...А Пукнатото езеро нещо ме е заинтригувало от едно известно време - с интересно име, такова уединено и "захвърлено" далече от популярните обекти в Пирин - та затова съм се запънал някой път да го видя отблизо. Само да не се окаже, че съм го надценил в очакванията си... Когато научих за него, попаднах на една снимка нейде из мрежата - изглеждаше приятно...
Абсолютно нищо интересно, нито езерото, нито района наоколо.
Навремето стигнах до него с нарочно ходене от Тевно езеро, след това надолу по долината на Демиркапийска река, после нагоре към т.нар. Корнишки превал и без пътека по хоризонтала до езерото. После обратно.
_________________ Бутам след осмата бира
Пет Авг 20, 2021 7:58 pm
МиткосваМ
Бях попадал на тази тема преди и на разказаното за въпросната разходка - отчасти оттам ми тръгна любопитството.
_________________ С ЩЕКИ ПО ПЪТЕКИ
Нед Авг 22, 2021 8:42 pm
Plamen К
Една кратка статия на Н. Даутов със снимка на езерото. Изглежда красиво с тези мури по единия бряг, аз защо съм останал с впечатление, като го гледах отвисоко, че отвсякъде бреговете му са камънак и няма дървета, май са ми погрешни впечатленията?!
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети