Здравейте, някой минавал ли е скоро по този маршрут. Как е пътеката ?
Сря Авг 05, 2020 8:49 am
kaloyanv
Всъщност то не е точно пътека, а направо горски път. Обаче е проблемно, още отначалото на марката в къде си, отиваш в края на селото в едно дере, дето прегазващ за 20-30 метра нагоре, без да има следа от пътека. Има друго минаване по ок, но това едва ли е болка за умиране. От там нататък има много горски пътища, понеже там е пълно със сечища и червена маркировка липсва. Някой с оранжев спрей е правил маркировки по дърветата и горе долу са точни. Първите 4 км се набира около 550 метра, от 3,4 км започва да се вижда червената маркировка и на 3,9 км, се отклонява от пътя, аз минах по нея, обаче после я загубих и се набутах в едно старо сечище и трябваще да се осланям на моя компас.
Въобще колкото и прост и логичен да е пътя, има къде да се объркаш и според мен е най-добре да се следи картата която е дадена в kade.si .. Там с тези маркировки някой е цапал и мазал и нищо не е направил, хем е стара, хем липсва на места.
После от хижа Мечит до тб Овнарското и от там до ЦПШ е ок, обаче пак трябва да се внимава, за пътища които са за сечища. Не знаех че там така сечат, иначе е супер.
Общо взето от Мала Църква до ЦПШ си е немалко ходене около 23-4 километра с немалко денивелация, нищо че е в ниското и гората.
Втория ден се разходих от ЦПШ през билото - Мечит и Говедарци и там си има едни 20 и кусур километри.
Много дъжд падна, обаче по-късно вече, беше приключило всичко.
Нед Авг 09, 2020 9:21 pm
ray
Ето това е сериозното планинарство,Калояне - сам да си задаваш въпроси, на които все още няма отговор и сам да си отговаряш. При това и във писмен вид във орума, така щото да съдействуваш за неговото и на съфорумците развитие. А това със сечищата и губещата се заради тях маркировка, и множеството пътища прокарани от дърводобивници и образуващи едва ли не лабиринт и много подвеждащи щото често точно те са най-добре очертани... си е една много секси закачка в лесната хахаха ниска планина... А бе добрата физическа подготовка и качественото и спокойно пцоване и в този случай съдействуват за доброто и успешно расхождане...
Че отгоре на всичко си успял и дъжда да надхитриш...
Пон Авг 10, 2020 5:55 pm
kaloyanv
ray написа:
Ето това е сериозното планинарство,Калояне - сам да си задаваш въпроси, на които все още няма отговор и сам да си отговаряш. При това и във писмен вид във орума, така щото да съдействуваш за неговото и на съфорумците развитие. А това със сечищата и губещата се заради тях маркировка, и множеството пътища прокарани от дърводобивници и образуващи едва ли не лабиринт и много подвеждащи щото често точно те са най-добре очертани... си е една много секси закачка в лесната хахаха ниска планина... А бе добрата физическа подготовка и качественото и спокойно пцоване и в този случай съдействуват за доброто и успешно расхождане...
Че отгоре на всичко си успял и дъжда да надхитриш...
Всичко е въпрос на пробване. Ще издам и една тайна. Нали има мода сега на разни ултрабегачи, та екипировки, та енергийни гелчета. И аз съм ги пробвал. Обаче за първа година си правя собствен мед. Та понеже имам, реших вместо бонбони с кафето да си хапвам мед. Зимата/пролетта направих великденстите пости. Тогава като ходих зимата хапвах филия пълнозърнест хляб с мед, говоря за много рано сутрин. После за изкачването нямаше никакви проблеми. Сега за тези преходи сутрин от моя мед по няколко лъжички. Ефекта е супер и не е психологически понеже съм го пробвал в различни варианти преди.
Сега някой ще каже инслулинови нива, захар. .. Обаче колкото повече пробваш, толквоа повече разбираш, че нещата от природата са най-добри и не винаги може да си ги купиш с пари.
Пон Авг 10, 2020 9:32 pm
ray
Брей, Калояне, успя да ме изненадаш! Поздравления за пчеларството! Респект! Само така!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети