Mariana1000, по-нагоре беше написала, че си сигурна, че в САЩ властите ще се справят. Снощи гледах интервю на един от водещите немски вирусолози, който поддържал контакти с американските си колеги, които също като него конкретно за САЩ обяснили, че там се очакват сценарии по-лоши от Италия и Испания, защото са закъснели с мерките и основно, защото държавните болници даже в момента били на прага на изнемогването,а частните болници изобщо нямало да се приемат такива пациенти. Е, може би ще приемат онези, които решиха да ни повдигнат духа с Imagineот къщите с басейните си Другото, което обясни е, че и пикът при тях ще е малко по-късно и ще търсят предпазни средства по спешност, защото не са подготвени и ще им се продават примерно маски за по 9 долара едната, които иначе струват 2 цента, но поне можели да си го позволят, но щяло да ги удари сериозно. По повод теста на твоята приятелка-носят се слухове, че единственият начин в САЩ да разбереш дали си болен от вируса е да се изкашляш в лицето на някой известен и да изчакаш неговия резултат от теста, защото тях ги тествали и ей така за всеки случай. Иначе, да ще се справят със сигурност властите в един момент, с повече или по-малко жертви.
Този вирусолог заедно с шефката на интензивното отделение на една от болниците също изтъкнаха, че биха очаквали далеч по-малък брой заразени, ако всички носят маски, макар и от тези простите, защото биха предпазвали здравите до толкова, че на тези, които са носители на заразата без да знаят няма да имат толкова голяма възможност да им летят и хвърчат плюнки, сополи, да се пипат и т.н., т.е. рискът да заразят някого ще е по-малък.
GWGW, това, което пишеш за тестовете го описва вирусологът Дростен, в интервюто постнато по-нагоре. В момента тестовете търсят антитела, които се образуват най-рано на 10тия ден. Затова и много тестове са отрицателни първоначално. Очаква се чак към май месец да бъдат направени тестове достъпни за всички, които ще търсят директно протеина на вируса, т.е. точен резултат ще има веднага. Същата идея за смекчаване на мерките си представя и той-тези, които са с имунитет да бъдат тествани и да могат да излизат. Друг е въпросът как ще се пази хигиена пак, за да опазиш тези, които нямат имунитет, защото можеш да им го занесеш с дрехите си и т.н.
Четох, че скоро се очаквало бг мама да изкарат ваксина. Трябва да стегнете редиците още малко и да не им се даваме на тези. Нашият форум ще можем да излезем с решение за икономическата криза.
Сря Мар 25, 2020 4:47 pm
hlebarov
dido написа:
Ъъъъ, дереджето в моята държава - каквото и да е то, как това прави курника по-малко курник
То не променя другите страни, променя начина по който се отнасяш към тях.
Трудно може да се каже кой е по-лош в онази област.
Репресиите, от една страна, ама и за уйгурите трудно може да се каже, че са стока. Има един филм, "Полетът на феникса". Боя се, че уж с художествена измислица, на практика са разкрити много точно чертите и бандитските наклонности на живеещото там население. По същия начин стои въпросът и с населението на северните склонове на източните Хималаи, и там бая бандит живее.
Сега, ако човек е впечатлен от някои китайски постижения не значи, че бие уйгурите или го одобрява.
И обратно, ако се възмущавате от това, не сте длъжни да отричате някои китайски постижения.
Съжалявам, че като на малки деца ви го обяснявам, но иначе трябва да ви пратя или в лудницата или в цирка.
Сря Мар 25, 2020 7:02 pm
Twoo
Някой пътувал ли е из страната тези дни? Как става минаването през КПП? Че трябва да минем през 10 области в страната докато стигнем до вкъщи...
П.пДекс биха на тъщата миналото лято, че по време на някакъв гаден грип дето ни тръшна всички едва дишаше. После хвърчеше като младо яре. Ако не бях я карал лично до доктора нямаше да повярвам каква промяна и донесе една такава инжекция. Иначе според листовката е крайно опасен за хора в не добро здраве...
Сря Мар 25, 2020 7:14 pm
vaskoo
hlebarov написа:
И обратно, ако се възмущавате от това, не сте длъжни да отричате някои китайски постижения.
Окупацията на части от Монголия, целия Тибет, споментия уйгурски край, както и някои по-малки райони са нищо, това което се случва с хората, културата и природата там, това е по-страшното.
А като си говорим за постиженията на такава държава, интересно защо никой не оценява постиженията на третия райх, щото какво се случва с хората ... разликата между всички тия минали и съвременни империи е знамето и физиономията на бащицата.
Аз имам същите постижения като китайците - Copy&Paste, каквото ми кажат. Е, вирОс не мога да направя.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Сря Мар 25, 2020 7:17 pm
hlebarov
vaskoo написа:
Аз имам същите постижения като китайците - Copy&Paste, каквото ми кажат. Е, вирОс не мога да направя.
Копи пейст си имал 80-та година, когато е действало научно-техническото разузнаване.
Сега имаш пунта мара - това е да ти подредат кревати в хале и да му викате "болница".
Някой пътувал ли е из страната тези дни? Как става минаването през КПП? Че трябва да минем през 10 области в страната докато стигнем до вкъщи...
Само по служебни поводи съм пътувал. Имам декларация от работодателя, че съм служител позициониран в Плевен, но обслужвам офисите в градовете Ловеч, Троян, Тетевен, Свищов ....
Обикновено като ме спрат и показвам служебната карта и декларацията. Едно копие остава за поста. Реално КПП са само на входа/изхода на областните градове. Примерно Плевен се минава траназит ако пътуваш от София за Русе и там няма кой да ти иска декларация. Като се замисля - май от София до Русе ще ти трябват декларации само в София и Русе. Нищо, че минаваш през 5 области.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Сря Мар 25, 2020 10:46 pm
vladofff
Може ли да каже някой юрист, работещ с наказателно право, доколко ако се осмелиш да кажеш, че "мерките" на тия, не знам как да ги нарека, може би формени идиоти, са гола вода, подлежиш на наказание по чл.326 от НК?
Че май второто "обвинение" срещу Каролев е за точно такова деяние.
[.... Милитари - режимите често се харесват на властимеющите....
За съжаление, и на част от населението . Учудвам се колко от познатите ми се поддадоха на психозата. Някои като че ли и й се наслаждават ! И искат още по-строги ограничения и наказания. Време е телевизиите да започнат да пускат "двеминутка на омразата" (към нарушителите на дисциплината), ще им се вдигне гледаемостта.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети