Автор |
Съобщение |
kaloyanv
|
|
|
|
|
|
|
|
Здравейте,
Аз ползвам NITECORE,която за мен е много добра.Вече ги има и в България на този адрес https:// |
Кви са тия цени бе хора 130,00-590,00лв. аз за тези пари ще си взема един двама цигани да ме носят и да светят по пътеките. |
То май човека затова дойде, да си направи реклама
|
|
|
Вто Яну 12, 2021 9:32 am |
|
|
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3369 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
Реклама, да, ама видяхте ли характеристиките на челниците?
Black Diamond се опитва да ни пробута челници по 200 лумена, обхват до 50 метра,
докато челниците от https://batteryservice.bg/ са 10 ПЪТИ ПО-МОЩНИ – 2700 лумена, обхват 134 метра!!!
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
|
|
|
Вто Яну 12, 2021 10:50 am |
|
|
vladofff
|
|
|
|
Нещо са те подвели, това не са челници, а зенитни прожектори. Поразгледай по-подробно сайта и вървящата с тях установка ще намериш в "секретная секция" или линк към "росвооружение"... Бук, дъб, бор/сосна, те все с такива имена вървят, за "да лъжат мириканците", че продават горскодърварска техника....
|
|
|
Вто Яну 12, 2021 11:15 am |
|
|
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3369 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
|
|
... това не са челници, а зенитни прожектори. ... |
Имаме си един на лунатичните разходки, който носи такъв фенер-зенитно оръдие.
Постоянно му правим забележка да не го включва на максимална мощност, защото заслепява останалите в групата.
Просто не може да се върви спокойно, като някой ти блести с такова „нещо“. Ама някои хора се кефят – „виж колко надалеч мята!“
Не разбирам хората, които си купуват мощни челници и искат да превърнат нощта в ден.
Като не ти харесва тъмнината на нощта – по-добре ходи през деня, недей да ходиш нощем.
Нощта си има своето очарование, което очарование бяга, прогонено от светлината на челника...
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
|
|
|
Вто Яну 12, 2021 12:02 pm |
|
|
vladofff
|
|
|
|
|
|
...един двама цигани... |
Ти са майтапиш, ама знаеш ли какво ми се случи преди години: купих си обуща Сан Марко, на времето бяха голяма работа. На кутията - снимка с некви, балти ли, хунзи ли, мъкнат товари в чували...
Мой колега, с особени интереси към криминалистиката и наказателно-правните науки, вижда кутията и клати глава. Тази работа не му изглеждала читава, обущата май са менте, барабар с кутията... Тоз на снимката, зелено-лилавия, с големия мустак, му бил съгражданин, обитавал пазарджишката "Пич махала"... Вероятно снимката е открадната от кримилабораторията, събрана като доказателство къде е ходил да краде с чуваля… Ако не вярвам, щял да го подмами, че ще го черпи ракия и цигари, и щял да го снима, пък после сам да преценя кой лъже...
|
|
|
Вто Яну 12, 2021 12:48 pm |
|
|
Svetlio70
|
|
Сря Яну 13, 2021 10:54 pm |
|
|
vency911
|
|
|
Пон Яну 18, 2021 10:02 pm |
|
|
vencil
|
|
|
|
Тунинг - Petzl, идеята е чопната от техният модел NAO
челника + батериите, и крайният резултат с батерия 18650
Основната идея беше да свети по-дълго и да се използват стари батерии от лаптоп. Цялата работа реално ми излезе под левче, спринцовка (за контейнер на батерията), ластика и парченце термошлаух. Батерии и едно малко парче шперплат дебело 2мм. имах.
Резултата надхвърли очакванията ми.
1. Комфорт - оказа се че тази система на Petzl изключително удобна. Въпреки че челника стана малко по-тежък реалното усещане е за челник без 3 ААА батерии, фактически на 2-3 мин. вече си забравил че на кратуната си имаш челник. Най-голямото предимство обаче е липсата на широкият ластик (мен това най ме е дразнело при челниците), като прибавиш към това баланса м/у челник и батерия от зад абе....със сигурност това е най-удобният челник който някога съм слагал на главата си. Определено Petzl са изтрепали рибата с тази система.
2. Продължителност на светене - ами не съм го изчислявал точно ама най-вероятно 3 пъти и нагоре даже, общо взето с една батерия на стандартен режим 100 lm ще изкара цялата вечер. Това със стари но читави 2000mAh батерии, а с нови и повече mAh ще е .... естествено и една резервна в джоба. Изпробван на туризъм, велотуризъм и къде ли не още.
Не трябват никакви специални умения всеки който не е с две леви ръце може да си го направи, определено си струва труда (то пък един труд ама )
|
|
|
Чет Яну 21, 2021 12:41 pm |
|
|
kaloyanv
|
|
|
|
Вие направо ме изумявате с този направи си сам. Добре де, къде толкова го ползваш този челник, че да ти трябва да издържа 3 пъти повече ?
Казвам го в позитивен смисъл
|
|
|
Чет Яну 21, 2021 12:58 pm |
|
|
EXIIIT
|
|
|
Ми като ходиш да речем за 3-4 дни в планината да не ти се налага да се блъскаш в някоя хижа за контакт да речем ми проста да си го зареждаш по рядко.
|
|
|
Чет Яну 21, 2021 1:10 pm |
|
|
vladofff
|
|
|
|
В лидъла са пуснали некви челници подобни на тиката, казват им нещо като правит или кривит, не помня как точно. Струват съде 15 лъва. Я си вземах само три... Добре светят. че имат и задна червена светлина, за колояздене.
Сигурен съм, че времето да потроша последователно трите ще е повече от това да замине един петцел на цената на трите...
|
|
|
Вто Фев 23, 2021 12:18 am |
|
|
lz1fw
|
|
|
|
|
В лидъла са пуснали некви челници |
с какви батерии са?
|
|
|
Вто Фев 23, 2021 12:30 am |
|
|
vladofff
|
|
|
|
|
|
|
|
В лидъла са пуснали некви челници |
с какви батерии са? |
обикновени ААА
|
|
|
Вто Фев 23, 2021 12:35 am |
|
|
Николай_K
|
|
|
|
Не е добра идея челника да е с незареждаеми батерии и особено с малките ААА. По-добре с литиев акумулатор, като най-добре е акумулаторът да не е в челника, а да е под горната дреха. Така през зимата ще може да се използва целия капацитет на акумулатора.
|
|
|
Вто Фев 23, 2021 12:03 pm |
|
|
Twoo
|
|
|
|
Аз май съм писал и преди тук за лидлските челници. Нашите вече са на около 2 години и още са със оригиналните батерии. Моя специално сме го ползвали доста, докато този на жена ми го държим по-скоро за резерва. Като цяло за 15лв са супер. Три режима на бялата светлина и два на червената плюс още една червена отзад. Настройка на ъгъла. Моя го ползвам успешно за ремонти на колата и като сглобявам-разглобявам разни компютри. Естествено предпочитам нещата да се случват по светло, но като сме с палатката например я опъваме по залез и ставаме по изгрев, та се ползва малко или много. Да кажем че съм го ползвал около 30 часа. Последно го ползвахме за 15-20 минути на слизане от Анатема към Асеновград в студа миналата сряда. Мисълта ми е че ако се носи по-скоро за допълнителна сигурност. Тоест планирате да ходите в светлата част на деня с евентуално закъснение или тръгвате малко по-рано за дълъг преход и тук там докато си организирате нещата спокойно може да се задоволите с този или подобен челник.
|
|
|
Вто Фев 23, 2021 12:55 pm |
|
|
|