Ако си зиморничав в по-хладни нощи особено през есента с Лафумата ще ти е студено при Комфорт +9˚С и, долна граница +5˚С.
Аз съм с Лафума, но не знам защо в тоя сайт пишат горната стойност за комфортна. Комфортна е средната стойност, в случая +5˚С, а - 10 е екстремната.
При мен числата са +6, -2, -11˚С. Мисля трябва да се ориентираш към нещо подобно - другия чувал, примерно е с добри характеристики. Иначе за марката Лафума няма какво да кажа освен положителни неща. За другата марка не мога да коментирам, не зная нищо.
Моя спален чувал е като на колегата-планинар и съм много доволна-Lafuma Patrouille +6, -2, -11˚С.
Вто Юни 23, 2009 9:07 am
polezan
Абе май съм от по студенолюбивите. За това и се двуумя за Мамут-а да не ми е жешко през лятото
Вто Юни 23, 2009 3:14 pm
taurus
mrdobrev написа:
Ajungilak-a е наистина номер едно в спалните чували. Все едно да си вземеш дрехи Mammut или обувки Raichle - това са все марки на Mammut Sports Group. Този модел е перфектен за лятото и може да служи като образец и за сравнение с всички други - изкуствени влакна, тегло около 700 гр., компактен. Има и други добри марки, които се продават в България - CAMP, Ferrino, Hannah, Yeti... Изборът е ваш
Кой модел е това?!
Търся си за лято (късна пролет, ранна есен , около 2000м) ида е под 1000гр, до 80-100лв , на открито ще се спи (засега)
Тези стойности за температурите как са изчислявани (с какво облекло се предполага че си) , т.е. ако намъкна един клин и 1-2 полара - ще вдигна ли комфорта ?!
Е, ти искаш хем до 100 лева, хем до 1000 грама, хем да държи на студ!? После ако ти е стъдено ще навлечеш повече дрехи, които също тежат и нещата стават на кантар. Взимай лафумата и си свиркай. То и аз съм с такъв...
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Пон Юли 27, 2009 12:10 pm
estario
Здравейте,
Не искам да отварям нова тема и затова ще задам въпросът си тук. Къде може да сменят повреден цип на спален чувал и от къде мога да си купя калъф за чувала?
Нед Авг 16, 2009 12:00 pm
nacho
taurus: Ние с жена ми имаме такива HIGH PEAK Lite Pak 800. Аз съм много доволен! Миналата година спахме на Кременски езера около 5-7 градуса през ноща. Като за сефте си легнах с пуловера и умрях от жега. Тая година на м. Черната вода беше доста топло и се наложи да се разкопчавам през ноща. Спокойно се спи и по долни гащи до 5-10 градуса. А за 800 грама и цена 42 лв. друго по-добро надали ще намериш. Е има и друго нещо моята жена топли добре
Здравейте
Оглеждам се за спален чувал за летните преходи с колелото в планината. И днес в Метро попаднах на някакъв полски. Марка Wild Nature Dura light 150. Сгънат е доста малък пакета и тежи само 800 грама. Като температурен диапазон го дават от +2 /+18 а оптималната е между +7 +14. До тук ми хареса. Малък, лек, компактен. Но искам да разбера повече и за материата от която е направен. Дали е здрава? Бързо ли съхне? Абе идея си нямам от такъв тип материи. Външна - nylon ripstop diamond 300 T. Вътрешна - polyester ripstop 230 T. Пълнеж - DURA-FIBER. Та аджеба този чувал като изработка и качество на материята добър ли е? За цена от 66 лв заслужава ли си?
Единият ме блазни заради цената, а другия заради марката. Моля, ако някой ползва или е ползвал един от двата да драсне нещо ориентировъчно. Дали си заслужава разликата в цената, ако купя по-скъпия? (Все пак Мамут???)
_________________ "Където и да скитам, замръкна ли край пътя - домът ми ще е там!"
Сря Юни 02, 2010 5:45 pm
Joro
До сега не съм ползвал сериозно чувал, но точно втория ми препоръчва една позната с доста стаж по палатки и чували. Дори и за лятото по висока планина. Аз също съм май пред избор да вземам ли и какъв. Като че ли е малко тежичък за носене, но въпрос на гърбина.
Сря Юни 02, 2010 7:38 pm
skakalec
Като гледам между двата чувала има разлика и в теглото - по-евтиния е по-тежък. То по нашите планини палатка трудно може да се опъне ако се спазват правилниците на парковете, но по някога се получава. Иначе ходя на палатка, но не по високото, затова 200-300 грама няма да са от значение. Въпроса е да не зинзикам през някоя студена нощ.....
_________________ "Където и да скитам, замръкна ли край пътя - домът ми ще е там!"
Сря Юни 02, 2010 8:13 pm
dido
Контикито става за лятото, но есента или пролетта в Рила и Пирин ще ти е студено с тоя чувал. Аз бих ти препоръчал чувал с комфортна температура около -5 и тегло 1600-1800 грама, за да можеш да го ползваш без проблем през трите сезона (без зима).
_________________ Бутам след осмата бира
Сря Юни 02, 2010 10:34 pm
skakalec
Мерси за съвета Дидо. Спалния чувал на Pinguin е с параметри : Комфортна t ºC от + 20 до - 5, екстремна t ºC до - 13
• Тегло - 1.70 кг.
Комфорта е от +20 до -5 - това означава ли , че отговаря на съвета ти? Все пак диапазона е доста голям на комфорта? Как да го разбирам? За екстремната е ясно - до -13 ще съм още жив вътре...
Чет Юни 03, 2010 8:14 am
dido
Аз тая марка не съм я чувал, но като тегло отговаря на дадените темпертури. Все пак мисля е добре да заложиш на по-известните марки, като гаранция за вярност на параметрите.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети