|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
DimSimeonov
|
Моята СтаРа 100х24/2020 - пътепис, подготовка... |
|
Фен съм си на форума, нищо че е със затихващи функции. Нещо не възприемам онази говорилня ФБ. Та затова най-напред тук пускам впечатленията си от това преживяване.
Беше неповторимо. Пожелавам го на всеки да го изживее. Има доста информация , а не само впечатленията от самото преминаване. Има линкове към трака и всички снимки, освен тези в пътеписа.
Моята СтаРа 100х24/2020
_________________ Ком-Емине 2018 - моето приключение
СтаРа Планина 100х24/2020 |
|
|
Вто Авг 04, 2020 12:55 am |
|
 |
kibik
|
|
|
Вто Авг 04, 2020 3:22 pm |
|
 |
ray
|
|
|
|
Благодаря. Май този ивент изобщо не беше обявен във форума или греша?
А кой казва, че форума "е със затихващи функции"? Някой самовлюбен чикиджия от социалистическите медии или някой друг? Чакам отговор.
|
|
|
Вто Авг 04, 2020 3:28 pm |
|
 |
DimSimeonov
|
|
|
 |
 |
Благодаря. Май този ивент изобщо не беше обявен във форума или греша?
А кой казва, че форума "е със затихващи функции"? Някой самовлюбен чикиджия от социалистическите медии или някой друг? Чакам отговор. |
1. Това събитие не беше обявено във форума тази година.
2. Лични впечатления. Виж примерно Ком-Емине.
|
|
Вто Авг 04, 2020 6:01 pm |
|
 |
ray
|
|
|
|
Благодаря, но:
1. Имаш ли идеа защо не бе обявен във форума? Сигурно сте коментирали кво ли не на двете хижи, а и по пътя...
2. Какво за ком-емине? Благодаря.
Да ти споделя и моите лични впечатления. Форумът е най-голямо достижение на планинарската общност в България през последните 30 години. Отдавна твърдя това. Впрочем изброй само колко и колко качесвени коментара има написани само днес.... Извинявай, ама дори само две мои запетаи струват в планинарско отношение повече от сичкото фейкбук чикиджийстване. Та, изброй, и ако все още си на това мнение за затихващите функции ще се намеря принуден да те запитам що е функция. Имам бая сериозни подозрение че нито ти, нито тия дето ти внушават подобни въображения имате някаква идея накъде клони отговора на тоя въпрос.
И 3.: Разгледах ти разказа, интересен е, ще го зачета. Впрочем и другите ти бяха на висота. Що не пишеш по-често тук?
|
|
|
Вто Авг 04, 2020 6:59 pm |
|
 |
philm
Регистриран на: 06 Сеп 2015 Мнения: 56 Местожителство: София / Стара Загора |
|
|
|
От известно време има томбола за местата на Мазалат; и ограничение на участието на професионалисти; Предполагам основно томболата за местата е основната причина да се организира във ФБ.
|
|
|
Вто Авг 04, 2020 8:57 pm |
|
 |
ray
|
|
|
|
 |
 |
От известно време има томбола за местата на Мазалат; и ограничение на участието на професионалисти; Предполагам основно томболата за местата е основната причина да се организира във ФБ. |
О, напълно основателно основно съображение. Друго таково основателно основно съображение е, че на организаторите, като хора твърде заети, изстрелващи по четири совалки всеки ден в космоса, не им е останал дори един свободен миг, за да известят нашия "със затихващи функции" форум.
Приемам и довода за професионалистите. Верно е, че тука повечето сме такива. Прелестно е да достигне до нас подобно признание от най-голямо фейкбук ниво.
|
|
|
Вто Авг 04, 2020 10:05 pm |
|
 |
kibik
|
|
|
|
 |
 |
основателно основно съображение е, че на организаторите, като хора твърде заети, изстрелващи по четири совалки всеки ден в космоса,.. |
Организаторът е един!
не ти дължи никакви обяснения за действията си!!
ДЕРЗАЙ!!!
|
|
|
Вто Авг 04, 2020 11:31 pm |
|
 |
Mariana1000
|
|
|
 |
 |
 |
 |
А кой казва, че форума "е със затихващи функции"? |
2. Лични впечатления. Виж примерно Ком-Емине. |
DimSimeonov, прав си, но само за писането. Четенето не само не затихва, но даже се усилва. Много по-лесно е да се пускат снимки или няколко реда текст във фейсбука от телефона, но само след няколко дена те "изчезват". А написаното във форума остава. Например къде е по-вероятно човек да намери информация за пътеписа ти за КЕ от 2018 - във фейсбук групата или тук?
Но мисля, че и сам си стигнал до тези изводи, щом си пуснал тази тема първо във форума.
Разказът ти е много добър и интересен, особено ми харесва това, че пишеш предисторията. Понякога как се е стигнало до началото е също толкова интересно, колкото и как си стигнал до края
По снимките видях доста познати лица, така че няма значение дали Станислав е публикувал съобщение за събитието във форума или не. Важното е, че форумът е помогнал през годините този хубав преход да се популяризира, както и че хора от форума продължават да участват в него.
Поздравления за успешния финал и се надявам да споделиш коя е следващата голяма цел, за предпочитане и с поредния хубав пътепис след осъществяването ѝ 
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!... |
|
|
Сря Авг 05, 2020 6:41 am |
|
 |
DimSimeonov
|
към Ray и Mariana |
|
Кьм Станислав само благодарност и адмирации!
Защо не го е публикувал във форума не знам и не мога да коментирам. Не ми дойде на акъла да питам лично.
Мнението ми за ФБ напълно съвпада с Вашето и съм го изказал в пътеписа - сбирщайн говорилня. Публикуват едни и същи снимки, често минали и през фотошоп. Чак се изненадвам колко са ми дефектни очите и не могат да видят това дето са го видели техните фотоапарати. Не харесвам ФБ, но се налага да го ползваме.
За да има повечко четящи, все пак трябва да има и пишещи. Във ФБ е рядкост да срещнеш нещо написано, а и както казахте изчезва много бързо с времето. Като муха еднодневка.
Не съм белетрист, а инженер. Все пак пиша по нещо и винаги най-напред го публикувам тук. Мъча се да е все пак интересно и полезно, а не суха статистика и затова не го правя често.
Все пак благодарности за усилята за поддържане на форума.
|
|
Сря Авг 05, 2020 6:58 am |
|
 |
ray
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
основателно основно съображение е, че на организаторите, като хора твърде заети, изстрелващи по четири совалки всеки ден в космоса,.. |
Организаторът е един!
не ти дължи никакви обяснения за действията си!!
ДЕРЗАЙ!!! |
А бе колега кибик, само от две изречения си успял да съградиш противоречие. Това твоето не е отговор, а отказ от отговор.
Иначе би трябвало да е ясно, че нито го питам, нито чакам отговор. Но тука е форум, а не фейкбук, и хората именно за това се събират и разговарят тук – за да прекарат добре времето си и да стигнат до някаква истина, която не им е ясна, щото е предварително спусната отгоре, от някое фейкбук божество, например. Бързите, лесни и ясни отговори и истини на и за всичко, ги оставяме на фейкаджиите. Също така, за разлика от фейкаджиите, форумджиите не обсъждат само неща, които пряко и непосредствено интересуват самозадоволяването на егото им. Затова и коментирам тук.
А ти знаеш ли значението на „дерзай“? Внимавай, езикът е доста по-опасно нещо от лютата зимна планина. Сигурен съм, че в планината си по-внимателен и не използваш резервните си гащи вместо ледокоп. Или обратното.
|
|
|
Сря Авг 05, 2020 9:57 am |
|
 |
vladofff
|
|
|
|
 |
 |
...резервните си гащи вместо ледокоп... |
Тук и ти удари гредата. Има случаи, когато точно резервни гащи или чорапи, надянати върху обувките, когато нямаш котки, вършат същата работа, ако не и по-добра работа, откато да ходиш с ледокоп.
|
|
|
Сря Авг 05, 2020 10:14 am |
|
 |
ray
|
|
|
|
E ми нормално, що ли ми трябваше да се закачам със сериозен човек като кибик... Влади, много се радвам да те срещна, появи се най-сетне...
Нама как с хора като вас форума да е със затихващи функции ...
|
|
|
Сря Авг 05, 2020 10:38 am |
|
 |
ray
|
|
|
|
DimSimeonov, няма две мнения - нещата, които пишеш са интересни и полезни. Благодарности. Та затова когато точно човек като тебе каже че форума затихва някак си не му вервам ... .
Да ти кажа нещо. Последните два века са векове на празните приказки за това кво затихвало или направо било умряло. То не беше история, религия, идеология, държава, нация, л-ра, кино, книги, автори и т.н. А бе всичко умря, останаха само задниците, обявяващи смърта. Ама неудобните факти са, че всички тия неща не само надживяха тия задници, ами са и в твърде добро здраве, което впрочем, желая всекиму. В този ред на мисли, нашия затихнал форум е най-малкия дерт.
Обаче едно нещо действително сякаш затихва - и тва е готовността на човек да умре или поне да изпита някво неудобство.
|
|
|
Сря Авг 05, 2020 10:55 am |
|
 |
Митак
|
|
|
|
 |
 |
Има случаи, когато точно резервни гащи или чорапи, надянати върху обувките, когато нямаш котки, вършат същата работа, ако не и по-добра работа, откато да ходиш с ледокоп. |
Като такъв случаи се сещам за гладък лед, но все пак трябва да е равен.
Има ли други случаи?
|
|
|
Сря Авг 05, 2020 11:36 am |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|