Автор |
Съобщение |
raskoll
|
|
|
Пон Апр 12, 2010 11:30 pm |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
Вто Апр 13, 2010 2:07 pm |
|
|
radi
|
|
|
Фото, ама друг път - изглеждат като анимация, много са замацани първата и последната. Да не е модно да се правят такива?
|
|
|
Сря Апр 14, 2010 1:49 am |
|
|
jordy
|
|
|
|
Май си ги обработил повечко от необходимото или бъркам?
Иначе снимките са хубави.
|
|
|
Сря Апр 14, 2010 7:27 am |
|
|
raskoll
|
|
|
|
абсолютно не са "пипани", просто да знаете.
филтри, търпение, композиции и добри места.
radi, и влез в блога и портфолио (ако си решил да коментираш) и ще видиш че всичко е написано, как и къде е снимано....
Последната промяна е направена от raskoll на Сря Апр 14, 2010 10:45 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Сря Апр 14, 2010 10:07 am |
|
|
mimthe
|
|
|
Снимките носят божествен заряд и това е най-важното.Благодаря за тях.
Сря Апр 14, 2010 10:37 am |
|
|
mihaela10
|
|
|
Снимките са прекрасни и това място от българското черноморие е просто изумително, особено в този сезон! Благодаря, че споделихте преживяването!
|
|
|
Чет Апр 15, 2010 8:39 pm |
|
|
radi
|
|
|
|
|
абсолютно не са "пипани", просто да знаете.
филтри, търпение, композиции и добри места.
radi, и влез в блога и портфолио (ако си решил да коментираш) и ще видиш че всичко е написано, как и къде е снимано.... |
Усетих, че си маниак на тема трудно правене на снимки. Все пак резултатът е невярно предаване на образа. А това ценя в една снимка - докато други хора ценят начина на правене на снимката, и очевидно пренебрегват резултата.
Не че нещо, ама с апарат за 100 лв на старо може да се направят доста добри снимки. Без филтри. С вярно изглеждащ резултат.
На първата има ли мъгла над водата или само замъгляване на снимката по някакъв начин (предполагам специален )?
На третата цветовете са изкривени, доколкото познавам Бг крайбрежието и колкото вярвам на очите си.
Имам друго разбиране за фотографията, струва ми се. Вероятно снимките са хубави, но аз не го рабрах.
|
|
|
Пет Апр 16, 2010 12:26 pm |
|
|
raskoll
|
|
|
|
radi, не казвам че трябва да ги харесваш, просто отговорих на твоето "Фото, ама друг път ...", тъй като според мен това са точно Фотографии, но пак повтарям, това което харесва на някои - не означава, че ще харесва на други.
Аз снимам в този пейзажен стил, който харесвам и в който снимат най-добрите пейзажисти които познавам (макар че все още съм далеч от тяхното ниво). Разгледай този сайт, смятам ги за едни от най-добри пейзажисти: http://www.timecatcher.com/
А "мъглата" това е вода, която става така на дълга експозиция.
"Все пак резултатът е невярно предаване на образа."
- това е разликата ти търсиш нещо документално, аз пък се старая да правя хуждожестени снимки )
|
|
|
Пет Апр 16, 2010 2:21 pm |
|
|
pepino_bg
|
|
|
|
Фотографията е изкуство, т.е. показваш нещо по начин, по който искаш другите да го видят, а не по начин, по който другите искат да го видят.
Всъщност, Павел, жалко е, че снимките ти се възприемат като репортажно снимане, а не като фотография.
Иначе скалите до фара са ми любимо място за скачане лятото. Аз ги знам като Рохито и Зинтито.
Пет Апр 16, 2010 3:24 pm |
|
|
pepino_bg
|
|
|
|
|
|
. . . маниак на тема трудно правене на снимки . . . |
Ами да, за тези, които "правят снимки", фотографията е трудна работа, защото трябва и да се мисли, и да се чака, и понякога да се вдигнеш на 500 км.
Пет Апр 16, 2010 3:37 pm |
|
|
raskoll
|
|
|
|
pepino_bg
между друго, фотораницата ми тежи 3кг, и това е без статив (който е още окло 2кг)... ) хм...))
|
|
|
Пет Апр 16, 2010 3:58 pm |
|
|
Jirko
|
|
|
леле 3 килограма ти си за завиждане.Аз в най-добрия случай се разминавам с 10тина.Само тялото на апарата тежи над кило и половина,а за железото наречено статив да не говориме.А на Ради ще предложа някой път да се вдигне рано сутринта по изгрев и да види какво става с небето и цветовете по нашето или което и да е крайбрежие.
|
|
|
Пет Апр 16, 2010 10:15 pm |
|
|
raskoll
|
|
|
|
Jirko, нали говоря само за фотораница
иначе за планина си има и обикновена раница с дрехи т.п.
но да, кэнон 400д е сигурно два пъти по-лек от 1д )))
|
|
|
Пет Апр 16, 2010 10:58 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Хехе отива и къмто 3 пъти спрямо маркото. Но 10 кила фототехника в планината силно снижава полезния периметър, сътоветно достъпа до големите гледки Трябва да се правят компромиси в това отношение, поне при мене ...
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Пет Апр 16, 2010 11:16 pm |
|
|
|