Карлово- х.Левски- Купена:9-10.06
Здравейте!
Миналата седмица се поразходих из резерват Стара река над Карлово- за пръв път ми беше, но съм очарован- гора, река, водопади- представям си какво ще е през любимата ми златна есен!
Маршрута е стандартен през хижи Хубавец, Балкански рози и спане на х. Васил Левски, после изкачване на връх Голям Купен, слизане на запад и преди изкачването на вр. Амбарица/Левски/, завих на ляво към х. Хубавец и Карлово/заради колата/.
И малко снимки:
http://andimit.snimka.bg/mountain/karlovo-h-levski-kupena.510968.19266987
Всичко най!
П.П. Чакам аплодисменти за снимката със сърничката))
И не изкачвайте Големия Купен право от юг/ от премката/ както аз се направих- каманака е ужасен, няма път и си е зор голям, по- добре е да се заобиколи след премката още по- в ляво!
Последната промяна е направена от andimit на Съб Юни 19, 2010 10:03 am; мнението е било променяно общо 4 пъти
Пет Юни 18, 2010 7:27 pm
Balkana
Pozadrav...
Zdravei !
Snimkite ti sa zamen , kato balsam blagodariati za vazmojnosta da se ponaliobuvam na moia-tvoia- nashia Balkan.
Tam kadeto si zavil obratno ne e li miastoto kadeto e postavena plochata v pamet na Vasil Levski ?
I drugo iskam da te popitam . Predi vreme biah sreshnal niakade vav foruma cnimka na " Goliam Kupen" goliam metalen krast .
Predpolagam che umishlenno si go izpusnal!
Inache snimkata sas sarnickata e strahotna!
Badi jiv i zdrav !
Balkana
_________________ Поклон на теб, природо, създанье необятно
на твоя свод лазурен, на твойто слънце златно,
на твойта вечна младост и вечна красота,
на всичко, що е в тебе божествено и тайно,
невидимо, кат бога, велико и безкрайно
и равно с вечността;
Отечество любезно, как хубаво си ти!
Съб Юни 19, 2010 12:02 am
ferdi_mruvkata
поздрави че не си снимав водопадите и реките с онзи замазан фотоефект който почва да ми напомня вече на момичетата дето се снимат и винаги си правят устните на кокоши дупета
разходката е екстра. а от х. Левски до купена има ли пряк път или през петолъчката се минава ?!?!
Съб Юни 19, 2010 12:10 am
hristoz
Хубава разходка
И мерси пак за превоза от вили Костенец до гара Костенец
Отговори :)
Здравейте отново!
Сега едно по едно:
- за въпросният кръст имаше отделна тема- не съм го изпуснал за съжаление, а миналата година е бил демонтиран и свален/ поредната глупост- не се вписвал в резервата и парка, сякаш кръстовете и параклисите на всеки по- личен връх в Алпите се вписват!!!/
- за снимките - абсолютен любител съм и гледам всичко което снимам да е максимално естествено, без обработки и ефекти/ то си е и без това достатъчно красиво!/.
- за съжаление малко скъсих левия завой за х. Хубавец и не видях паметната плоча/ все пак първо ходене из района/
- аз качих Купена по най- прекия път/ но май и най- трудния/, а именно след като се излезе от гората/там снимах сърничката/ по пътеката х. Левски - х. Добрила, започва изкачване по склона до премката на южния ръб на Купена- именно там изоставих пътеката и хванах право на горе, леко в ляво от скалите- става , но е яко скали, без пътека и въжета !
- за превоза: мисля да направя скоро Боровец- Заврачица- Белмекен- Костенец, така че ми стискай палци и мен да ме вземе някой точно на твоя участък- между другото имаш ли разписание за влаковете до София?
Всичко най!
Съб Юни 19, 2010 9:51 am
hristoz
Стискам
Само внимавай, че са малко тези, като теб, които карат внимателно. Повечето фиртиха като за последно, а шосето е тясно.
Относно разписание на влаковете, гледам в http://bdz.bg/
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети