Не можах да открия в нета разписано конкретно местата, където може да се спи на палатка в Централен Балкан. Някой може ли да помогне?
Сря Авг 19, 2020 8:00 pm
Йосарян
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград
Пази природата, не замърсявай, не оставяй трайни следи и се прикривай от паркаджиите. Макар че аз никога не съм ги виждал вътре в планината.
Шегувам ли се?
_________________ И нека се знае:
1) Щастлив съм, че живея в България, а не някъде другаде.
2) Балкана е единствен и неповторим и добре, че е така та да ги има Рила, Пирин ...
Чет Авг 20, 2020 2:21 pm
vladofff
Йосарян написа:
...паркаджиите. Макар че аз никога не съм ги виждал вътре в планината.
През 2002-ро лето отивам с един приятел на х. Ехо. На масата пред хижата пият трима. Опъваме палатка на около стотина метра от тях. Става от масата единия, и бавно се приближава: "Аз съм хижаря, в радиус от 300 метра се води околохижно пространсто, дължите ми пари като за спали в хижата".
Ок, броим 300 крачки и опъваме пак. Тъкмо първият е седнал обратно на масата, става и идва втори: "Аз пък съм парковата от управа. Тук вече не може и глобявам..."
Така че нещата стоят по схемата "както дойде"...
Чет Авг 20, 2020 3:42 pm
Йосарян
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград
На хижа е нормално да има такива случки. Там интереса клати феса.
Аз лично предпочитам да чувалувам, по-лек съм и усещането за планина е по-силно. Но дори и на палатка не ми допада да съм до хижата. Якото е да си в нищото, някъде високо на връх или седловина, езеро. Там паркаджии не съм виждал и дано си остане така.
_________________ И нека се знае:
1) Щастлив съм, че живея в България, а не някъде другаде.
2) Балкана е единствен и неповторим и добре, че е така та да ги има Рила, Пирин ...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети