"Истории за началото на планинарството в България"
Случайно ми попадна тази книга и според мен си заслужава да се прочете.
Сря Юни 02, 2021 10:27 am
lz1fw
Re: "Истории за началото на планинарството в България&q
lubitel написа:
Случайно ми попадна тази книга и според мен си заслужава да се прочете.
Купих я, още не съм прочел изцяло.
Хубава книга, но с излишно големи размери. Някои от илюстрациите, нямат необходимото качество за да бъдат публикувани като големи картинки. Ако размерът им бе по-малък ефектът щеше да е по-добър.
При разлистването ми бе приятно да се припомня за двама мои познати от миналото. Цифрата 2 е много добра, като се има предвид, че съм изключително далеч от алпинизма и ходя по планините сравнително малко. Познати са ми Стефан Калоянов и Ценка Василева: първият освен всичко друго е и радиолюбител, а със ст. н. с. инж. Ценка Василева съм работил заедно.
Макар и далеч от сериозното планинарство, все си мисля че книгата далеч не е отразила всичко от историята на планинарството в България. Сякаш нещо е пречило текста да се разшири като обем и да се подреди по-добре. Затова си мисля, че ще има следващи, подобрени издания.
Вто Юни 08, 2021 11:57 am
aleksrobert
Тъкмо обмислях да я взема тези дни.
Тематиката е добра и интересна. Хубаво е човек да се позапознае с историята на българския алпинизъм.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети