Аз наблегнах на текста, на отговорите, не на въпросите.
От журналисти не се интересувам, а и мнението ми за хората практуващи професията е далеч от добро.
Хареса ми обяснението, което освен че е доста подробно, не е типичното лекарско становище изпълнено с неразбираеми термини. А и в цялата щуротия ми липсва медицинската информация, която не агитира и не отрича, а се опитва да обясни на разбираем за хората език, че има нова и непозната инфекция, която е далеч от безобидна и далеч от страшна, но е много сериозно положението, най-вече заради незнанието на медицината за инфекцията и нейния причинител.
За хронологията на форума, познавам няколко човека изкарали инфекцията, като има от абсолютно безсимптомен до починал без хронични заболявания. Няма да изпадам в ненужни медицински детайли, но на никого не са предлагани пари, хоспитализирането на нуждаещите се от това, стана с много зор, това за столичните болници.
А за лаладжийството - - все пак сме в Лафчето на форума.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Сря Юли 08, 2020 4:42 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3542 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
dido написа:
Говоря за учения вирусолог с над 30 години опит, който говори за естествен подбор.
Е, тоя който говори за естествен подбор, не е учен-вирусолог, а медик. Също както аз не съм учен-вирусолог с над 46 години опит, а инженер.
За лаладжийството - хората си знаят вече, но ти поука не вземаш
Добре, ще допълня поста си, дано сега вече да нямаш забележки:
И един медик с 30 годишен опит в имунологията и в инфекциозните болести (много от които се причиняват от вируси), който говори за естествен отбор, може би няма предвид филмите на Нешънъл Джиографик, където лъвът изяжда антилопата, а може би има предвид следното:
А що се отнася до лаладжийството - да сме живи и здрави - и догодина пак ще си говорим.
По темата:
Ето статистика за смъртните случаи в България от НСИ (специално за любителите на теорията, че в България има втора вълна на страшна пандемия):
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Сря Юли 08, 2020 5:12 pm
dido
stefan_iliev38 написа:
...
И един медик с 30 годишен опит в имунологията и в инфекциозните болести (много от които се причиняват от вируси), който говори за естествен отбор, може би няма предвид филмите на Нешънъл Джиографик, където лъвът изяжда антилопата, а може би има предвид следното:
Така първоначалната неточност я няма.
Добре е да се знае, че Мангъровский е практикуващ лекар, а не вирусолог в смисъла на научен работник в тази област на микробиологията.
_________________ Бутам след осмата бира
Сря Юли 08, 2020 5:38 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3542 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
dido написа:
stefan_iliev38 написа:
...
Така първоначалната неточност я няма.
Добре е да се знае, че Мангъровский е практикуващ лекар, а не вирусолог в смисъла на научен работник в тази област на микробиологията.
Dido, ти твърдиш, че един научен работник-вирусолог в областта на микробиологията ще има повече познания за лечението на коронавируса от доц. Мангъров?
Добре е да се знае, че Мангъровский е практикуващ лекар.
Имайки предвид количеството, продължителността, местата и естеството на изявите му през последните месеци, едва ли му остава много време да практикува лекарската си професия. За самоотлъчвания от работното място би трябвало да бъдат приложени предвидените наказания...
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Сря Юли 08, 2020 6:02 pm
stefan_iliev38
vedrin написа:
dido написа:
Добре е да се знае, че Мангъровский е практикуващ лекар.
Имайки предвид количеството, продължителността, местата и естеството на изявите му през последните месеци...
Ей, ама вие много изкъсо го следите този Мангъров? Личи си, че сте му истински „фенове“!
Български екип е много близо до откриване на лекарство срещу коронавируса
6 юли 2020 13:12
Български екип е много близо до откриване на лекарство срещу коронавируса. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев на извънреден брифинг.
"През май стартира клинично изпитване с Ивермектин. До момента за него са набрани 30 пациенти. Изпитването се провежда в 9 болници в България", уточни изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лекарствата маг. фарм. Богдан Кирилов.
България е била първата държава в ЕС, която стартира такова изследване. Желанието на медицинските специалисти е да бъдат добавени нови болници и още пациенти, посочи още Кирилов.
Повече информация за медикамента ще бъде представена в края на юли или началото на август.
Впрочем споменатите по-горе 30 пациенти представляват твърде скромен обхват. В Ирак участниците в изследването са били 100, а в Бангладеш -- 116. Все пак, по-добре малко и потайно, отколко съвсем никак...
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Тъй като последното, цитирано от мен визира изтърваване на ситуацията с вируса в България напоследък, ето как другите държави се отнасят към това, като потвърждение, че е факт:
Единственото нещо, което ме интересува е, кой стои зад гърба на Мангъров? Дали ще лъсне?
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Чет Юли 09, 2020 4:58 pm
stefan_iliev38
Еееееей, аз тамън се бях засилил тая събота и неделя да вървя в Литва! Ами сега?!
По темата:
Чудя се дали е вярна статистиката за брой тестове и процентите положителни от тях,
която намерих във фейсбука на една приятелка - професионална статистичка:
Valeri Abozov
Четвъртък, 9 юли 2020 г. в 13:00 часа · Споделено с: Публично
На 06.07.2020г. Понеделник сутрин:
- 63 заразени при направени 923 теста. ( 6,83 % )
На 07.07.2020г. Вторник сутрин:
- Нов Антирекорд: 174 зарaзени при направени 2775 теста. ( 6,27 % )
На 08.07.2020г. Сряда сутрин:
- Абсолютен рекорден брой заразени за страната - 188 при направени 3467 теста.( 5,42 % )
На 08.07.2020г. Сряда по обяд:
- Ако минем 200 бр. заразени, ще се наложи да затегнем някои мерки.
- След обяд: Абе няма да затягаме мерките.
- Вечерта: Ще затягаме само някои мерки.
На 09.07.2020г. Четвъртък сутрин:
- Нов рекорд! 240 заразени при направени 4300 теста. ( 5,58 % )
Петък сутрин: Във връзка с нарасналите положителни тестове, се забраняват посещенията пеша, или с плавателно средство на плажа пред сградата от резидентен тип в парк Росенец!
П.П. Имам препоръка от някого, чието мнение много ценя, да спра да се разправям във форума за доц. д-р Мангъров, така че засега няма да взимам повече отношение към доц. д-р Мангъров.
Чет Юли 09, 2020 10:21 pm
dido
stefan_iliev38 написа:
П.П. Имам препоръка от някого, чието мнение много ценя, да спра да се разправям във форума за доц. д-р Мангъров, така че засега няма да взимам повече отношение към доц. д-р Мангъров.
Между другото, за математиците, които смятаха 5-те процента, за днес са 8,7% вече. Май стигнахме априлското положение?
Трябва да отбележа, че вчера като казаха 240 заразени, за миг се зарадвах, обаче скоро разбрах, че не били Онези 240... Ще трябва сами да си ги ринем, няма друг начин.
Пон Юли 13, 2020 4:36 pm
tzezko
Казвай го в очите на човека...
stefan_iliev38 написа:
.........….Имам препоръка от някого, чието мнение много ценя,...……...
...че цениш мнението му. Най-добре докато заедно гледате звездното небе. / ама не рано сутрин/.
Или му го напиши в лексикона.
Какво си тръгнал да обясняваш мотивите за поведението си на форумната общественост?
Пон Юли 13, 2020 4:59 pm
stefan_iliev38
Re: Казвай го в очите на човека...
tzezko написа:
stefan_iliev38 написа:
.........….Имам препоръка от някого, чието мнение много ценя,...……...
...че цениш мнението му. Най-добре докато заедно гледате звездното небе. / ама не рано сутрин/.
Или му го напиши в лексикона.
Какво си тръгнал да обясняваш мотивите за поведението си на форумната общественост?
Ама, tzezko, то е сторено вече и то точно при наблюдение на звездното небе (и не само)! Лексикон - питах, но няма.
Само не разбрах защо си предубеден към сутрешното звездно небе? Виж сега какви комети и сублимиращи вещества има рано сутрин!
П.П. Относно какво съм тръгнал да обяснявам мотивите си на форумната общественост - и аз това се чудя. Вероятно принцип за изчерпателност!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети