Като цяло повече клоня към Montane, но май много не вярвам за softshell, че е изцяло Water resistant, а и се чака доставка от Англия, а като цяло трудно си улучвам размерите. Bergans като качество и марка са ми по-непознати.
Вие на какво бихте заложили ?
Поздрави !
Вто Мар 30, 2021 7:23 am
Йосарян
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград
Двата панталона са различни. Берганс-а е за ски туринг, т.е., по-подходящ е за зимата. Монтаната изглежда летен панталон. Летен панталон ли ти трябва или зимен?
_________________ И нека се знае:
1) Щастлив съм, че живея в България, а не някъде другаде.
2) Балкана е единствен и неповторим и добре, че е така та да ги има Рила, Пирин ...
Сря Мар 31, 2021 9:53 am
vladofff
Re: Избор на панталон
raddev написа:
... много не вярвам за softshell, че е изцяло Water resistant,
Ами не е, но си пише на етикета доколко ще издържи, миналия месец купих нортлант за под 100 лева, на него пишеше нещо от сорта на 3000милиметри някакви. По начало не им обръщам внимание на такива глупости, защото няма дреха, която при тежки условия да може да издържи и си мисля, че ги пускат тия партенки за да залъгват хората колко са добри. Също така евтина но хубава продукция в тоя сегмент правят яхтяджиите Regata, предишните ми дето им викате софтшели, бяха такива и са безумно евтини - регатата в СЛС вървеше тогава по 50 лв парчето. То тоя т.нар. софшел не е ли прост тънък полар със залепен плътен шушляк от едната страна, какво толкова му е великото?
А за траперски работи - ходене по тръне, оплескващо до ушите маркироване, чистене и сюйнетисване на храсталаци - най-подходящи са марките Мамут, Патагония, Колумбия, Южна Африка, Зимвабве и др., находящи се по килата и на цени от 3 до 5 лева... за тея дейности, на тях залагам...
Сря Мар 31, 2021 10:23 am
raddev
Със сигурност летен - просто описанието на продукта им ме обърка
Цитат:
Създаден за четирисезонна употреба, Rabot е универсален модел, подходящ за ски туринг, алпинизъм и всички видове планинарство
Мисля летен, а зимата да слагам термоклин под него.
Сега като разгледах campingrocks, общо взето, всички модели на Bergans са им по-скоро зимни.
Сря Мар 31, 2021 1:55 pm
Йосарян
https://www.decathlon.bg/mzhki-pantalon-trek-900-kaki-id_8501897.html аз съм с подобен панталон. Той е малко по-плътен от предишният ми,но пък има ципове за проветреене. Моя съвет е гледай панталона да е от бързосъхнеща материя, тънък и удобен и колкото по-малко пари дадеш за него толкова по-добре. В смисъл не се оставяй на излъсканите реклами да те поведат, но ако ти се харчат пари давай смело - RAB, mamut.. Berghaus са много добра марка.
2) Балкана е единствен и неповторим и добре, че е така та да ги има Рила, Пирин ...
Чет Апр 01, 2021 9:37 am
kaloyanv
Йосарян написа:
https://www.decathlon.bg/mzhki-pantalon-trek-900-kaki-id_8501897.html аз съм с подобен панталон. Той е малко по-плътен от предишният ми,но пък има ципове за проветреене. Моя съвет е гледай панталона да е от бързосъхнеща материя, тънък и удобен и колкото по-малко пари дадеш за него толкова по-добре. В смисъл не се оставяй на излъсканите реклами да те поведат, но ако ти се харчат пари давай смело - RAB, mamut.. Berghaus са много добра марка.
Аз също съм с този панталон и е много добър. Ползам го за скално катерене, както и всякакви есенно-летни-пролетни преходи. Нямам никакви проблеми с него. Все пак лятото под него нося къси гащи и го свалям, че става топличко, но то с каквото и да си пак ще ти е топло
Чет Апр 01, 2021 10:58 am
Plamen К
...
Последната промяна е направена от Plamen К на Чет Апр 01, 2021 11:16 am; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Апр 01, 2021 11:07 am
Plamen К
kaloyanv написа:
Йосарян написа:
Аз също съм с този панталон и е много добър. Ползам го за скално катерене, както и всякакви есенно-летни-пролетни преходи. Нямам никакви проблеми с него. Все пак лятото под него нося къси гащи и го свалям, че става топличко, но то с каквото и да си пак ще ти е топло
Този от линка изглежда много здрав, но е плътен и ще спарва през лятото. аз си купувам по 2бр. от този, цената е 29,40лв., много е тънка и проветрива материята, е мокри се, но съхне за минути, ползвам го от май до октомври:
https://www.decathlon.bg/mzhki-pantalon-mh100-siv-id_8549169.html
.
Чет Апр 01, 2021 11:15 am
Йосарян
Plamen К написа:
kaloyanv написа:
Йосарян написа:
Този от линка изглежда много здрав, но е плътен и ще спарва през лятото. аз си купувам по 2бр. от този, цената е 29,40лв., много е тънка и проветрива материята, е мокри се, но съхне за минути, ползвам го от май до октомври:
https://www.decathlon.bg/mzhki-pantalon-mh100-siv-id_8549169.html
.
Добра идея и може да го изпробвам този панталон за най-топлото, като резервен на късите гащета или обратното.
Чет Апр 01, 2021 11:45 am
Twoo
Аз целогодишно ходя с панталони от Лидл, тънки, бързо съхнещи и с копче за навиване на крачолите. За три години не са мръднали. Иначе имам и разни маркови истории, като Craghoopers и The North Face, но някак си не са ми толкова удобни. Имам и Gore-Tex панталон, но така и не съм ходил на преход с него. За зимата при нужда имам мериносово термо бельо и едно синтетично с полар на квадратчета. Жена ми е най-доволна от Mamut и Craghoopers и ходи предимно с такива. За мен специално е важно панталона да е изцяло разтеглив, а не само в определена зона.
Вто Апр 06, 2021 12:00 pm
DHG
Пиша в тази тема, за да не правя нова.
И аз искам да си взема някакъв хубав трисезонен панталон - есен/пролет и зима в града евентуално. Бюджет: 150-200лв. Избор огромен, но тъй като досега никога не съм имал специализиран за туризъм се допитвам до вас.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети