Връх Чиляка-запитване относно маркировката
Здравейте! Има ли хора, които скоро са се качвали на връх Чиляка? Интересува ме в какво състояние е маркировката до там, на картата има отбелязани два маршрута, маркирани с червено и синьо.Може ли да се разчита на тях и да се отиде на върха без водач.Благодаря!
Чет Май 20, 2021 3:44 pm
Ники Христов
Аз се качих на 22 този месец.Качване и слизане с почивки и много снимки за около 5 часа.Най добър вариант за достигане на върха е пътеката която минава покрай водопада.Маркировката е от пирамиди от камъни,лентички завързани по клони на дървета и някаква маркировка.По лошата пътека така да я нарека има участък от сухи и паднали дървета а след това и сипей през които е трудно минаването.Общо взето е добре да имате добра вътрешна навигация за да може да се измъкнете от трудните участъци.
Вто Май 25, 2021 9:59 pm
didkopitko
Понеже и аз се интересувах наскоро, но не съм се качвал още, препоръчват и качване, и слизане, по синята маркировка (покрай водопада). Мислех да правя кръг през червената, но и аз научих, че е по-труднопроходима. Успех и пиши после
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети