_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Пон Яну 17, 2022 12:28 am
Сотиров
Какви красиви кадри, ама да си по-далече от тях! Представям си какъв катаклизъм е бил под водата. Разправял съм, че като бях дете, ми бяха внушили, че Витоша е изгаснал вулкан. Вероятно такова е било учението тогава. И заедно с разказите за Помпей... не можех да заспя в очакване Витоша да изригне и лавата да ме залее! А па през една пресечка беше клетката с лъвовете, които ревяха по цяла нощ. Те пък по време на войната прескочили решетките и побягнали... къде? Ами по близките къщи! Знаех, че лъвът скача най-високо, ама все се надявах, че чак пък до петия етаж няма да може. Сега обаче знам за истински угаснал вулкан в България и това е Кожух до Рупите. Та, знае ли човек? Едно земетресение край Солун и хайде!
Пон Яну 17, 2022 1:01 am
dido
Владо, има и други - Ирантепенски вулкан, Зимовински вулкан, Звезделски вулкан, Нановишкия вулкан, Боровишки вулкан, Сушицки вулкан, вулканът Ирантепе...
_________________ Бутам след осмата бира
Пон Яну 17, 2022 1:14 am
Сотиров
Е, недей, де! Отиде ми сънят! То бетер Исландия ставаме. А тук прочетох, че и над Кокаляне ни чака вулкан, а и отново пишат, че Витоша бил вулкан. Заспал бил преди 30 милиона години, ама моят сън отиде...
Вулкани в България
Пон Яну 17, 2022 1:49 am
tzezko
Relax Zonе Вода за сън
Спокойно, бай Сотиров,
Глътни два-три литра от горната напитка и всичко е наред.
Все от нещо ще е - ковид, вулкан, наводнение, земетресение.
Поетому: Ката ден с новите дрешки, `апване, пийване и нещата са си на мястото.
Пон Яну 17, 2022 12:15 pm
Сотиров
Благодаря, добра идея! Тъй живеем ний - аперитив за апетит, вода за сън, кафе за събуждане...
«Early data suggests the volcanic eruption was the biggest since the 1991 blast at Mount Pinatubo in the Philippines, New Zealand-based volcanologist Shane Cronin told Radio New Zealand. "This is an eruption best witnessed from space," Cronin said, according to Reuters. "The large and explosive lateral spread of the eruption suggests that it was probably the biggest one since about the 1991 eruption of Pinatubo," Cronin said.»
Изригването на Пинатубо през 91-ва е довело до понижение на глобалната средна годишна температура с около 0.5°C в периода от 1991 до 1993 г.:
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети