_________________ Самоковец ... това е едно същество средно аритметично от човек, дърво и животно ...
Вто Яну 19, 2021 3:22 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3375 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Сотиров написа:
Пак ли далавери, бе?! А какво е това "Купена"?
Базата на НСА, която преди се казваше хижа „Купена“, после „Физкултурник“, след това „Академика“ и сега е ПУСБ/ВУСБ „Проф. Иван Стайков“ (Планинска/Високопланинска учебно-спортна база „Проф. Иван Стайков).
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Вто Яну 19, 2021 3:34 pm
vaskoo
Сетили се ... Тя пистата обрасна вече. Всичко е на разруха там - и което е на Антоан Николов, и което е на Гоце, и останалото. Ако Гоце не е едър собственик там и якорудската вододайна зона, пътна подръжка ще има в миналото.
Каквото е било, няма да се върне. Все тая кой ще е собственик и ще стопанисва, стига да работи нормално. Николов затвори и двата хотела горе преди няколко години. И бeз пари да ги дават, срещу дългосрочен ангажимент и последващ контрол.
На мен ми липсват такива малки курортчета - и зимно, и лятно.
Семково е в разпад, Картала, Паничище, Мальовица, Костенец, Долна баня - това в Рила само.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Последната промяна е направена от vaskoo на Вто Яну 19, 2021 9:34 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Яну 19, 2021 3:40 pm
vladofff
За кого да викаме в тоя мач?
И така, говорим за х. Трещеник, т.нар. "новата". Другата, старата, се изписва и на ватански език и си е ОК.
Помня каква кочина бе тази хижа през 2003г. Помня и как изглеждаше след ремонта, както и че децата ми от бебета израснаха на тая поляна, а номера на Карекс ми стоеше постоянно в телефона. Цените - смешни за доста комфортните хотелски условия, които предлагаха. Дотолкова ме познаваха, че ако им се примолех, винаги ми намираха стая, дори и при уж пълна хижа. Сега от години не работи. Досега я бил експлоатирал Антоан. Какъв е бил знам, какъв е сега, не ме интересува, интересува ме дали пак ще заработи хижата. И изобщо няма да ми пука дали ще е пак той, или друг, ако предлага същите условия. Та за кого да викаме А или У? Какъв е предмета на спора, че не ми стана ясно?
Вто Яну 19, 2021 9:29 pm
tortomanin
Май и на мен не ми стана ясно дали проблемът е собствеността, или дали ще работи.
За мен е добре да работи, дали собственикът ще е БТС или нещо друго, не е кахър.
Сря Яну 20, 2021 11:25 pm
Alina
Извинявам се, че отговарям с такова закъснение, но нямам никакво време.
Момичета и момчета, през последните години се "усвоиха" като частна собственост за лично ползване, като се оградиха с огради, ключови хижи - всички с инфраструктура (асфалт) до тях. И всеки път с красиви приказки и обещания за стягане и връщане на стария блясък и достъп за туристите.
По същия начин очаквам скоро и хижите Кашана, Дерменка - не знам как е ситуацията там, частна ли е вече или не, но нали се прави шосе до нея сега, Узана, Бузлуджа стара, Буковец, Чумерна и т.н.т. да станат и те лична собственост на поредната мутра и за редовия турист да остане да ... спи под звездите (културно казано).
Та и с тази не се знае какво ще се случи в близко бъдеще.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети