Екопътеки по Черноморието - предложения?
Здравейте. Не съм планинар, но тази година съм решил да комбинирам морето с хайкинг по екопътеки близо до населените места там. Няма да съм с кола, което леко ми затруднява логистиката. Някой има ли предложения за маршрути от-до? Благодаря предварително.
над Свети Влас има доста пътки, добавих ги в kade.si преди няколко години, не са нещо специално, но си е Стара Планина с гледка към морето. там съм виждал благороден Елен.
иначе това е все едно да се пита "къде да ходя в Стара Планина?". Черноморието е около 360 км, така че местата са много, зависи къде сте.
Съб Мар 27, 2021 6:21 pm
Kent
Не спамя. Една голяма пътека започва от Северния плаж на Дуранкулак и стига до плажа на Каварна. По мои сметки е 50-тина км. Идеално е и за велосипед.
После има пътека от Резово през плажовете Голям и Малък Кастрич, Силистар, Липите, Листи, Синеморец. Много приятно за края на май, много красиво ранна есен /пътеката стига и продължава и след Синеморец, ма не съм ходил пеш.
Тея пътеки са къде маркирани къде не.
Съб Мар 27, 2021 7:25 pm
raskoll
да добавя за Странджа, че не бих влизал в гората между средата на юни и средата на сепетември. мухите влизат буквално в устата, ушите, очите и където могат.
Нед Мар 28, 2021 9:16 am
ursak
Благодаря за предложненията.
А някой правил ли е следния маршрут за ден (двайсет и няколко километра)?
Нед Мар 28, 2021 2:12 pm
Kent
Правили сме го 1988 пешачката, с раници палатка и куче. Минава се, яко е. Ма да не е август като нашето /бахти жегата/. Края на май, след 20 сеп. е най-арно.
Пон Мар 29, 2021 12:25 am
kraychev
Kent написа:
Правили сме го 1988 пешачката, с раници палатка и куче. Минава се, яко е. Ма да не е август като нашето /бахти жегата/. Края на май, след 20 сеп. е най-арно.
Да, стига да не е много студено Ропотамо-то... щото, трябва да го изгазят
Пон Мар 29, 2021 9:30 am
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3369 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Щом обичаш морето – можеш да обмислиш да разгледаш резерват „Яйлата“ до село Камен бряг.
Красив морски бряг, останки от крепост, скална църква, останки от обитаеми пещери, скални некрополи, божури...
Може да се комбинира с Калиакра, където също има какво да се види. Как ще стане с обществен транспорт – не знам.
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Пон Мар 29, 2021 8:34 pm
NuclearWinter
Резово - Синеморец е много приятна разходка. Невроятни гледки на вулканични скали в морето А може и на някой от пустуте южни плажове да попаднете на русалки по монокини
Първо се обадете на граничните.
За съжаление ще се натъкнете на бетони, строежи и вандалщината на НоваТВ.
_________________ Който го е страх от гората да не ходи при мечките!
ДА! На АЕЦ Белене.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети