Автор |
Съобщение |
b_angelov
|
х. Хайдушки Поляни |
|
Здравейте група,
Търся актуален телефон на хижа Хайдушки Поляни.
В Интернет са дадени няколко номера, които или са неактуални, или 0885045835, който е на съседната почивна база с бунгала, но не и на самата хижа.
Благодаря предварително за информацията.
|
|
|
Нед Окт 25, 2020 4:20 pm |
|
|
ray
|
|
|
|
Здравейте,
Някакъв вариант е да звъннеш на съседна хижа и да ги запиташ - може да го имат. Макар че в случая леко ме съмнява.
|
|
|
Нед Окт 25, 2020 9:39 pm |
|
|
b_angelov
|
|
|
Точно така направих, но казаха, че ще предадат, че съм ги търсил. Явно са много инкогнито.
|
|
|
Вто Окт 27, 2020 9:13 am |
|
|
ray
|
|
|
|
Амчи как. Дискрецията е добрудетел №1 в родсопите. Да раскажеш кво е станало.
|
|
|
Вто Окт 27, 2020 1:20 pm |
|
|
b_angelov
|
|
|
Какво да стане... сменихме дестинацията с х. Преспа.
|
|
|
Пон Ное 02, 2020 8:57 am |
|
|
ray
|
|
|
|
Нормален и коректен избор. А що точно в родопите искате да ходите? може и да не отговаряш .
|
|
|
Вто Ное 03, 2020 6:24 pm |
|
|
b_angelov
|
|
|
Обикаляше ни се в района. Да си припомня детските години на Хайдушки поляни. А и не бях ходил на Преспа. Ходенето ни съвпадна и с рождения ми ден.
Обиколихме района на Гарга дере, пещера Голубовица, изворите на р. Арда. Не остана време за Ардин, връх за съжаление.
|
|
|
Нед Ное 29, 2020 10:33 pm |
|
|
ray
|
|
|
|
Чудесно, чудесно!! Ама ти си от бургас, а пък имаш спомени оттам, как така? И бая голям район сте обиколили, браво! Би ли споделил впечатления, ако е удобно?
|
|
|
Пет Дек 04, 2020 10:40 pm |
|
|
b_angelov
|
|
|
Там и по Рила ми е плламнала искрицата любов към планините, още преди повече от 32 години. Родителите ми са запалилли този огън, като съм бил съвсем малък и са ме водили по походи с палатки в района. Обикаляли сме тогава със седмици. България не е толкова голяма. Вярно, че сме малко в тъча, но Бургас - Хайдушки поляни се взима за има-няма 4-5 часа. Желание и време да има човек.
Впечатленията ми от х. Преспа конкретно: Добра база, уникална гледка, пиян хижар... истинска идилия
|
|
|
Вто Дек 08, 2020 10:38 am |
|
|
ray
|
|
|
|
Великолепно!
Имаш ли идея хижарят горе долу на колко годитни е и откога е там....Щото дори никога да не изтрезнява, ако е този, когото за последно срещнах там мога само да му козирувам...
|
|
|
Сря Дек 09, 2020 12:47 pm |
|
|
ДИАНА
|
хижа "Преспа" |
|
Бай Асен - хижарят на хижа "Преспа" обича почерпката, но дълги години той си е на хижата, наследил хижарството от своя дядо.
Края на зимата го навестихме, като тръгнахме от село Манастир.
Премръзнали пристигнахме в хижата, където ни чакаше с голяма тенджера безплатен чай и всеки сипваше по колкото си иска.
Още по-голяма тенджера боб с манатарка беше приготвил бай Асен. Всичко на самообслужване, всеки оставяше парите
на една масичка, на абсолютно доверие. Ядеш колкото искаш, плащаш колкото прецениш.
Май не се сещам някъде по хижите да ми се е случвало подобно посрещане.
Както казва Иво, който ни беше водач: "Бай Асен е добър човек".
http://ivailo-mirchev.blogspot.com/2019/12/blog-post_25.html
А кой ли е избрал това вълшебно място на хижа "Преспа"? Не може да се наситиш на гледката от верендата!
Да полетиш!
_________________ Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг. |
|
|
Сря Дек 09, 2020 7:53 pm |
|
|
b_angelov
|
Re: хижа "Преспа" |
|
|
|
Бай Асен - хижарят на хижа "Преспа" обича почерпката, но дълги години той си е на хижата, наследил хижарството от своя дядо.
Края на зимата го навестихме, като тръгнахме от село Манастир.
Премръзнали пристигнахме в хижата, където ни чакаше с голяма тенджера безплатен чай и всеки сипваше по колкото си иска.
Още по-голяма тенджера боб с манатарка беше приготвил бай Асен. Всичко на самообслужване, всеки оставяше парите
на една масичка, на абсолютно доверие. Ядеш колкото искаш, плащаш колкото прецениш.
Май не се сещам някъде по хижите да ми се е случвало подобно посрещане.
Както казва Иво, който ни беше водач: "Бай Асен е добър човек".
http://ivailo-mirchev.blogspot.com/2019/12/blog-post_25.html
А кой ли е избрал това вълшебно място на хижа "Преспа"? Не може да се наситиш на гледката от верендата!
Да полетиш! |
Потвърждавам напълно тези думи.
|
|
|
Чет Дек 17, 2020 9:38 am |
|
|
|