На времето докато чичо Митко и леля Данче бяха хижари на Камен Дел бяхме добри приятели и сме си говорили за хижата. Те бяха хижари до 2006-2007г някъде. Предвиждаха, че след като престанат да са хижари ще настъпи голямо западане на хижата. Така и се случи до идването на сегашните наематели.
Та по тяхно време някъде до 2004г. захранването на Кикиша беше изправно и просеката се чистеше. По насточщем има едно прекъсване посредата (от паднало дърво вероятно), премахнати са жиците от последния стълб до самия заслон и е прерязан кабела от таблото на х. Камен Дел до първия стълб. Прерязани са и са махнати всъщност само първите метри от таблото в преверието на х. Камен Дел и краят е закопан. Началото на кабела на х Есперанто също е срязано и закопано скрито на метри пред хижата.
Та последните разкачания при х. Камен Дел се случиха при идването на новите наематели. Дугите прекъсвания действително бяха по-стари.
На Кикиш течеше ремонт с доброволци събирани през фейсбук. Те си захранваха заслона от малък фотоволтаичен панел и агрегат, но ми казаха, че се борят с ЧЕЗ за възстановяването на захранването, а от там им искат проекти, и всичко на ново...
Вто Юни 23, 2020 11:34 am
Споменавайки х. Камен Дел, каква е драмата с чешмата до хижата?
Имам спомени, че поне тя работеше, но сега навсякъде около нея се гази вода докато чешмата е пресъхнала. Много е писано за умишлени действия от страна на хижари и колкото и да не ми се иска да хвърлям обвинения без доказателства, точно тук с чешма залепена до поддържана хижа прави страшно лошо впечатление. Извратено ми се струва да се качиш в планината, да газиш чиста вода, но да се налага да даваш пари за да пиеш такава в пластмасова бутилка пътувала от незнам си къде.
Аз съм си казал, че в такива хижи пари няма да дам нито за вода, нито за каквото и да е друго.
Чет Юни 25, 2020 2:29 am
vasil.gabov
Контакт на собственик на хижа Средец
Здравейте, бих искал да се свържа със собственика на хижа Средец с цел вариант за закупуване на вилата и възстановяването и.
Благодаря предварително
Нед Дек 06, 2020 10:03 pm
Salvador
Хижа "Бор" има нов собственик. Купена е от търг на НАП, но в момента е обявена за продажба на абсурдна цена-близо половин милион евро. Явно собственикът търси бързи пари и не му се занимава с хижи. Кой ще му ги даде за точно тази хижа е една друга тема.
Хижа "Рай"-бивш почивен дом "Здравец" от десетина години стои за продажба със същата цена. Когато го обявиха, си беше в ОК състояние и всъщност струваше ако не толкова, то близо. В момента не струва и половината, защото е пълна руина, покривът тече, а наоколо е сметище.
Хижата "Червената шапчица" работи, ама то това е нещо, дето не знам какво е. Хората си правят нещо за техен си кеф и така, както те го разбират. Колко време ще е-друга тема.
Панчо Томов окончателно е затворила, но тя е в изключително жалко състояние.
Пон Яну 04, 2021 1:34 am
Salvador
Последният (засега) опит на БДЖ да се отърве от "Родина"
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети