10.04.2010 - Боянски водопад и Камен дел
След като цяла събота сутрин споменавах синоптиците, които предвиждаха много дъжд в този ден, към 11 и нещо си напълних термуса с чай, метнах го в раницата и излязох под приятното слънце. Качих се на автобуса и право на Боянското ханче. От там нагоре по реката стигнах до водопада, не го бях виждал по това време на годината, имаше доста вода, както може да се предполага. След това хванах нагоре, към х. Момина скала, от там на в. Камен дел. Някъде малко след хижата към мен се присъедини кучка майка с 3-те си деца, станахме приятели. Умираха от глад, но нямах какво да им дам. Вървяха след мен доста дълго, бяха много игриви, а малките се посбиваха от време на време. За тяхно голямо щастие по едно време намерих на пътеката наелонова торбичка със гранули - суха храна. Не знам котешка ли беше, кучешка ли, но я ометоха за нула време като им я разпръснах по снега - като прахосмукачки. Но беше малко.. Продължихме си по пътя, когато се отклоних за връх Камен дел те продължиха по коловете.
Когато се качих на върха за много кратко видях София - само източната част, след което целия връх бе обвит в мъгла. Прибрах фотото и тръгнах да слизам надолу по скалите, което си беше голямо приключение, имаше доста сняг на места. Научих някои неща, без да чупя крака или глава Както и да е, добрах се до пътеката за х. Камен дел, от там към Бояна и така. Стигнах долу по тъмно, но не се наложи да вадя челника. Дъжд почти не ме валя този ден, само малко суграшица на върха и няколко преръсвания по-надолу.
Ето ги и снимките + няколко клипчета:
Тая фотосесия на малкото червено паяче много ми хареса
С този червен цвят, ако беше по-голямо, сигурно щеше и да е опасно..
Много готино макро за такова малко апаратче..
Пон Май 03, 2010 8:17 pm
matix
Хм, аз от малкото апаратче снимки не съм качвал, то е на приятелката ми. Иначе моето никак не е малко - с обектива е към 1200 грама, а обикновено мъкна и още. Но си заслужава, след малко започвам да качвам снимките от ходенето ми из Балкана в началото на седмицата
А иначе паячето беше много симпатично, в този ден имаше доста такива нагоре по пътеката за водопада покрай реката.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети