ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Инциденти и нещастни случаи в българските планини
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 150, 151, 152 ... 224, 225, 226  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
Инциденти и нещастни случаи в българските планини
Автор Съобщение
vaskoo

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
И би път чак до там да се срещаш с такива юнаци Very Happy - на Витоша има десетки такива всеки снежен уикенд.
Резервни вериги не нося, но и на двете коли имам по два комплекта - и за двете оси, неволята ме научи така, и гравитацията по стръмен заледен и с голям страничен наклон път.

Вто Фев 02, 2021 5:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
t.hristov

Днес, никоя медия не спомена нищо за инцидента на Мартинови бараки с две жени...

Първата пострадала е с травма на гръбначния стълб, а втората е с хематоми на главата.
Момчетата от ПСС-Боровец се отзоваха много бързо и професионално.
Чет Фев 04, 2021 7:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

Те и затова не дават никаква информация .. пак някой е карал като луд ..

https://btvnovinite.bg/bulgaria/tragichen-incident-v-bansko-skior-zagina-sled-sblasak-v-drug-turist.html
Чет Фев 04, 2021 7:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
t.hristov

Инцидентът в Боровец става около 19.50ч при нощното каране в сряда...
Майка и дъщеря са били пометени от непознат скиор в горната част на писта Мартинови бараки 1.

Жената беше транспортирана в тежко състояние до базата на ПСС-Боровец, а след това с линейка към болница.

Дай Боже майката да се възстанови напълно !
Чет Фев 04, 2021 8:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

Аз по тази причина се отказах да карам в активния сезон. Понеже манталитета на шофиране се премести и там. Разни комплексари и тъпунгери.
Трябва да се вземат мерки понеже инцидентите са много и повечето такива бягат от мястото веднага.
Чет Фев 04, 2021 9:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

Баща ми е на 71 стар скиор, иска да го водя, обаче мен ме е страх в активния сезон. Миналата година на пампорово негов приятел ,стар планинар и алпинист , някакво копеле го удря той пада на неговата ска и си чупи всичките ребра.
Мисля с панти, ама то време ли е . В ниската част с тези жеги. Нагоре се чудиш кво ще ти падне.
Чет Фев 04, 2021 9:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
djogobg

Преди седмица на Ястребец един скиор, очевидно добре владеещ ските, спускаше на шус от горна на Ястребец Експрес надолу по тройката. Мина на 20-ина сантиметра от една приятелка и на около метър от мен(щеше да е по-малко, ако не го бях видял и завил по-рано). Не беше без да иска - стойката му беше стабилна, а пистата доста пуста в този момент. Затова на писта - задължително с каска, вече се замислям и за протектор на гърба...
Пет Фев 05, 2021 10:20 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

djogobg написа:
Преди седмица на Ястребец един скиор, очевидно добре владеещ ските, спускаше на шус от горна на Ястребец Експрес надолу по тройката. Мина на 20-ина сантиметра от една приятелка и на около метър от мен(щеше да е по-малко, ако не го бях видял и завил по-рано). Не беше без да иска - стойката му беше стабилна, а пистата доста пуста в този момент. Затова на писта - задължително с каска, вече се замислям и за протектор на гърба...

Не може да го прави това нещо, трябва да мине поне няколко метра от вас, за да има време за реакция. ако има ски патрул, ще го изгонят. То и затова стават инцидентите, заради тези самонадеяните, дето всичко знаят и могат.
Пет Фев 05, 2021 10:54 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Не само в Рила и Пирин:

Вестник Струма написа:

Спасителна акция в Беласица, турист падна в дере
06 февруари 2021 18:55 Mobile watches 2300 прочита Mobile comments 0 коментара

Спасителна акция в Беласица планина. Турист е паднал в дере в планината и е с фрактури на крака.

Спасители от Сандански и Благоевград се опитват да стигнат до него и да му окажат помощ, предаде bgonair. Очаквайте подробности!

Съб Фев 06, 2021 9:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
NuclearWinter

Репортаж на БНТ за инцидента в Беласица

https://bntnews.bg/news/spasiha-turista-padnal-v-propast-v-belasica-planina-1094791news.html
Нед Фев 07, 2021 11:18 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefan_iliev38

Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"

Източник: Спасиха изгубени украински туристи в Пирин планина

Спасиха изгубени украински туристи в Пирин планина

5 февруари 2021 14:26

Двама украински туристи са получили помощ от планински спасители в Пирин планина на 4 февруари следобед, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС).

Туристите - мъж и жена, са тръгнали на туристически преход през хижа "Дамяница" към хижа "Вихрен" през Тодорина порта, но са били с неподходяща за зимната планина екипировка. Поради ураганния вятър се отклоняват от пътеката и се изгубват.

Въпреки липсата на телефонна връзка с тях и погрешно подадена от трето лице информация, двамата са открити след двучасова акция в района на Каркъма. Туристите са били премръзнали, но в сравнително добро състояние.

Това е поредна акция за планинските спасители в Банско за последната седмица. При различни инциденти се е наложило шестима скиори, които са карали извън пистите, да бъдат извеждани с моторни шейни.
Всички тези акции, заедно с трагичния инцидент на ски писта от 3 февруари, когато при сблъсък между двама скиори единият от тях почина, прави седмицата на спасителите напрегната.

Преди предстоящите почивни дни планинските спасители призовават любителите на планината да бъдат отговорни към своя живот и този на хората, които им оказват помощ.

Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Нед Фев 07, 2021 12:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
alexvan

Местожителство: България

https://www.pss-bg.bg/aktsiya-v-rajona-na-vrah-botev/?fbclid=IwAR0EuN1LgU_aSVlgJ_pFRvUBW4XG8-ITeHQTDoSrDfcUvW5yuLI62KD-czE
Чет Фев 11, 2021 10:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Plamen К

Местожителство: Казанлък

Мнение Филмите продължават Отговорете с цитат
Спасителна акция в района на вр. Ботев.
Тръгнал да се качва, за да снима филм!!!
И не иска да слезе!!!

https://www.pss-bg.bg/aktsiya-v-rajona-na-vrah-botev/?fbclid=IwAR3JpdhbHQ62VAWvrLc7jfsjCmSoGUBfuhMB5eBXF_v2-OfWzIZT9vPSMGY
. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Пет Фев 12, 2021 12:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Е как ще слезе - нали са му запалили печката...

Пет Фев 12, 2021 12:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
EXIIIT

Местожителство: Плевен

Кво прави в 2 през нощта там изобщо се чудя аз?
Кога е тръгнал къде се е мотал?
Ба си Джедаите. Поне да са му метнали един бой....не щял да слиза, ми като не ще да го върнат към Жълтец и да го оставят там и готово.
Аман от тъпигьози и глухари дееба.
Пет Фев 12, 2021 1:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 150, 151, 152 ... 224, 225, 226  Следваща
Страница 151 от 226

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.