ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Избор на Раница
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 86, 87, 88  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Предишната тема
Следващата тема
Избор на Раница
Автор Съобщение
ivailo.hr

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Като разглеждах раници на Ташев и да речем на Мамут и Дойтер си зададох следния въпрос. Защо тези на големите марки са 2,5 - 3 пъти по-тежки от българските. За това, че са 3 - 3,5 пъти по-скъпи е ясно, но дали е оправдано.
Сравнявах набързо следните модели:
Ташев - Rock eagle 25 л. - 400 гр. - 50 лв. http://www.tashev.bg/bul/rock_eagle_25.htm
Дойтер - Trans alpine 25 л. - 1080 гр. - 167 лв. http://www.stenata.com/ranitsi/velosipedni/produkti/trans-alpine-25
Мамут - Energise Duo 25 л. - 1500 гр. - 180 лв. намалена от 230 лв. http://www.ekipirovka.com/index.php?p=8&pid=1068

Планирам в скоро да си търся малка раница за града и за еднодневни преходи, та ми е интересно дали си заслужава да се дадат толкова пари за Дойтер или Мамут или Ташевката си върши отлична работа. Все пак в такава раница през лятото едва ли се носи много багаж - едно леко яко или полар, фото с два обектива, сандвич и вода, хайде и дъждобран. Натоварването не е голямо, за да има голямо значение раницата как е конструирана до последния детайл.
Нед Юни 06, 2010 10:48 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kibik

Цитат:
Като разглеждах раници на Ташев и да речем на Мамут и Дойтер

сравняваш ябълки, круши и дюли

Дойтер - колоездачна раница
Мамут - катерачна, висок клас
Ташев - в описнаието на продукта е написано "Универсална раница, подходяща за всичко" - те такова животно- НЯМА, както няма и 4-ри сезонна обувка!
Пон Юни 07, 2010 9:59 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivailo.hr

Добре де Мамута като е катерачна, защо е толкова тежка аджеба?!

Хайде да си задам така въпроса - коя е най-добрата раница (25 л. - 35 л.) за гореописаните цели, налична в момента в търговската мрежа в България?
Пон Юни 07, 2010 1:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dido

http://www.outdoorgb.com/p/deuter_speed_lite_rucksacks/

# Capacity 10; 15; 20; 30 L
# Weight 300; 350; 500; 850 g

аз ползвам 10-ката от около година, загледал съм и 20-ка, че малко зор събирам в 10-ката яке, фото + допълнителен обектив ...

Пон Юни 07, 2010 1:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
ivailo.hr

Мерси! Мяркал съм я 20-ката в сайта на "Стената", ама не съм я разглеждал подробно. Хитро предложение, а и цената й е доста прилична.
Пон Юни 07, 2010 5:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Velio

аз наскоро си взех тая ,,Ташевка"

http://www.tashev.bg/bul/cross_18.htm

и честно казано, останах много приятно изненадан. 2 пъти излизах с нея за по 5-6 часа и е много удобна за носене. Вградения дъждобран мисля, че ще от полза за обективите Rolling Eyes
Успех с избора Smile
Пон Юни 07, 2010 9:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

ivailo.hr написа:
Мерси! Мяркал съм я 20-ката в сайта на "Стената", ама не съм я разглеждал подробно. Хитро предложение, а и цената й е доста прилична.

Ами добре, че ми напомни - вчера я поръчах от Горгона, тия дни мога да споделя впечатления ...

Вто Юни 08, 2010 1:29 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
stanislav

Малко да ъпна темата.
Моля за съвет за избор на раница, за лятно ходене по планината, за като начало за 1-2 дневни преходи. Освен дрехи и храна може да се наложи да си взимам и спалния чувал, след време може да си взимам и палатката и стелката. Първоначално исках да си взема на Ташев Кентавър 60+10, но като прочетох по-първите мнения се ориентирам към по-малки модели: Съмит 42, Дистанс 40, или Айгър 40. Евентуално в комбинация с допълнителните джобове за раница, пак от Ташев. Естествено приемам и други предложения, стига да са в този ценови диапазон - 100-150лв. Благодаря ви предварително.
Пон Юли 05, 2010 3:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stanislav

Pumori 60+10 - с този модел на Ванго някой сблъсквал ли се е? На картинка доста добре изглежда Smile
http://tashev.bg/bul/pumori_60+10.htm
http://shop.campleaders.com/shop-by-activity/camping/vango-pumori-60-10-rucksack-1.html
Чет Юли 22, 2010 3:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nagi

В голямата раница може да сложиш и малко багаж, докато в по малка раница само толкова колкото е обема.
Нед Юли 25, 2010 4:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
t.hristov

Една от най-търсените раници на Ташев е Alpinist 60+10.
Както се казва голямата раница събира много и малко, ала малката раница не може да събере повече.
http://www.tashev.bg/bul/alpinist_60+10.htm
Бих искал също да подчертая, че има БЕЗПЛАТНА доставка до адрес за цяла България за поръчки на стойност над 49.00 лв
Успех на всички в планината!
Сря Авг 04, 2010 3:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Velio

има го и обратния момент - в голямата раница винаги можеш да събереш повече излишни неща, които само да ти тежат, а с по-компактната ще си оптимизираш багажа Rolling Eyes
Сря Авг 04, 2010 3:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nnbs

Искам да ви похваля една раница, която се продава в Карфур.
Обикновено марките произведени за някой вериги се водят с ниско качество но тук от качество (материали и изработка) не е пестено, дори напротив. Раницата няма нищо общо с китайските марки предлагани на същата или по-висока цена.
Направо към характеристиките.

Раницата се води 60л а основните и екстри са:

Дишащ гръб - далеч от китайските изпълнения. Дали е ефективен, а не само за украшение, някой с повече опит трябва да каже, но поне на вид (и усещане) е много добре направен.
Регулиращ се височината гръб
Твърд гръб + алуминиеви лайсни (могат да се вадят)
Дъждобран - прибира се в джоб на дъното
Двойно дъно - дъното между основното пространство и долния джоб е с цип от край до край така че освен за достъп до съдържание на дъното може да се отвори напълно за да се получи по-голям обем.
Отделение за кемълбек + дупка - дори не очаквах да видя нещо подобно в тази раница и в бързането първоначално го приех за още един джоб на гърба. Чак след като видях дупката встрани с избродирана до нея капка вода ми стана ясно за какво иде реч.
Откачащ се горен капак - горното отделени може да се отделя напълно като се закрепя с 3 регулируеми ленти отзад и 2 отпред.
Джобове:
2 странични, голям долен, голям преден + този на капака.
Кръстния колан е широк и удобен, същото се отнася за презрамките.
Има регулиращ гръден колан с възможност за регулиране и по височината.
Разни други дребни детайли също правят добро впечатление но най-добре да си прецените сами.

Теглото е към 1.9-2кг (очаквах повече но сега я притеглих)
Цената е 57лв но можете да хванете и 20% отстъпка Smile с което цената става невероятно ниска и не вярвам да има аналог на пазара.
Сря Авг 11, 2010 10:57 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
t.hristov

Не съм съгласен с теб колега за раниците в Карфур
Преди ден се отбих специално в Карфур -Мол Варна за да погледна споменатите раниците от 57лв.
Това изобщо не е раница и не става за нищо. Моля не подвеждайте хората. Стига с тези платени реклами.
Докато обикалях из Мола-Варна попаднах на чешки раници 45литра -102лв в магазина на Н2О
Пон Авг 23, 2010 10:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nnbs

Кое точно не и става на раницата не можах да разбера? Или си гледал друго или просто се заяждаш.
Направо е смехотворно да се твърди, че гигант като Карфур плаща на който и да е за реклама по форумите и то за продукт, който се продава на такава смешна цена, вероятно близка до доставната им. Виждал съм какво представляват eye mountaineer и другите китайски ментета на пазара за по 50-80лв, това е в пъти по-добре като материали и изработка. И го твърдя след като беше натъпкана до краен предел и претърпя доста суркане по скали и клекове без да мръдне.
Пък и цената какво да я коментираме 57лв (или 45лв с отстъпката ако в още валидна) докато ти предлагаш някаква, която е по-малка и над 2 пъти по-скъпа. Чешка?!?! УОУ, гаранция за качество!
Нямам намерение да подвеждам никой, не става въпрос за интернет покупка и всеки като отиде ще го види. Да съм казал - не си купувайте Deuter (примерно) ?
Вто Авг 24, 2010 1:09 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 86, 87, 88  Следваща
Страница 10 от 88

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.