Дали някой е ходил по пътеката от Карлово през Залъмово Кладенче до Добрила. Долу горе за колко време се качва? Особености ..? Няма, щото си е едно злъчно ребро, но все пак?
Чет Юни 17, 2010 6:45 pm
kaboul
Регистриран на: 14 Юни 2009 Мнения: 35 Местожителство: Мьонхенгладбах
Здравей,
с леко упорство няма проблем човек да стигне до хижата по тази пътека Но пък има къде да се лута - качвайки се по реброто след като пътеката се е отделила от тази за хижите по долината на Стара река, се излиза на границата на парка. Тук се стига по-скоро по интуиция, тъй като маркировката лесно се губи във високите треви. А всъщност правилната посока за Залъмовото кладенче е долу, в дерето вляво от билото, на което се излиза. За това преди да се влезе в гората ( там е границата на парка ) е добре човек да се спусне в дерето вляво, където има останки от кошари и в горната му част се намира самото кладенче. След него пътеката влиза в гората и оттук се следва вече лесно.
Като цяло може би от отклонението от пътеката над Карлово до Кладенчето се стига за по-малко от 2 часа, а оттам до х.Добрила има още около 2.30 до 3 часа път.
Пет Юни 18, 2010 10:51 am
Balkandjiq
JimBoj,ако имаш нужда от компания мога да се включа.По принцип далеч по-интересно и диво е (и аз го минавам така)-Сопот-Говедарната-Дядово Стояново кладенче-Залъмово кладенче-Добрила,но не ме бърка и от Карлово.
Съб Юни 19, 2010 12:15 pm
JimBoj
А Balkandjiq благодаря за предложението, но в моменто в който си го дал, вече бях на Незабравка. Един приятел от Сопот ни води по подобен маршрут, накакви изворчета с метална вода и не знам още какво, не знам къде ни води беше интресно, но нямах ДжиПиЕс тогава за да си направа трак.
За тази седмица идеята беше от Карлово Добрила Дерменка Орлово гнездо по тази пътечка, оценявано от нас към 12 часа с почивките и пиенето на бира на подходящи места, но гадовете синоптици казаха ке вали и ние съкратихме 2-3 часа с тръгване от Сопот и пъшкане под лифта, е не валя тоест валя но през нощта съдра се...
После слязохме от Орлово в Иганово ..... екзотично и почти без марка ... но тово може би друг път ще разкажа
Но благодаря за предлжението и може би някой друг път да минем по тази екзотична пътека
Нед Юни 20, 2010 8:33 pm
Balkandjiq
JimBoj написа:
Един приятел от Сопот
И аз съм от Сопот.
JimBoj написа:
накакви изворчета с метална вода и не знам още какво, не знам къде ни води беше интресно
Изворчето е баш на Говедарната.
В момента в който излезеш на Говедарната преди това има една голяма скала.От нея се разкрива много красива гледка към цялата Карловска долина.
В дерето отдясно е изворчето в дъното на дерето.Водата е една особенна червеникава на цвят със странен вкус.Била лековита за нещоси,но не знам какво.След като тръгнеш да се изкачваш от дъното на дерето има заслон.
А иначе от скалата ако продължиш нагоре през Говедарната след две хълмчета и доста ходене по равен път накрая пътя прави мощен завой вдясно и почва да катери.Като изкатериш стръмното(което е малко) се влиза в гората.В самото и начало е Дядово Стояново кладенче.Оттук насетне се ходи почти само по равно.Покрай кладенчето по пътечката и нагоре,после пътя завива наляво и се излиза на поляната при Залъмца.Оттам към Добрила е ясно.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети