_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Пет Фев 17, 2017 9:12 am
абсурд
Благодаря за информацията. Ще поставя информация за пътеписа там.
Нед Фев 19, 2017 9:24 pm
Светозар
Регистриран на: 03 Окт 2020 Мнения: 18 Местожителство: Стара Загора
Покрай принудителната изолация, в последно време успях да прочета доста разкази от този раздел. Харесвам споделените преживявания на всички КЕ пътешественици, но според моя вкус абсурд е разказала историята си с особено майсторство. Съжалявам само, че не можах да намеря другата спомената в темата творба. Ще помоля за съдействие
Те тия лудите като теб са най-интересните ора Убав пътепис , ареса ми много
_________________ Самоковец ... това е едно същество средно аритметично от човек, дърво и животно ...
Нед Ное 22, 2020 8:52 am
абсурд
Светозар написа:
Покрай принудителната изолация, в последно време успях да прочета доста разкази от този раздел. Харесвам споделените преживявания на всички КЕ пътешественици, но според моя вкус абсурд е разказала историята си с особено майсторство. Съжалявам само, че не можах да намеря другата спомената в темата творба. Ще помоля за съдействие
Радвам се, че пътеписът все още буди интерес и се надявам четенето на този за Ел Камино да е приятно занимание. Това са линковете към отделните части, публикувани на блога на Морис Дийн.
Те тия лудите като теб са най-интересните ора Убав пътепис , ареса ми много
Накъде без луди? Ще е прекалено нормално. Благодаря за проявения интерес към пътеписа.
Вто Ное 24, 2020 1:31 am
Светозар
Регистриран на: 03 Окт 2020 Мнения: 18 Местожителство: Стара Загора
абсурд написа:
Светозар написа:
Радвам се, че пътеписът все още буди интерес и се надявам четенето на този за Ел Камино да е приятно занимание. Това са линковете към отделните части, публикувани на блога на Морис Дийн.
Интересен път, има много какво да се види и преживее. Също така не е лесно да го извървиш... Обаче мен не ме кара да мечтая. Кажете че съм задръстен, ама ако ще е дълго пешеходстване, за мен нашето си прекрасно Ком - Емине няма равно на света.
Ето и разказът ти, Валерия, може би заради аудиторията, е някак доста по-обран в сравнение с "Ком - Емине сама..." Липсва тази толкова свежа самоирония, която ме накара да го изчета на един дъх с усмивка на лицето.
Все пак приеми поздравленията ми и за прехода, и за разказа... И пиши по-често
Чет Ное 26, 2020 11:59 am
абсурд
Светозар написа:
...
Интересен път, има много какво да се види и преживее. Също така не е лесно да го извървиш... Обаче мен не ме кара да мечтая. Кажете че съм задръстен, ама ако ще е дълго пешеходстване, за мен нашето си прекрасно Ком - Емине няма равно на света.
Ето къде бил най-ревностният почитател на Ком - Емине! А аз си мислех, че е Стефан (stefan_iliev38), който все говори за магията на Ком-Емине и все се опитва да ме накара да призная, че това е най-хубавият маршрут, но според мен, всеки си е хубав по различен начин и определено избягвам да определям кой е „най“, а и бих казала, че Е-8 Рила - Родопи успешно съперничи на Ком-Емине, не само, но най-вече по предизвикателства.
Светозар написа:
...
Ето и разказът ти, Валерия, може би заради аудиторията, е някак доста по-обран в сравнение с "Ком - Емине сама..." Липсва тази толкова свежа самоирония, която ме накара да го изчета на един дъх с усмивка на лицето.
Все пак приеми поздравленията ми и за прехода, и за разказа... И пиши по-често
Разбира се, че на друг език и за друга аудитория, разказът звучи различно. Все пак, благодаря за поздравленията.
А аз си мислех, че е Стефан (stefan_iliev38), който все говори за магията на Ком-Емине и все се опитва да ме накара да призная, че това е най-хубавият маршрут, но според мен, всеки си е хубав по различен начин и определено избягвам да определям кой е „най“, а и бих казала, че Е-8 Рила - Родопи успешно съперничи на Ком-Емине, не само, но най-вече по предизвикателства.
С риск да бъда освиркан, че спамя, ще споделя нещо.
Аз самият не съм минавал и трите Е-та и познавам малко хора, които са в клуба на "Голямото Е". Но впечатленията които съм добил от комуникацията и споделеното от тези, които са ги минавали и трите Е-та са:
- Най-красивото "Е" си е Е4. Маршрут за ценители и гъдел за хората, които обичат високото.
- Най-голямото изпитание на духът и тялото си е Е3. Както всички го наричат "Пътеката" ти дава по малко от всичко - мятане на крачоли в равното, качване и спускане по метално въже, красиви гледки, уютът на Балкана. Това е маршрутът, който създава приятелства, които са за цял живот.
- Е8 е най-мистичното и странно "Е". Всеки казва, че прилича на "Ком - Емине" на моменти, но тръпката е много различна. Всички споделят, че на това "Е" се минава през най-много населени места и срещат уникални хора.
Лично мое мнение: Всеки маршрут има своя чар, уникалност и тръпка. Това лято живот и здраве искаме със съпругата ми да направим Е8. Едва тогава ще мога трезво да анализирам и сравнявам. Дано Ковид-19 не ни оплеска плановете.
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3379 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Svetlix написа:
абсурд написа:
А аз си мислех, че е Стефан (stefan_iliev38), който все говори за магията на Ком-Емине и все се опитва да ме накара да призная, че това е най-хубавият маршрут, ...
С риск да бъда освиркан, че спамя, ще споделя нещо.
Аз самият не съм минавал и трите Е-та и познавам малко хора, които са в клуба на "Голямото Е". Но впечатленията които съм добил от комуникацията и споделеното от тези, които са ги минавали и трите Е-та са:
- Най-красивото "Е" си е Е4. ...
Най-хубаво дали означава най-красиво?
Аз самият съм далеч от това да се прави противопоставяне между трите Е-та и между хората, които ги минават.
Но нека бъдем честни!
Когато разпитвам хора, които са минавали по Е-маршрути, специално следя и наблюдавам тяхното желание да говорят.
Обикновено хората говорят с голяма охота за Ком-Емине, някои направо не съм могъл да ги прекъсна до късно през нощта.
Смеят се и разказват, без да се налага да ги подканям... И най-чудните спомени обикновено не са от връх Ботев, а от по-ниското...
При разказите за Е-4 хората са по-сдържани. По-кратки. Няма го пламъкът в очите, няма толкова смях, няма я Магията на Ком-Емине...
При разказите за Е-8... Там положението е страшно! Още не мога да определя за самия себе си отношението си към този маршрут.
Усещам объркване и у разказите на хората, които са го минали. Е-8 е едновременно подобен на другите Е-та, но толкова различен...
„Може би някога и за това ще е приятно да си спомням“ - бе написал някой, след като беше минал Е-8 и стигнал до прасето в Мезек.
П.П. Svetlix, завиждам ти за смелостта да тръгнеш по Е-8...
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3
Страница 3 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети