Автор |
Съобщение |
Планинец
|
|
|
|
|
Жп гара Орешец и от там такси. Автогара ще да има, но нямам контакти |
Благодаря. Аз знам за ЖП гарата, но ме интересуват автобусите, особено до Чупрене, Стакевци, Горни/Долни Лом.
_________________ Добрата преценка се дължи на опита, а той - на лошата преценка. |
|
|
Чет Сеп 13, 2018 11:32 am |
|
|
Лахесис
|
|
Транспорт из Дефилето |
|
Някой има ли актуално разписание на маршрутките, които движат до селата по Дефилето? Предполагам част от тях тръгват от Своге, от Лакатник? Писах до някакъв туристическо-информационен център в Своге, но, както и очаквах, отговор няма. ЖП-то е ясно.
Как да разбера от Враца какви маршрутки/автобуси вървят до съседните села и разписанието?
До Леденика освен пеша или с кола има ли друг начин да се стигне от Враца?
Много сложно е с планирането и доста ограничаващо, когато не искаш да правиш кръгов маршрут, а трябва да направиш връзка с влака.
|
|
|
Пон Юни 10, 2019 10:02 pm |
|
|
gogyto
|
|
|
|
Здравейте, някой да знае до ж.п. спирка Бъзовец има ли достъп с лек автомобил?
|
|
|
Пет Юли 10, 2020 8:29 pm |
|
|
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3369 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
|
|
Здравейте, някой да знае до ж.п. спирка Бъзовец има ли достъп с лек автомобил? |
Колата на Гугъл е стигнала на 1 км и 200 метра от Бъзовец, но това е било отдавна:
https://goo.gl/maps/FzErQU3ViZJSUQQcA
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
|
|
|
Пет Юли 10, 2020 10:40 pm |
|
|
gogyto
|
|
|
|
Да, забравих да спомена,че това го видях, ама не смея да я зарежа там в нищото, че цял ден ще съм на върха. Там дървосекачите са разказали играта на асвалта и не знам нагоре как ще е, или да хващам влака от Трявна...
|
|
|
Пет Юли 10, 2020 10:45 pm |
|
|
gogyto
|
|
|
|
Да споделя за информация, по силата на неволята стигнах до спирка Бъзовец, но е хубаво колата да е с по-голям клирънс! На места има огромни ями, благодарение на дървосекачите в района.
|
|
|
Съб Юли 11, 2020 8:19 pm |
|
|
didkopitko
|
|
|
Чет Авг 25, 2022 9:18 am |
|
|
tzezko
|
Нито дума! |
|
Първо казваш за Мальовица.
Едва след това имаш право да питаш за други неща.
А след като си разказал и за Ехо, можеш да продължиш с питанките.
|
|
|
Чет Авг 25, 2022 11:21 am |
|
|
didkopitko
|
|
|
|
Още не ми е останало време да опиша нещо като бегъл пътепис, но ще кача някои снимки.
|
|
|
Чет Авг 25, 2022 11:52 am |
|
|
kaloyanv
|
|
|
|
|
|
Още не ми е останало време да опиша нещо като бегъл пътепис, но ще кача някои снимки. |
Задължително снимай и обувките с които ходиш!
|
|
|
Чет Авг 25, 2022 12:59 pm |
|
|
didkopitko
|
|
|
Пон Авг 29, 2022 11:25 am |
|
|
Alina
|
|
|
|
Автобусът от 15:00 ч. - Пловдив - Карлово - Сопот - Беклемето - Троян - Ловеч - Плевен - са го спрели.
Търсих варианти за Беклемето - и от юг, и от север - няма. Обадих се на автогарата в Троян да ги питам.
Някой има ли идея, ако се отиде с влак/автобус до Кърнаре - дали може да се хване нещо срещу заплащане в района, и на стоп качват ли?
За стоп къде е най-добре да се застане?
|
|
|
Пет Сеп 16, 2022 11:30 am |
|
|
vladofff
|
|
|
|
|
|
Кърнаре - дали може да се хване нещо срещу заплащане в района, и на стоп качват ли?
За стоп къде е най-добре да се застане? |
Имам спомен, че през далечната 1996г. от Кърнаре се качих до Дерменка за има-няма 2 часа. Не знам дали за два часа човек би могъл да успее да вземе нещо на стоп там.
Инак от север има таксисти, които редовно качват от Троян до Беклемето и обратно. Един от тях се явява по съвместителство и нещо като началство на едно от тур. дружества там, ползвал съм му услугите преди няколко години. За съжаление не съм сигурен дали още му пазя номера. Питай Екзита, той по - редовно шари там, може да е запознат с тия врътки.
|
|
|
Пет Сеп 16, 2022 11:43 am |
|
|
Alina
|
|
|
|
Благодаря, Vladofff - посоката ни е Ехо и затова от Беклемето ни е по-удобно.
ПС: Миналата година приятели ходиха пеша до Дерменка и срещнали една голяма Баба Меца на около 40 минути под хижата на някаква полянка.
|
|
|
Пет Сеп 16, 2022 11:51 am |
|
|
vladofff
|
|
|
|
|
|
...Ехо ... |
Ехо е една от най-противните хижи по нашите зами. Прозорците й не се отварят, респ. проветрение няма. Например при успешно достигане след "Мазалат - Ехо" вонята и задухът в стаите са такива, че само смъртна умора може да те накара да заспиш. Спането там, ако няма и вода, е достойно за сравнение с хижата Гуте. Не разбирам какъв мазохизъм ви влече натам. Козя Стена е далеч по-приятно място за спане.
|
|
|
Пет Сеп 16, 2022 12:19 pm |
|
|
|