Здравейте,
Смятам да се "помотам" из района и след Янчов чал(посока от Белмекен към Заврачица) виждам на картата пътечка към х Грънчар. Що-годе по хоризонтал е на картата и ме изкушава, че не съм я минавал. Състояние на пътеката и маркировката?
А на Грънчар може ли да се разчита на топла храна от хижата за септември или октомври, че още "бистря" датите?
Благодаря!
Минавал съм пътечката между Заврачица и Грънчар. Малко беше клечасала на места, но се минава без проблем. Пътеката е по Кайзеровия път. Марката си я има - червено и бяло. Самата х. Грънчар миналата година, а и предишните години като съм ходил си беше доста мизерна. Но храна знам, че винаги има до края на летния сезон. Бирата и безалкохолните са скъпички в сравнение с други места, но пък природата наоколо е невероятна!
Минавал съм пътечката между Заврачица и Грънчар. Малко беше клечасала на места, но се минава без проблем.
Преди две години минавах последно и наистина беше клечасала , но малко. По скоро би било проблем ако си с колело, но за пешаци и тогава нямаше грижи. Отнякъде обаче разбрах, че наскоро май са я чистили, така че трябва да е в повече от задоволително състояние. Ако ще правиш кръгче препоръчвам на връщане от Грънчаря да се мине по колците през Овчарец и от върха има две опции - да се продължи по коловете и от там - пак по колците към Манчо, или през билото на Песоклива вапа и да се слезе по нейния североизточен склон /няма клек и а много добре за ходене/. Като се стигне до потока, по него лесно се слиза пак на кайзеровия път в близост до един водопад. От там вече е ясно накъде.
29.06.2021 я минавах. клек има много. на места е гадно,но са малко местата.
след ропалийски циркус става пътека и клек има досаден.по някое време става от пътека пак път /излиза на един разклон с чешма която не ни трябвало да работи в момента/ и по се върви..
проверете на къде сте, на долу към хижата , а не на (право) горе към премка
Не се усеща почти деневилация. почти през цялото време имаше 4G на Виваком...
За Грънчар е добре да се обадите предварително.
Рядко минават случайни туристи, и има омлет и салата без заявка. Октомври да има казан със супа...10/100%
Успех
_________________ Know your Body. Know your Mind. Know your Substance. Know your Source
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети