Автор |
Съобщение |
Velio
|
|
из долината на река Беговица |
|
Та в събота 12 юни решихме да мръднем из Пирин за 1 ден. С колата до Попина лъка и оттам по пряката пътека до Беговица. А пък оттам докъдето стигнем без да си даваме зор, като най-оптимистичния вариант беше до Тевното езеро и обратно. Така или иначе не стигнахме езерото, а само до Беговишки превал. Нататък ни се видя прекалено снежно и решихме да хващаме обратния път. Като цяло - хубаво време и приятна разходка Снимките са тук:
http://s498.photobucket.com/albums/rr344/velio/begovica/
Не са кой знае какво, но горе долу може да се види какво е положението в тоя район.
|
|
|
Пон Юни 14, 2010 11:33 pm |
|
|
jordy
|
|
|
|
Бравос за разходката,снимките са супер и много полезни,като информация.
Още доста сняг имало по Каменишкото било ,а пък аз си мислех,че вече го е стопило.
Я кажи нещо за снежните езици.Меки ли са,твърди ли са,затъва ли се в тях и има ли опасност
от подхлъзване?Горе по долината срещнахте ли крави и кучета?Четириногия турист как се държа?
|
|
|
Вто Юни 15, 2010 6:30 am |
|
|
Velio
|
|
|
|
ами то и аз си мислех, че се е постопил снега, понеже от града почти не се вижда сняг нагоре вече, ама нейсе
иначе преспите са доста меки и хлъзгави. След като стигнахме беговишкия превал малко след нас мина 1 група от 5-6 човека и 1 от тях се подлъзна, но успя да се спре навреме. След това пък аз затънах на едно място почти до кръста. Трябва да се внимава. Предполагам, че скоро ще се стопи снега, защото по обратния път имаше много кал и локви, които ги нямаше на качване сутринта. Слънцето пече здраво
Животни нямаше никакви. Само кучетата на х. Беговица и 2 ястреба (или орела - не знам) ни дебнеха отвисоко да се пребием някъде и да ни гепат
А четирикракия турист беше без грешка - той маршрута го мина 3 пъти, само че като има по-големи камънаци му е голям зор. Още е малък (като възраст) а и си е дребен и му е терсене да скача по камъните. Ама ще свикне - нема избор
|
|
|
Вто Юни 15, 2010 8:51 am |
|
|
jordy
|
|
|
|
Значи още не са качили домашния добитък и кучинята по долината.
Голяма напаст са тия скотове........
|
|
|
Вто Юни 15, 2010 9:41 am |
|
|
Lawina
|
|
|
|
След като стигнахме беговишкия превал малко след нас мина 1 група от 5-6 човека и 1 от тях се подлъзна, но успя да се спре навреме.
За тези 5-6тимата искам да запитам-Къде се бавят със снимките?
|
|
|
Вто Юни 15, 2010 5:56 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
А, вероятно тия 5-6 души не сме били ние. Velio е бил на превала ако не се лъжа към 12:30, докато ние бяхме там към 15:30.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Вто Юни 15, 2010 6:12 pm |
|
|
Lawina
|
|
|
|
вероятно тия 5-6 души не сме били ние
което съвсем не значи,че не искаме да видим и вашите подвизи из сърцето на Пирин
|
|
|
Вто Юни 15, 2010 7:49 pm |
|
|
jordy
|
|
|
|
|
|
което съвсем не значи,че не искаме да видим и вашите подвизи из сърцето на Пирин |
Тъй де,ослушва се нещо Дидо с отчетите ,ама ще видим ние тая работа
|
|
|
Вто Юни 15, 2010 8:59 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
|
|
|
|
което съвсем не значи,че не искаме да видим и вашите подвизи из сърцето на Пирин |
Тъй де,ослушва се нещо Дидо с отчетите ,ама ще видим ние тая работа |
Еми гледам да завършим Рила най-сетне, затова всичко друго е на заден план. Ще пусна тези снимки с приоритет все пак.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Вто Юни 15, 2010 9:09 pm |
|
|
elena
|
|
|
Много буйни води, сняг, много красота се вижда от снимките, но явно не си е още за високото.На вас, по-опитните туристи разчитам да обявите кога да катерим по високия Пирин.Така че , много е полезна вашата информация.Благодаря за това , което правите.
_________________ В ПЛАНИНАТА Е КРАСОТАТА НА ЖИВОТА. |
|
|
Сря Юни 16, 2010 9:47 am |
|
|
БОШУЛЕЦА
|
|
|
Искаме снимки Дидоооооооооооооо!!!!!
|
|
|
Сря Юни 16, 2010 5:43 pm |
|
|
matix
|
|
|
Тъй, миналата събота и неделя (12 и 13.06) имах честта да се помотая из Пирин с Дидо и компания. За мен беше голямо удоволствие да се разходя до Тевното езеро с хора, които познават района и всеки един от околните обекти. Няма да се спирам на подробно описание на маршрута, ще го оставя на по-компетентните Само ще кажа, че скоро трябва пак да го посетя това езеро, прекарах много приятна нощ на чувал под звездите, но не успях да опитам прословутите кюфтета на хижарката. А и на Каменица ще е хубаво да се кача.
Ето ги моите снимки: http://www.flickr.com/photos/mmartinov/sets/72157624293552996/show/
Хайде със здраве!
_________________ Мартин
mmartinov.com |
|
|
Чет Юни 17, 2010 12:47 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4317 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
Чет Юни 17, 2010 1:32 pm |
|
|
Lawina
|
|
|
|
Хей,не те познавам,но браво,ЧОВЕЧЕ,БРАВО!
Такава радост беше да ти видя снимките,думи не ми стигат чак!
За Пирин винаги съм казвала,че пред него се мълчи!Не знам къде били тъй наречените био-енергийни места в България,но за мен ТАМ е мястото!Понеже ми е далечко,и на снимки да го видя,пак ми зарежда батерийките,честно!
Още веднъж,благодаря ти!
|
|
|
Чет Юни 17, 2010 9:57 pm |
|
|
|