Автор |
Съобщение |
Mariana1000
|
|
Чет Ное 29, 2012 5:11 pm |
|
|
G_P_S
Регистриран на: 27 Окт 2011 Мнения: 204 Местожителство: Троян-Пловдив-Лондон |
|
|
|
|
|
ЗАЩООООООООО!!!
Защото хвърляме милиарди на магистрали, ВИЖТЕ НИ! А не можем да пуснем няколко хиляди, на проход Елена - Твърдица, Златишки, Върбишки. |
Споко !!! Бате Бойко само отваря , никога не затваря.
|
|
|
Чет Ное 29, 2012 5:34 pm |
|
|
Green 65
Регистриран на: 10 Окт 2010 Мнения: 89 Местожителство: Стара Загора |
|
|
|
Краят на септември минахме безпроблемно до билната част край хижа "Буковец", бусът слязъл от север с малки проблеми до град Елена. Ние от билото стигнахме хижа "Чумерна" и оттам към сило Мийковци.... Тогава още 90% от пътя бе оправен...от юг мисля е 18 км от град Твърдица до хижа "Буковец", от север е 23 км до град Елена. Добре е , че най-сетне го оправиха този път, скъсява доста разстоянието инак трябва през Хаинбоаза все..и много се обикаля покай село Нецовци и разни малки селца край язовир "Йовковци"....
|
|
|
Вто Дек 04, 2012 12:32 pm |
|
|
marinhaker
|
|
|
|
Бяхме със семейството преди няколко дни в хижата, но няма да повторим! Мизерия, студ (бяхме с малки деца)- на няколко пъти помолихме да засилят парното заради децата, но ни вопъл, ни стон! Явно се прави икономия от дървата
Преди години постоянно съм ходил на тази хижа, но такова немарливо отношение към хижата и към почиващите никога не съм виждал! Яд ме е, че такива прекрасни хижи попадат в лоши ръце, и от ден на ден все повече се рушат!
|
|
|
Пон Яну 15, 2018 12:42 pm |
|
|
obla4e
Регистриран на: 09 Май 2013 Мнения: 34 Местожителство: на изток от Плевен |
|
Към днешна дата |
|
Моля, който е ходил към хижа Чумерна от север да сподели. Има ли път и докъде /как/ с кола. Пешеходно от Мийковци има ли маркировка и от коя част на селото се тръгва?! Колко часа е нагоре среден ход.
|
|
|
Пет Авг 24, 2018 9:00 am |
|
|
Yan4o
|
|
|
Ходил съм от към Мийковци преди 3 години. Пътеката (червената марка) почва в началото на селото - вдясно покрай реката (Борущица) тръгва черен път. Ето тук:
https://kade.si/#map=15/2886735.31/5287544.59/0
Пътят е около 2-3 км и си струва да го спестиш, ако можеш. Спомените ми са, че на места си искаше високопроходима кола (или поне хидравличен ситроен ) - имаше големи камъни или коловози.
От края на пътя, мисля , че около 2:30 - 3:00 часа е нагоре качването към хижата, т.е. ако тръгнете пеш от селото - ще са над 3.
|
|
|
Пет Авг 24, 2018 10:01 am |
|
|
Jojo
|
|
|
|
Здравейте, интересува ме актуална информация за хижа Чумерна. Действаща ли е хижата, как са условията и добър ли е пътят до там с кола? Там се запознахме с жена ми през февруари 1990 година. Бяхме студенти и спяхме в бунгала под хижата, а някои нощуваха в самата хижа. Имаше и ски писта с влек. Дали все още съществуват? Много ми се иска след толкова години да отидем отново там.
|
|
|
Сря Яну 05, 2022 10:57 pm |
|
|
kaloyanv
|
|
|
|
|
|
Здравейте, интересува ме актуална информация за хижа Чумерна. Действаща ли е хижата, как са условията и добър ли е пътят до там с кола? Там се запознахме с жена ми през февруари 1990 година. Бяхме студенти и спяхме в бунгала под хижата, а някои нощуваха в самата хижа. Имаше и ски писта с влек. Дали все още съществуват? Много ми се иска след толкова години да отидем отново там. |
Аз там не ти препоръчвам да ходиш! Дори не знам зимата дали работят. Хижарите едва ли са тези които си запомнил. Но все пак ако идеш, което не ти препоръчвам, пиши как е.
Аз също съм започнил 1990 хижа Плевен с двата влека, които сигурно вече са паметници и многобройните ученически групи със ски, но сега не е същото. А да и Руси Дженев беше шефа на ски гардероба
|
|
|
Сря Яну 05, 2022 11:03 pm |
|
|
Svetlix
|
|
Сря Яну 05, 2022 11:07 pm |
|
|
didkopitko
|
|
|
Чет Яну 06, 2022 10:11 am |
|
|
Jojo
|
|
|
|
Много благодаря за отговорите! Винаги съм знаел, че любителите на планината са чудесни хора, винаги готови да помогнат!
|
|
|
Чет Яну 06, 2022 9:35 pm |
|
|
|