Здравейте!
Обмислям една кратка обиколка из Пирин, но не мога да преценя точно разстоянията между хижите и дали преходите са възможни за ден. Затова моля по-опитните да ме ориентират
Идеята е следната:
С транспорт до х. Вихрен
1 ден: х. Вихрен - вр. Синаница - х. Синаница (нощувка)
2 ден: х. Синаница - заслон Спано поле (или х. Беговица) - нощувка
3 ден: Спано поле/Беговица - вр. Каменица - заслон Тевно езеро
4 ден: Тевно езеро - вр. Полежан - х. Безбог
лифт до Добринище и прибиране с транспорт...
Добре ли преценявам разстоянията или се изхвърлям? ...
Според мен втория ден не слизайте до Беговица, а останете на Спано поле. Е , освен ако не гоните по-голямо натоварване.
Пет Сеп 25, 2020 9:18 pm
aliosha77
aldo написа:
Според мен втория ден не слизайте до Беговица, а останете на Спано поле. Е , освен ако не гоните по-голямо натоварване.
Ами не, не търся самоцелно натоварване... Идеята е от Синаница да се придвижа до вр. Каменица, и съответно ми трябва "междинна станция"... А не познавам много добре тези места.
Съб Сеп 26, 2020 3:24 pm
vladofff
aliosha77 написа:
aldo написа:
Ами не, не търся самоцелно натоварване... Идеята е от Синаница да се придвижа до вр. Каменица, и съответно ми трябва "междинна станция"... А не познавам много добре тези места.
Преди години съм правил следното/при това с тежка раница, включително палатка и чувал/: От Спаното поле/ т.е. и от Синанинца няма да е по различно/, слязох долу на Беговица, след което качих Каменишката кукла от Козия Превал, Каменица, и по гребена до кралевдворските порти, след което по "пътеката" северозападно от заслона слязох на Валявишките езера, което се случи следобяда. Така че и това не е много като разстояние. Е сега бих правил и друго - през Чаирските езера и Мозговица, но в крайна сметка възможности бол....
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети