О, Кауфланд!
Три деня младите служители как щандовете бранят.
Пристъпи ужасни! Дванайсетий път гъсти орди лазят
с колички пълни и тела се мешат, и корона ги залива!
Слюнки подир слюнки! Рояк след рояк! Ганю безумний сочи щанда
пак и вика: "Търчете! Тамо са рулата!"
"Грабвайте рулата!" - някой си изкряска
и рула хартия фръкнаха завчаска,
кат демони бели над овчия рояк,
катурят, струпалят като здрави пак!
И служителите тръпнат, друг път не видели
ведно да се бият здрави и заразени.
"Ефектът на пеперудата 2020 - някакъв китаец изяжда полужив прилеп в Ухан, заради което четири месеца по-късно в Пловдив ни свършва тоалетната хартия."
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Вто Мар 17, 2020 2:40 am
hlebarov
Много хора още мислят, че е някакъв майтап тая работа с вируса.
Вто Мар 17, 2020 10:53 am
vladofff
hlebarov написа:
Аз съм от тези, мисля че точно работата с вируса е майтап/на фона на заболелите и най-вече умрелите само този сезон от "обикновен грип"/, но целта, с която се използва тая работа - да свърши една друга, май доста сериозна при това работа, вече изобщо не е майтап и последиците от нея скоро ще узнаем.
И последно - вярно ли е, че в ЮКей и Холандия са решили да не правят нищо? Ако е така, защо?
Сря Мар 18, 2020 3:21 pm
hlebarov
vladofff написа:
hlebarov написа:
Аз съм от тези, мисля че точно работата с вируса е майтап/на фона на заболелите и най-вече умрелите само този сезон от "обикновен грип"/, но целта, с която се използва тая работа - да свърши една друга, май доста сериозна при това работа, вече изобщо не е майтап и последиците от нея скоро ще узнаем.
И последно - вярно ли е, че в ЮКей и Холандия са решили да не правят нищо? Ако е така, защо?
Е кажи де, каква е "тая работа", "другата"?
UK чакат да се бил развиел "стаден имунитет"
Сря Мар 18, 2020 3:56 pm
vladofff
hlebarov написа:
Е кажи де, каква е "тая работа", "другата"?
UK чакат да се бил развиел "стаден имунитет"
И аз още се чудя каква ще да е, не знам за момента.
А ЮК наистина ли са толкова прости? Или просто те са го "направили" и по тази причина знаят докъде може да стигне и нямат притеснения? Някъде ми попадна нещо като опит на "британски учени да патентоват" подобен на тоя вирус, ама се разсмърдяла работата и се покрили бързо. Може да е фейк, а може и да не е, както казва Дървобрад в един филм...
Подходът с развиването на стаден имунитет би могъл да се окаже полезен ако се случи така, че в близко бъдеще се появи по-смъртоносна мутация на вируса преди да е налично масово производство на успешна ваксина и тя да е приложена на поне половината, а по-добре поне 2/3 от населението. Нещо такова се е случило при втората вълна на "испанския грип" в началото на XX в.
Освен UK има и други страни, които се люшкат в решенията си към прилагане на такъв подход, например Холандия.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Ден 23 - Николета Лозанова се хвали в социалните мрежи, че е спала с ген. Мутафчийски.
Ден 31 - Кирил Домусчиев оздравява и иска от държава 3 милиона лева, за да направи дарение на болница София Мед.
Ден 47 - За да не се пренася вируса, на брифингите разрешават достъпа само на БНТ и то по един човек. От БНТ не могат да се справят, защото екипите им са най-малко от 30 души, две коли Лада, автобус Чавдар, ЗиЛ-130 и 6 км. кабел.
Ден 56 - Учителка най-после научава как може да се свърже онлайн с учениците.
Ден 64 - Вписват в книгата на Гинес велосипедист на Food Panda. Успял да натовари един тон в една доставка.
Ден 88 - Васил Божков се прибира в България. На летището не го пускат, защото е с температура 37.8.
Ден 93 - Гешев се обижда, че Мутафчийски е по-инфлуенсър от него и подава оставка.
Ден 115 - Слави Трифонов регистрира партия „Нема такава карантина“.
Ден 124 - ЧЕЗ спират тока на ВМА за неплатени сметки.
Ден 132 - „Режисьорът“ Ники Илиев съобщава, че веднага след извънредното положение ще пусне нов филм. Цялата нация се моли карантината да продължи.
Ден 145 - Собственикът на ЕМЕКА купува Google.
Ден 157 - Бойко Борисов обяснява, че до няколко дни ще пристигнат маските поръчани в първия ден на извънредното положение.
Ден 168 - Фенове на Левски даряват бъбреци и далаци, за вечерята на Паулиньо и Нашименто.
Ден 182 - Някой се сеща за банскалии и се изпраща делегация да видят какво правят.
Ден 200 - Жена от опашката за боб се сеща, че като се е наредила преди три месеца е забравила ютията включена.
Ден 221 - Пада арката на Александровска болница. Ивайло Пенчев предлага да я възстанови, но само негови служители ще могат да рисуват графити по нея.
Ден 232 - Ръкопляска се на всеки час по балконите. Е така...от скука.
Ден 248 - Цвета Караянчева влиза в „Шеф под прикритие“ в Парламента. Никой не я разпознава.
Ден 253 - Най-гледаните видеа в YouTube са: „Как да панираме стелката“ и „Домашен суджук от маркуча на прахосмукачката“.
Ден 282 - Раждат се първите деца, правени след обявяване на извънредното положение: Вируслава, Карантиньо, Емека и Милде.
Ден 300 - В мъжкото общежитие на семинарията се ражда първото дете.
Ден 325 - Дежурен Фейсбукаджия се самоубива, след като се усеща, че вече всичко е написал и споделил.
Ден 365 - Празнуваме „Свети Карантин“.
Ден 390 - Урсула от Брюксел се обажда да каже, че още преди 6 месеца, вируса е преборен и в останалия свят всичко е нормално.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
В Районния съд се гледа дело за убийство. Подсъдимият е удушил съпругата си по време на семеен скандал.
- Обвиняеми, разкажете защо убихте жена си? - казва съдията.
- Прибирам се вкъщи, Ваша чест, каталясал и подивял от глад, и гледам жената кюти пред телевизора и зяпа някакъв цирк. Викам й: "Жена, сложи бързо нещо да хапна, пък после продължавай да гледаш!". Тя казва: "Чакай само да го догледам т'ва дуо певци и ти слагам!".
Аз й разправям: "Това не е дуо, а ДУЕТ, не се мотай, слагай да ям!"
Тя се обажда: "Ти ше кажеш! Дует е т'ва, дето се бият по филмите!"
Аз й обяснявам: "Това е ДУЕЛ, не ме дразни, давай манджата!"
"Глупости! - отговаря тя. - Дуел е т'ва, дето влаковете минават през него!"
"Патко загубена, това е ТУНЕЛ, дай да ям, ма!"
"Колко си глупав! Тунел е т'ва, дето хората си наемат стаи да спят!"
"Не ме ядосвай, ма ! - крещя й. - Това е ХОТЕЛ!"
"Ти ше кажеш ! Хотел е онова, дето е от Шекспир!"
"Това е ОТЕЛО, ма !"
"Ти ше кажеш! Отело е, дето се прави от разбити яйца..."
...Ваша чест, докато й обясня, че е ОМЛЕТ, я удуших!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети