залез и от мен, слънцето се крие зад Белемето, Пирин:
Пет Авг 28, 2009 10:44 am
kartofi
Пет Сеп 18, 2009 4:25 pm
Gamina
kartofi, много голяма тая втората
А и идеята е да слагаме снимки на залези, снимани от нас
Пет Сеп 18, 2009 5:27 pm
Сотиров
Софийски залез
Днешният залез:
Ако някой е питал за мен, жив съм, но напоследък доста време не бях в България.
А в чужбина - все в равнини пребивавах, та чак низини!
С една единствена високопланинска екскурзия, за която си заслужава да разкажа - ПОЧТИ ДО МОНБЛАН ще я нарека.
А вчера улучихме с внучката чудесното време, та направихме първото й самостоятелно слизане от Бай Кръстьо до Драгалевския манастир.
За дете на година и половина - толкоз! Но преди да пропиша, ще прочета пропуснатото. Доста се е насъбрало!
Живи-здрави!
Пон Мар 29, 2010 3:22 am
dido
Добре дошъл отново! Очакваме пътеписи
Ако си тук за постоянно - обади се да ти върна бумагите ...
Ако някой е питал за мен, жив съм, но напоследък доста време не бях в България.
А в чужбина - все в равнини пребивавах, та чак низини!
С една единствена високопланинска екскурзия, за която си заслужава да разкажа - ПОЧТИ ДО МОНБЛАН ще я нарека.
А вчера улучихме с внучката чудесното време, та направихме първото й самостоятелно слизане от Бай Кръстьо до Драгалевския манастир.
За дете на година и половина - толкоз! Но преди да пропиша, ще прочета пропуснатото. Доста се е насъбрало!
Живи-здрави!
Липсваше човек, верно.
Добре дошъл отново.
Разкажи как беше по ябана?
Творчески планове
Много ми липсваше общуването в нашия форум, честно! Надявах се да компенсирам мълчанието с добри новини от Монблан, но не стана. Стигнах до 4300 и хайде обратно! На качване си виках - все едно два пъти до Черни връх, ама тая аритметика там не върви!
Сега за Великден пак ще съм в ниското - при мои съученици, които живеят в Атина. А в Гърция само проблеми! Бях си взел спален билет за влака, но гърците щели да стачкуват! Добре, че намерих билет за автобуса. Та кат се върна, почвам с отчетите.
И да боядисате ярки яйца! Ако не сте пробвали, от мен една идея: боядисайте пъдпъдъчи яйца! Освен че са много симпатични и весели за децата, черупките им чудесно поемат боята и стават страхотно наситени - много повече от кокошите. Мога да ви дам идея и за щраусови яйца, но с тях не съм опитвал.
Живи-здрави!
Вто Мар 30, 2010 2:04 am
Kat
Ехее, г-н Сотиров, много хубаво, че си тук, много се радвам. Взехме да се питаме какво стана с теб, къде изчезна.. Даже като вървя из горите и видя хралупа в дърво все се сещам за теб (и внуците) и се чудя дали да снимам, ма после се отказвам..
Мда, чакаме отчетите
Съб Апр 10, 2010 8:15 pm
nasko_
И от мен едно залезче.Малко над х.Соколна.
Сря Апр 14, 2010 11:42 am
Сотиров
Рошаво небе
Днешният залез открои интересни облаци - едните гладко сресани, а другите щръкнали в различни посоки, сякаш мацнати с четка. Беше много красиво:
Погледнах блога Ви и останах възхитен от непознатите местности, които открих в него. Особено скалите в Кърджалийско и водопадите. Заслужава си да планирам някое пътуване по тия места. Браво за хубавите снимки! А програмката за положенията на светилата също заслужава внимание. Само че като я свалих, нещо не работи. Не мога да пиша в полето за търсене, не се появяват и астрономическите линии... Аз ли бъркам?
Погледнах блога Ви и останах възхитен от непознатите местности, които открих в него. Особено скалите в Кърджалийско и водопадите. Заслужава си да планирам някое пътуване по тия места. Браво за хубавите снимки! А програмката за положенията на светилата също заслужава внимание. Само че като я свалих, нещо не работи. Не мога да пиша в полето за търсене, не се появяват и астрономическите линии... Аз ли бъркам?
Благодаря
Относно иснталацията на програмата, имам я на два компютъра и работи, но чух скоро за подобен проблем с един фотограф, на който я препоръчах. Той писа на човека, който я е писал, Stephen Trainor, и до колкото знам всичко е ок. Не знам дали инсталацията е изобщо възможна без Adobe Air, но все пак провери дали го иаш инсталиран, защото програмата работи под тази среда.
Невиждана дъга
Здравейте! Нахождам се в един район на Германия, където надморската височина е около 50 метра! Затова всякакви разкази в рубриката "Планини, планини" са невъзможни, а да откривам нова рубрика "Равнини, низини" в планинарски форум не иде. Въпреки това Оснабрюк - градът, в който се намирам, има твърде интересна история, бих казал съдбовна за Европа. Ще ви разкажа по-нататък, заслужава си. Но освен всичко друго в околностите му могат да се видят голям брой мегалитни конструкции, останали от първобитните хора. Ежедневните ми разходки често минават покрай огромните камъни, пренесени сякаш от великани.
Сега ще ви запозная с едно изключително рядко явление, което едва ли сте наблюдавали. Как ви се струва: дъга, която е завъртяна кажи-речи над главата ви, обърната е наопаки, а Слънцето е пред вас. При това в абсолютно сухо време. Абсурдно, нали? Като я видях днес вечерта, си казах като нашенеца пред клетката с жирафа: "Е, те такова животно нема!" Нема, ама ето я:
Чета с удоволствие пътеписите ви и ви завиждам. В каква богата на природа страна живеем! Желая ви приятни екскурзии!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети