ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
COVID-19
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 62, 63, 64 ... 101, 102, 103  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Лафче Предишната тема
Следващата тема
COVID-19
Автор Съобщение
Mariana1000

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Alina написа:

А за нашите - те са си най-обикновена пост-комунистическа шайка некадърници.
Единственото, което ми хрумва напоследък, е че от Големия Брат ги държат с компромати и всички наши пари, пък и евро парите изтичат натам. Милиарди!

Като се има предвид подчертаната дума, кой ли ще да е Големият брат? Think
Alina написа:
Госпожа Х.М. ми писна да я гледам по ТВ-то, когато изобщо вече гледам ТВ, де! Какво постоянно ни я навират в очите! Да сте виждали друг посланик толкова често да го показват по теУевизията?

На мен пък Херо Мустафа ми харесва. Даже откакто тя стана посланник съм сложила отметка на страницата на посолството, да ми показва известия за публикациите им. Винаги е приятно да гледаш как един професионалист си върши работата, а не се скатава. Знам, че за нас е много неестествено като подкача насам натам с тая налудничаво-ентусиазирана усмивка, но все пак жената е американка, така си е свикнала. Де да имаше повечко български чиновници като нея.
Между другото има една консулка в Чикаго, която е такава ентусиастка и върши много добра работа, та може значи Wink

И ново лекарство срещу Ковид-19, този път от природата, а не от лаборатория:

Пчелна отрова убива COVID-19
От: Светлана Трифоновска

Пчелната отрова убива коронавируса, заяви пред "Телеграф" д-р Пламен Енчев. Той цитира медицинско изследване, проведено в китайския град Ухан, от който тръгна епидемията по света.

От изследвани 5115 пчелари в епицентъра на Корона вируса в Китай няма нито един заболял, нито пък е развил симптоми на Ковид19.

Това сензационно съобщение прави китайският лекар д-р Вей Ян в научното списание Токсикон през април. По това време, според данни на коронавирусния ресурсен център Джонс Хопкинс, глобалният брой на потвърдените случаи на COVID-19 възлиза на над 2 млн. Докладът на китайските специалисти е обсъждан през април и от международната колегия и апитерапетвите от цял свят са потвърдили подобни наблюдения.

Според д-р Вей Ян, получените данни от изследването са съизмерими с откриването на ваксината срещу едрата шарка с материал от крави. Молбата на учения е за съдействие сред международната медицинска и апитерапевтичната общност за още доказателства за и против /апитерапия е лечение с дозирана пчелна отрова под наблюдение на медицинско лице. б.а. /. Бихме могли да намерим евентуален лек срещу тази страшна за хората болест, пише медикът, който е участва в превенцията срещу коронавируса.

Ухан

В провинция Хубей, епицентър на COVID-19 в Китай, местната асоциация на пчеларите изследва над 5000 пчелари в разгара на епидемията от 23 февруари до 8 март т.г. Резултатите са повече от сензационни и обнадеждаващи. Установява се, че нито един от тези пчелари, включително 723 от тях, които живеят в Ухан, откъдето тръгна огнището на Хубей, не е развил симптом с COVID-19. Здравето на всички е напълно е нормално.

След това са интервюирани петима апитерапевти в Ухан и наблюдавани 121 пациенти от тамошната клиника по апитерапия. В доклада се отбелязва, че тези пациенти са били лекувани с апитерапия от октомври 2019 г. до декември 2019 г. Отбелязано е също, че и петимата апитерапевти имат навика да приемат дози пчелна отрова, за да поддържат здравето си. Междувременно за двама от тях са се усъмнили, че са заразени с вируса, защото не са ползвали никакви защитни средства като маски, ръкавици и др. Другите трима пък са били в непосредствен контакт със заразени от вируса. В крайна сметка тестовете показват, че никой от тях не е заразен. И не само това, нито един от 121-те пациенти подлагани на терапия с пчелна отрова също не е бил заразен от SARS-CoV-2. Най-удивителното е, че трима от тези пациенти са били в много близък контакт с членове на семейството си, които имали потвърдена диагноза на инфекция SARS-CoV-2.

Кое е това, което всъщност е предпазило всички тези хора, е въпросът, който си задават медиците. Според тях вероятно е пчелната отрова. Тезата, че пчеларите живеят в по-слабо населени райони не издържа, според д-р Вей Ян, защото петимата апитерапевти и техните пациенти са от гъсто населени райони в Ухан. Това, което обединява всички тях е, че развиват толерантност към ужилване от пчели.

Алергия и смърт

Докладът на китайските медици е автентичен, коментира за „Телеграф медиа“ д-р Пламен Енчев. Той е от малкото лекари в България, които лекуват с пчелна отрова. В момента има кабинет в Хисаря, а зад гърба си има 8 годишен стаж в клиника в САЩ. Енчев каза, че докладът на китайските му колеги е обсъждан през април от международната колегия и апитерапетвите от цял свят са потвърдили подобни наблюдения. Пчелната отрова обаче в никакъв случай не бива да се прилага любителски, а само под медицински надзор. Тя може да предизвика тежки алергични реакции, има и случаи на задушаване и смърт, допълни той.

Хрема

Христо Николов, пчелар от района на Велико Търново каза, че е ужилван поне 200-300 пъти от пчели. Досега е изкарвал гриповете само с хрема. Единственият случай, в който тежко се е разболял, е бил в края на този януари. Никога през жива си не съм бил толкова болен, но оцелях, призна пчеларят. Той не си е правил тест за коронавирус, защото това беше време, в което епидемията поне официално не ни беше връхлетяла.

Пчелите са удивителни същества, според Николов. Не е случайно това, че около пчелините с кошери няма никаква радиация. Навсякъде в природата има, правени са замервания, около пчелините има, но вътре сред кошерите никаква, категоричен беше той.

Колегата му Николай Куменов, който е и председател на Федерация на пчеларите потвърди историите с хремата и гриповете. Според него, съвсем скоро медицината ще докаже, лечебната сила на пчелната отрова. Вероятно пчеларите като цяло са по-здрави в резултат на ужилванията, начина на живот, както и редовния прием на пчелни продукти, включително и цветен пчелен прашец, прополис и др.

Синдром на празния кошер

В момента пчелите гладуват, пчеларите ги хранят, за да не умрат. Според Христо Николов липата и акацията в Централна Северна България не пускат нектар. Вероятната причина са пустинните дъждове, които са съсипали цветовете. Няма мед, пчелите летят, връщат се и не правят мед. Пчеларите допускат , че го изяждат, защото са много гладни. Синдромът на празния кошер вече е засечен и в България, разказа Николай Куменов. Той самият е имал един или два случая в пчелина си. В последните две или три години все повече негови колеги съобщават, че по незнайно какви причини пчелите изчезват безследно. Оставят меда и все едно се изпаряват. Това явление за първи път е забелязано в Китай и САЩ, досега никой не е могъл да го обясни. За жалост вече го има и в България, според Куменов.

Източник: https://www.monitor.bg/

Сря Юли 01, 2020 5:32 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vedrin

Местожителство: 1116 m н.в.

Сря Юли 01, 2020 10:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vedrin

Източник: Woolf SH, Chapman DA, Sabo RT, Weinberger DM, Hill L. Excess Deaths From COVID-19 and Other Causes, March-April 2020. JAMA. Published online July 01, 2020. doi:10.1001/jama.2020.11787

Сря Юли 01, 2020 10:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Alina

Блазе на всички, които са се съхранили и все още имат илюзии. Относно милато родна действителност - само за 2 години тук си ги загубих почти всичките.

@Dido - с мъж с бакалореат по политология, магистратура по история и докторат по история и национализъм - няма как да е! Оставям настрана историческите конференции, на които съм го придружавала. По-важното е, че у нас се събираха с негови състуденти и приятели от цял свят. От тях и от преподавателите му съм се наслушала на много неща. Анализите, които се правят от историците... как да ти го обясня! Как се започват, водят и печелят войни. Как се водят задкулисни игри, манипулации, изнудвания, премахвания, поставяне на удобни хора на ключови позиции...
Бжежински и Кисинджър, преди да го срещна - дори не ги бях чувала, нито пък Макиавели.

Заключенията ми, че това е режисиран сценарий , са си мои - промениха се много закони, водещи до тотален контрол на властимащите върху редовата популация. Контрол, власт - и масата, тълпата - послушна, уплашена и търпяща всичко, което и се поднася.

И накрая - който иска - да чете, който не - да го прескача!

Последната промяна е направена от Alina на Сря Юли 01, 2020 11:06 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Юли 01, 2020 10:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vedrin

Alina написа:
@Dido - с мъж с бакалореат по политология, магистратура по история и докторат по история и национализъм - няма как да е! Оставям настрана историческите конференции, на които съм го придружавала. По-важното е, че у нас се събираха с негови състуденти и приятели от цял свят. От тях и от преподавателите му съм се наслушала на много неща. Анализите, които се правят от историците... как да ти го обясня! Как се започват, водят и печелят войни. Как се водят задкулисни игри, манипулации, изнудвания, премахвания, поставяне на удобни хора на ключови позиции...
Бжежински и Кисинджър, преди да го срещна - дори не ги бях чувала, нито пък Макиавели.

Заключенията ми, че това е режисиран сценарий , са си мои - промениха се много закони, водещи до тотален контрол на властимащите върху редовата популация. Контрол, власт - и масата, тълпата - послушна, уплашена и търпяща всичко, което и се поднася.

Научните изследвания и резултати са едно, разговорите на маса или край кафе машината -- донейде друго, макар и понякога някои от участниците да са същите. Smile

Сря Юли 01, 2020 10:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Alina

Smile

Последната промяна е направена от Alina на Сря Юли 01, 2020 11:10 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Юли 01, 2020 11:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Kent

"Сценариите" са едни и същи. Хората са различни. Или си лузър или си тавряс. Където и да пребиваваш - в България, Канада, ЕС или Епсилона.
Сря Юли 01, 2020 11:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

vedrin написа:
Alina написа:

Научните изследвания и резултати са едно, разговорите на маса или край кафе машината -- донейде друго, макар и понякога някои от участниците да са същите. Smile

Страшното иде, когато разговорите на маса почнат да пращат научните изследвания в кофата. Покрай Ковид-19 се нагледах на това до степен да почна да се съмнявам в здравомислието на околните.

Сря Юли 01, 2020 11:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
ray

Алина, би ли споделила какво редактира и какво изтри в двата коментара по-горе... Благодаря.
Чет Юли 02, 2020 12:15 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Местожителство: Пловдив

dido написа:
vedrin написа:
Alina написа:

Страшното иде, когато разговорите на маса почнат да пращат научните изследвания в кофата. Покрай Ковид-19 се нагледах на това до степен да почна да се съмнявам в здравомислието на околните.

И аз така...И веднага прилагам виц:

Нация, която вярва, че 25 годишна кола(нов внос) е на 130 000 км. не можеш да я излъжеш с някакъв си Ковид 19 !!! Very Happy

Чет Юли 02, 2020 11:05 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Alina

Никога не съм отричала съществуването на COVID-19. Това, което съм казвала е:

1 - че е лабораторно създаден, според мен, като много други ежегодни вируси. Нали трябва да има потребление на ваксини и лекарства?
Big Pharma е вероятно по-печеливша от търговията с оръжие, за наркотиците не знам.

BAYER купиха MONSANTO кеш. Факт.
Фармацевтична компания със свободни 66 милиарда долара кеш, да купят най-големия контаминатор в света.
В същото време милиони хора умират годишно, защото не могат да си позволят скъпите 'животоспасяващи' лекарства и терапии.

От Уикипидия : "In September 2016, Bayer announced its intent to acquire Monsanto for US$66 billion in an all-cash deal. After gaining US and EU regulatory approval, the sale was completed on June 7, 2018 where the name Monsanto was no longer used, but Monsanto's previous product brand names were maintained. The company ranked 199th on the 2018 Fortune 500 of the largest United States corporations by revenue."

Кой тук е гледал - The World According To Monsanto и Patent For A Pig?
На английски са, ако някой може да ги намери на български би било още по-удобно за неразбиращите английски.

The World According To Monsanto
https://www.youtube.com/watch?v=8FGGlSvt0U4

Patent For A Pig
https://www.youtube.com/watch?v=pNvWia3dYCE

Те поставят едни много интересни въпроси.
- Кой притежава живота!?

2 - че се употребява много здраво за политически и икономически цели.

Въпроси, свързани с началото на темата :
- Защо им е да си играят с вируси в лабораториите, ако после няма да се употребяват като „био оръжие“? Моля ви, не ми казвайте, че е за да се намери лекарство или ваксина за тях, защото тук идват следващите въпроси.
- Защо ги модифицират? Защо изобщо ги пипат?
- Защо ги "съживяват"?
- Как се плащат толкова много, и високи, заплати на всички работещи там?

И накрая - кое му е конспиративното, от моя страна, на всичко изброено по-горе?

Последната промяна е направена от Alina на Пет Юли 03, 2020 8:36 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Юли 02, 2020 1:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Alina написа:
Никога не съм отричала съществуването на COVID-19. Това, което съм казвала е:

1 - че е лабораторно създаден, според мен, като много други ежегодни вируси. Нали трябва да има потребление на ваксини и лекарства?
Big Farma е вероятно по-печеливша от търговията с оръжие, за наркотиците не знам.

BAYER купиха MONSANTO кеш. Факт.
Фармацевтична компания със свободни 66 милиарда долара кеш, да купят най-големия контаминатор в света.
В същото време милиони хора умират годишно, защото не могат да си позволят скъпите 'животоспасяващи' лекарства и терапии.

От Уикипидия : "In September 2016, Bayer announced its intent to acquire Monsanto for US$66 billion in an all-cash deal. After gaining US and EU regulatory approval, the sale was completed on June 7, 2018 where the name Monsanto was no longer used, but Monsanto's previous product brand names were maintained. The company ranked 199th on the 2018 Fortune 500 of the largest United States corporations by revenue."

Кой тук е гледал - The World According To Monsanto и Patent For A Pig?
На английски са, ако някой може да ги намери на български би било още по-удобно за неразбиращите английски.

The World According To Monsanto
https://www.youtube.com/watch?v=8FGGlSvt0U4

Patent For A Pig
https://www.youtube.com/watch?v=pNvWia3dYCE

Те поставят едни много интересни въпроси.
- Кой притежава живота!?

2 - че се употребява много здраво за политически и икономически цели.

Въпроси, свързани с началото на темата :
- Защо им е да си играят с вируси в лабораториите, ако после няма да се употребяват като „био оръжие“? Моля ви, не ми казвайте, че е за да се намери лекарство или ваксина за тях, защото тук идват следващите въпроси.
- Защо ги модифицират? Защо изобщо ги пипат?
- Защо ги "съживяват"?
- Как се плащат толкова много, и високи, заплати на всички работещи там?

И накрая - кое му е конспиративното, от моя страна, на всичко изброено по-горе?

Ами всичко. Да соча ли точка по точка?

Чет Юли 02, 2020 2:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
mislesht

Местожителство: Пловдив

Не, ама да:

Много повече хора може да имат имунитет срещу COVID-19, отколкото показват тестовете

dido написа:

Ами всичко. Да соча ли точка по точка?

Дидо, ще те улесня с точка 1. Wink :

mislesht написа:
С прискърбие трябва да разочаровам любителите на конспиративни теории за изкуствения произход на въпросния вирус:

https://www.nature.com/articles/s41591-020-0820-9

Цитирам и второизточника:

"Вече е официално - новият щам коронавирус си е с напълно естествен и природен произход. Не е създаден от хора. Това е заключение на биоинформатично изследване, публикувано в Nature преди 2 дни.

Анализирани са основно гените, кодиращи повърхностни протеини, които участват в навлизането в животинските клетки и особено на област в тези протеини, наречена рецептор-свързващ домен (RBD) - структура, която се захваща директно за клетките на гостоприемника и медиира навлизането на вируса.

Анализът показва, че RBD областта на повърхностните протеини на вируса проявява висок афинитет към ангиотензин конвертиращ ензим 2 (ACE2 - рецептор, който има участие и в регулиране на кръвното налягане). Ефективността на свързване на двете структури е толкова висока, че учените стигат до заключението, че нещо подобно може да се случи само след естествен отбор, а не чрез генетично инженерство.

Това твърдение за естествената еволюция е потвърдено и чрез анализ на целия геном на SARS-CoV-2. Създаване на нов инженерен вирус от хората би било възможно, ако за основава, за шаблон е използван вече познат човешки патоген (като изминалите причинители на SARS и MERS). Но в случая това не се наблюдава. Най-високо сходство SARS-CoV-2 има с вируси, които се срещат сред прилепи и панголини.

Определени са две възможности за появата на този вирус. Първата теза предвижда, че вирусът е пребивавал в естествен животински резервоар, където се е видоизменял и в един момент е прескочил върху хора. Смята се, че прилепите са естествен резервоар на този щам, но до момента директен преход от прилепи към хора не е наблюдаван. Вероятно е имало междинен преносител.
Според второто предположение специфичните промени в RBD, които водят до висок афинитет към хора са настъпили след опитите на вируса за трансфер в хора. Непатогенен щам е прескочил в хора, при което се е видоизменил в по-опасна версия.

Отправено е и едно предупреждение за близкото бъдеще. Много е възможно оригиналният щам все още да циркулира в животните и в даден момент отнова да се наблюдава транзиция от естествения животински резервоар към хората, което отново да стартира епидемия/пандемия.

Затова не яжте диви и не добре опечени животни!"

Последната промяна е направена от mislesht на Чет Юли 02, 2020 5:07 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Юли 02, 2020 4:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Mariana1000

Местожителство: София

Off Topic
Kent написа:
тавряс

Question Това какво точно значи?

Чет Юли 02, 2020 5:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
аngel

Mariana1000 написа:
Off Topic
Kent написа:
тавряс

Question Това какво точно значи?

правилното е тавряз , или връга по врачански Smile Културен врачански връга : Извинявайти , ако обичати, не съ познаваме, ма може ли така леко да са връгна до вас....без да нахалствам моля ви съ...само за малку Smile

Чет Юли 02, 2020 6:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Лафче Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 62, 63, 64 ... 101, 102, 103  Следваща
Страница 63 от 103

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.