Перевал Дятлова е руски сериал от миналата 2020-та година относно инцидентът при прохода Дятлов.
8-те епизода проследяват две времеви линии - туристическата експедицията на Дятлов и разследването на трагедията. Странните обстоятелства са родили множество градски легенди, които дълги години са се разпространявали дори без наличието на И-нет Има ги и в сериалът - втората световна война и нацистки окултни експерименти, НЛО, секретни военни изпитания, КГБ-ейски тайни, избягали затворници от лагери, диви животни, местни суеверия... не съм сигурен дали не изпускам нещо... Последният епизод оставя всичко това зад гърба си и ни показва една ужасна случка, която коства живота на всички от експедицията. Руснаците знаят как се прави драма и тук са се справили забележително. Хем си наясно, какво ще се случи, хем успява да те хване за сърцето.
Лично аз бих се радвал, ако имаше повече природа, по-малко суеверия и лирически отклонения за ВСВ, но и така сериалът е достатъчно качествен, за да го препоръчам
Като стана дума за руски филми препоръчвам "Ерата на първите" и "Салют 7"
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P.
Съб Апр 03, 2021 9:54 pm
Сотиров
Документален филм за спортните измишльотини
Нищо от това, което ще видите във филма, го нямаше, когато бях дете, т.е. около 50-те години. Сега в "Декатлон" има всичко! Сноуборд, скайтборд, сърф, хавайки, маунтийн байкове, сигурно можете да си намерите "батманови" плащове, кайтове и какво ли още не. Всичко това е изобретено преди половин век от хора, които все още са живи и ви разказват как са започнали - кой в гараж, кой в мазе... Успоредно вървят и зашеметяващите кадри с новите играчки. Ще видите невероятни каскади в снега, във водата, по скалите... Гледайте го: "The Search for Freedom" (В търсене на свободата), 2015". Има го в Замундата с български превод.
В тон с идещия апокалипсис, гледа ли новия филм "Don't look up"?
Бруталия просто, какви низини тръгва да превзема Meta-генерацията...
Гледахме го и бързичко преминахме към френско кино от 60-те -- "Un homme et une femme" -- а сетне и към продълженията му: "Un homme et une femme: Vingt ans déjà" и "Les plus belles années d'une vie", които също стават. Рядкост е, сякаш, трилогия с един режисьор и същите актьори в главните роли да е снимана в продължение на над 50 години.
Има един такъв - Before Sunrise (1995) с Итън Хоук.
Сотиров написа:
Свалих го, сега съм по средата. За първи път гледам фентази, ама ще го преглътна. Гледах обаче един друг прочут филм: "Меру". Е, той е на границата на фантастиката! Вероятно всички тук са го гледали, ама ако не са, ще го анонсирам в темата за филми. Мен внуците ми го поднесоха. Пилци пораснаше...
Владо, то не е много фентъзи това. Събереш ли шефовете на SpaceX, Facebook, Apple и Google в едно, получаваш главния злодей. Обществото е почти толкова изкукало - вярва повече на телефоните, отколкото на очите си. Само кометата я няма, ма знае ли се...
Don't look up се опитва да разясни на по-достъпен език сложни теми. Проблемът е, че нагазва повече в сарказъм и дебелашки хумор, отколкото е здравословно. Това че първоначално из нета се появиха сравнения с един по-стар филм - Идиокрация - според мен не е добра оценка. Аз, честно казано, очаквах повече, защото същият режисьор направи The Big Short за финансовата криза отпреди 10 години и тогава му се получи перфектно.
В Space Force (комедиен сериал на Нетфликс) има един епизод, в който подобен технологичен шеф/гуру/инфлуенсър предлага революционно гориво. Тук някак се получава по-добре представено, може би, защото темата е по-фокусирана.
Доста време отлагахме, но най-сетне се престрашихме да го гледаме. Неочаквано за нас, филмът се оказа доста добре направен. Приятно е да види човек всички тези места накуп, сравнително добре заснети с модерни средства. Участието на Меснер също е много на място.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Режисьор - Светослав Овчаров
Сценарий - Евелина Келбечева, Светослав Овчаров
Оператор - Светла Цоцоркова
Звуковo оформление - Валерия Попова
Продуценти - Светослав Овчаров, Евелина Келбечева
Продукция - Омега филмс и ДА Архиви, с помощта на МОН и Югозападен университет “Неофит Рилски”
Съветската окупация на България от есента на 1944 до зимата на 1947 предизвиква най-големия политически, финансов и нравствен прелом в новата българска история. Филмът е изграден изцяло от хроники и документи, голяма част от които биват показани за пръв път.
Вто Мар 01, 2022 5:30 pm
vladofff
vedrin написа:
Вто Мар 01, 2022 11:55 pm
man on the road
Драма с добро изпълнение на Наоми Уотс в планинска среда
Infinite Storm
Режисьор - Светослав Овчаров
Сценарий - Евелина Келбечева, Светослав Овчаров
Оператор - Светла Цоцоркова
Звуковo оформление - Валерия Попова
Продуценти - Светослав Овчаров, Евелина Келбечева
Продукция - Омега филмс и ДА Архиви, с помощта на МОН и Югозападен университет “Неофит Рилски”
Съветската окупация на България от есента на 1944 до зимата на 1947 предизвиква най-големия политически, финансов и нравствен прелом в новата българска история. Филмът е изграден изцяло от хроники и документи, голяма част от които биват показани за пръв път.
Днес, 30 април 2022 г., от 19 часа по БНТ (Канал 1) ще бъде излъчен филма "Второто освобождение".
Съб Апр 30, 2022 12:44 pm
Сотиров
Преди време анонс ли бяхме гледали? Май нещо обсъждахме. Къде беше?
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети