|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
ray
|
|
|
|
Кво става, Иване, спря ли дъжда?
|
|
|
Вто Окт 27, 2020 8:39 pm |
|
 |
Twoo
|
|
|
|
Какво ви пука какво казват хората? Аз ако взимах по левче всеки път когато са ме наричали луд щях да съм станал милионер до сега. Лудостта за един е нормалност за друг и обратно. Въпрос на гледна точка. Това с депресиите пък никога не съм го разбирал, може би защото познавам доста хора преживели най-страшните трагедии в живота... Общо взето каквото и да става живота си върви. Миналото добро или лошо си остава минало, бъдеще няма и всичко е сега.
|
|
|
Вто Окт 27, 2020 11:11 pm |
|
 |
Иван Динков
|
|
|
 |
 |
Кво става, Иване, спря ли дъжда? |
Дъждът спря. Само отвътре вали. Разбира се, счупих си главата на една стена и две нощи залудо спах на нея. На слизане погледнах върха, беше вече в облаци, и му казах изненадващо и за мен: "Благодаря." Искрено.
Само наистина ме е страх - сигурно е от лудостта - да не стана самообезценяващо се продуктивен автор. Не мога да спра да пиша - по хвърчащи листа, наум, по кутиите цигари. Не че написаното досега струва.
Та така за дъжда. Нека вали и всичко отмие, за всеки.
|
|
|
Сря Окт 28, 2020 10:08 pm |
|
 |
Иван Динков
|
|
|
 |
 |
... Общо взето каквото и да става живота си върви. Миналото добро или лошо си остава минало, бъдеще няма и всичко е сега. |
Благословен си, ако наистина виждаш и изживяваш живота така. Дай Боже, да има повече хора като теб.
Винаги, още от дете, са ме шокирали библейските думи : "Блажени са нищите духом." Сега ги разбирам и шапка ти свалям. Ваше е царството земно, а, вярвам, небесното - също.
(Моля, не се засягай от думата "нищи" - както, надявам се, си прочел в пътеписа, видял си, че "извисените" са девиантни.)
|
|
|
Сря Окт 28, 2020 10:18 pm |
|
 |
ray
|
|
|
|
Съгласен съм напълно за дъжда и "благодаря".
Не трябва да слагаш спирачка на писането или да имаш страх от някаква свръхпродуктивност.
|
|
|
Сря Окт 28, 2020 10:54 pm |
|
 |
Иван Динков
|
|
|
Напротив, мисля скоро да спирам.
Или максимум да дам думата на по-големи от мен - все едно като текст или образ.
|
|
|
Чет Окт 29, 2020 2:03 am |
|
 |
Йосарян
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград |
|
|
|
Ролята на жертва е много слаба роля в пиесата на живота. Но е много удобна и лесно се играе, затова и често се предпочита. Дори понякога човек без да се усети се идентифицира с нея, защото егото много я обича.
Аз не съм чел Библията, но знам цитат, който много ми харесва: "стой спокойно и знай, че аз съм Господ"
Ей това ви го пожелавам, да сте спокойни.
_________________ И нека се знае:
1) Щастлив съм, че живея в България, а не някъде другаде.
2) Балкана е единствен и неповторим и добре, че е така та да ги има Рила, Пирин ... |
|
|
Чет Окт 29, 2020 11:12 am |
|
 |
radi
|
|
|
 |
 |
Не я срещнах девствена, но беше невинна. Така я и |
Интересно, може ли по-образно?
Текстът напомня на писаното във вестник "Трета възраст", май така се казваше..
|
|
|
Чет Окт 29, 2020 11:42 am |
|
 |
Иван Динков
|
|
|
 |
 |
Ролята на жертва е много слаба роля в пиесата на живота. Но е много удобна и лесно се играе, затова и често се предпочита. Дори понякога човек без да се усети се идентифицира с нея, защото егото много я обича.
Аз не съм чел Библията, но знам цитат, който много ми харесва: "стой спокойно и знай, че аз съм Господ"
Ей това ви го пожелавам, да сте спокойни. |
Ако мен имаш предвид, може би си прав. Най-вече колко неусетно човек влиза в нея. Има една такава мисъл на Киркегор: "Най-голямата опасност от всички - някой да загуби себе си - може да се случи много тихо, сякаш нищо не се е случило. Нито една друга загуба не може да се случи толкова тихо - на ръка, на крак, на пет долара, на жена - те със сигурност биха били забелязани."
Има и друго - не е оправдание - падаш от изнемога и от загуба на смисъл. Тогава ти остава - или поне на мен - преработката по някакъв начин : с връх, с пътепис, с рисунка, с каквото. Всеки по своему - кой колкото сила има.
Не знам дали е от егото, защото плодовете на тая роля са горчиви и нямат аплаузи от публиката. Не знам и дали това е аргумент, но все пак - нещо като моя защита - надали жертва ще блъска сам в планината, където на всяка крачка може да няма следваща.
Във всеки тая тема е интересна, макар и без връзка с пътеписа. Ще се радвам да я развиеш.
Както и цитата от Библията, признавам, не го разбрах.
Последната промяна е направена от Иван Динков на Чет Окт 29, 2020 1:24 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Чет Окт 29, 2020 1:07 pm |
|
 |
Иван Динков
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Не я срещнах девствена, но беше невинна. Така я и |
Интересно, може ли по-образно?
Текстът напомня на писаното във вестник "Трета възраст", май така се казваше.. |
Извинявам се за израза - обиден е за човека, когото описва. Фактически верен - но с лош привкус. А в бъдеще невинно време - неоспорим, независимо от физическите параметри.
"Трета възраст" не съм чел, четях "Лична драма" да се смея от сърце. Сега тя ми се смее.
|
|
|
Чет Окт 29, 2020 1:11 pm |
|
 |
mislesht
|
|
|
 |
 |
Какво ви пука какво казват хората? Аз ако взимах по левче всеки път когато са ме наричали луд щях да съм станал милионер до сега. Лудостта за един е нормалност за друг и обратно. Въпрос на гледна точка. Това с депресиите пък никога не съм го разбирал, може би защото познавам доста хора преживели най-страшните трагедии в живота... Общо взето каквото и да става живота си върви. Миналото добро или лошо си остава минало, бъдеще няма и всичко е сега. |
Прибави и това, че един ден като опънеш краката и после друго няма. Финиш! Някои хора те помнят известно време и край... Точка, ама не голяма и черна, а дребна и нищожна, направо невидима.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Чет Окт 29, 2020 2:20 pm |
 |
 |
Иван Динков
|
|
|
 |
 |
Прибави и това, че един ден като опънеш краката и после друго няма. Финиш! Някои хора те помнят известно време и край... Точка, ама не голяма и черна, а дребна и нищожна, направо невидима. |
Не съм експерт, но това ли му е файдата на живота - някой да те помни? Ясно е, че няма, освен ако не е с лошо - тогава е за по-дълго и за назидание на живите. Но... знам ли, "Песента на колелетата" май беше за друго - не за следата, и на гения я отнася вятъра, а за доброто. Доброто, което е направил човек. За него ни спомен, ни памет трябват - то само си живее.
И ей тука е тежкият въпрос кой от нас какво е сторил. И най-вече отговорът - щото доброто май се мери по туй какво за друг или други си сторил. На себе си добро да направиш егоизъм му казват.
Не съм експерт наистина. Болна тема ми е - казано честно мислех за нея да пиша, но нямам връх да я вържа за него.
|
|
|
Чет Окт 29, 2020 2:42 pm |
|
 |
mislesht
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Прибави и това, че един ден като опънеш краката и после друго няма. Финиш! Някои хора те помнят известно време и край... Точка, ама не голяма и черна, а дребна и нищожна, направо невидима. |
Не съм експерт, но това ли му е файдата на живота - някой да те помни? |
Не, просто констатирам. Единици са тези, които ги помнят векове, а и повече. Няма да съм един от тях.
Иначе ако се чудиш какъв е смисълът на живота, аз приемам казаното от твоя адаш Иван Абаджиев в едно интервю(видеото го има из нета): "Смисълът на живота е...да го живеем".
То и за това го наричаме живот, може би.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Чет Окт 29, 2020 3:10 pm |
 |
 |
Иван Динков
|
|
|
 |
 |
"Смисълът на живота е...да го живеем".
То и за това го наричаме живот, може би. |
Абе, той и Достоевски е казал, че "животът сам по себе си е смисъл". Не споря - нито с него, нито с теб, нито с Абаджията. И наистина завиждам с добро. Бедрата е за тия, дето това им изглежда тавтология и чоплят под смисъла и живота - и аз не знам какво могат да изчоплят. Но чоплим - такива сме, да му се не видяло. И по-добре да си кажем.
|
|
|
Чет Окт 29, 2020 3:20 pm |
|
 |
Йосарян
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград |
|
|
|
Аз не съм експерт по нищо, но също обичам да "чопля". Обаче мислейки можеш да разбереш само логичните неща.
"Стой спокойно" означава спри да мислиш. "Знай, че аз съм Господ" е съзнанието, изпразнено от мисли. Това не съм го измислил аз
Пробвай да приемеш ситуацията, в която се намираш без да я съдиш. Приеми я. И мисли по-малко. И виж какво ще се случи.
От друга страна не е хубаво да се говори с пълна уста 
_________________ И нека се знае:
1) Щастлив съм, че живея в България, а не някъде другаде.
2) Балкана е единствен и неповторим и добре, че е така та да ги има Рила, Пирин ... |
|
|
Чет Окт 29, 2020 5:34 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|