Автор |
Съобщение |
gorosop
|
|
|
Чет Авг 26, 2010 4:31 pm |
|
|
planinar
|
|
|
|
Ами значи, остава открит въпроса, как се зове този водопад/ вир.
|
|
|
Чет Авг 26, 2010 4:53 pm |
|
|
natam-nasam
|
|
(от Витя) |
|
Камене, този водопад, съдейки по всчико, си няма име. Разгледах внимателно снимките на Лъчо Огнедишащ, на една от които го има същият водопад. И там не е дадено названието му. Доколото си спомням, този водопоад се намира непосредствено след "Змийските" водопади. Иначе "Синия вир" наистина съществува като название в каньона на Ю. Джендем, само че се намира много по-надолу, някъде на половината път между водослива на Бъзовица с Бяла река и Калоферския манастир. Невероятно красиво място, смея да отбележа....
|
|
|
Пон Авг 30, 2010 5:18 pm |
|
|
mislesht
|
|
|
Синия вир също и Стипцата съществуват. Спомних си че когато бях на 9, дядо ме води по тия места и сега изплуват наименованията, като ги споменава някой.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Вто Авг 31, 2010 8:37 am |
|
|
mediator37
|
забранено ли е влизането в резерват? |
|
В друга тема бях чел, че е абсолютно забранено влизането на хора в резерватите. Изключение- единствено маркираните пътеки, а като гледам не сте вървели в Северен Джендем по официални маркирани пътеки. Дори ставаше дума, че служителите на парка питали колегата : Ще влизаш ли в Соколна, че направо да те глобяваме още тук или ще си вървиш по пътеката?
В тази връзка ми е въпросът с голямо времезакъснение от разказваните събития: И ко праим с таз забрана?
|
|
|
Сря Сеп 22, 2010 8:09 am |
|
|
mislesht
|
|
|
Да, забранено е. Питаха ме и не влезнах.
От там нататък всеки си решава и си носи последствията, големи хора сме.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Сря Сеп 22, 2010 8:29 pm |
|
|
nencho83
|
|
|
|
|
|
|
|
Каква е тази книга на Корчев? Наименованията в Джендема ли описва? |
Не си чувал за ТАЗИ книга?
Както казах и на мен много неща не са ми ясни, тъй че може и да съм допуснал някъде грешки, приемам корекции. |
Коментарите по тази тема са доста стари, дали може някой да сподели активен линк към споменатата книга.
|
|
|
Съб Фев 20, 2021 4:24 am |
|
|
dido
|
|
|
|
Файлът е хостван някога вероятно от slavei.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Съб Фев 20, 2021 6:45 pm |
|
|
nencho83
|
|
|
|
|
|
Файлът е хостван някога вероятно от slavei. |
Да, но вече намя hit.bg сигурно над 10 години. Най-вероятно и потребителя зад това име не посещава вече форума.
|
|
|
Нед Фев 21, 2021 4:11 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
|
|
...Най-вероятно и потребителя зад това име не посещава вече форума. |
Провери ли кога е писал последно?
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Нед Фев 21, 2021 9:57 pm |
|
|
kibik
|
|
|
Нед Фев 21, 2021 11:53 pm |
|
|
nencho83
|
|
|
|
Благодаря за линка!
|
|
|
Сря Фев 24, 2021 12:26 pm |
|
|
vladofff
|
|
|
|
|
|
...Корчев... |
Като стана дума за този човек, трябва да отбележим някои интересни особености от биографията му.
Първо - това е може би първият български алпинист, започнал да катери "чисто", т.е. без стълби и набирания.
На алпиниадата през 2002г., на достолепна възраст взе и си изводи собствения тур по стената на Мальовица - "Камините", намира се отдясно на Класическия и за времето си е бил един от малкото шестици у нас.
Всеки е виждал известната картина на Самарското знаме, в ръцете на един як и мустакат опълченец. Е, това е дядото на Никола Корчев….
|
|
|
Сря Фев 24, 2021 2:53 pm |
|
|
nencho83
|
|
|
|
|
|
|
|
...Корчев... |
Като стана дума за този човек, трябва да отбележим някои интересни особености от биографията му.
Първо - това е може би първият български алпинист, започнал да катери "чисто", т.е. без стълби и набирания.
На алпиниадата през 2002г., на достолепна възраст взе и си изводи собствения тур по стената на Мальовица - "Камините", намира се отдясно на Класическия и за времето си е бил един от малкото шестици у нас.
Всеки е виждал известната картина на Самарското знаме, в ръцете на един як и мустакат опълченец. Е, това е дядото на Никола Корчев…. |
Благодаря и за тази много интересна и малко известна информация.
|
|
|
Съб Фев 27, 2021 2:47 pm |
|
|
vladofff
|
|
|
Пон Мар 01, 2021 11:02 am |
|