Ристаки, ние сме от старото тесто и не ги разбираме тия неща. Може Лехата да е лезбо. Поне така разбрах от вица. Сега било модерно ... Както и смяната на пола.
Баце - толко съм широко скроен, че едва си намирам дреи!
Имам роднина обратен, познат обратен, позната лесбийка - сос сите си лафиме се едно нищо.
Лахесис написа:
Ристо Туристо написа:
Човек, извинявай, как се самоопределяш - мъж, жена, друго? Не че е фундаментално важно за мен.
Аз отдавна си мисля, че си жена. Още от времената на темата за пазаруването от чужбина.
Разокав ставам напоследък с тия никове.
Наистина трябва да минава този вирус и да се видим на някоя среща със съфорумци. За ника ето да четеш, да се образоваш https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%BE%D0%B9%D1%80%D0%B8 "Мойрите са три: Клото (от гр. предачка) е най-младата мойра. Тя преде нишката на човешкия живот. Изобразяват я с вретено в ръка.
Лахесис (Лахезис) е средната по възраст сестра. Тя превежда нишката на съдбата през всички превратности в живота. Изобразявана е със свитък в ръка.
Атропос е най-старата мойра. Тя отрязва нишката на живота, когато дойде време човекът да умре. Изобразявана е с везни в ръка. Отровното растение беладона (Atropa belladonna) носи нейното име." Иначе казано, че гледам сте много модерни- съм жена и се самоопределям като жена Защо питаш? Ако е заради вицовете-аз харесвам и разказвам вицове за мъже, за жени, за блондинки, за брюнетки, за "обратни", за нормални, цинични, тъпи, за инвалиди, за евреи, за арменци, за чужденци, за черни, за жълти, за тъпанари, за интелигенти и т.н....иначе казано не дискриминирам, мразя всички.
Мерси!
Не за Лехезис питах, а за пола.
Един много важен въпрос, че омразата изтощава МНОГО.
Как и с какво се зареждаш???
Аз с музика, много, особено метал и класическа. Като АЕЦ са за мене.
А не мразя отдавна, но хората ме изтощават много. Сигур мене ползват за зареждане. Не знам - предполагам.
М?
Мерси!
Един много важен въпрос - омразата изтощава МНОГО.
Как се зареждаш???
А не мразя отдавна, но хората ме изтощават много. Сигур мене ползват за зареждане. Не знам - предполагам.
М?
Абе защо се хващате за думата?! Не помня да съм мразила някого през живота си. Това е твърде силно негативно чувство, а щастието е в баланса. Зареждам се с ходене по баирите в общи линии всяка седмица, с четене, с музика и с тренировки по бойни изкуства. И най-важното-понеже с годините прагът ми на търпимост към хората спада, не се срещам с идиоти, които да се зареждат от мен.
Мерси!
Един много важен въпрос - омразата изтощава МНОГО.
Как се зареждаш???
М?
Абе защо се хващате за думата?! Не помня да съм мразила някого през живота си. Това е твърде силно негативно чувство, а щастието е в баланса. Зареждам се с ходене по баирите в общи линии всяка седмица, с четене, с музика и с тренировки по бойни изкуства. И най-важното-понеже с годините прагът ми на търпимост към хората спада, не се срещам с идиоти, които да се зареждат от мен.
Е за кво да се фанеме друго?!
Ако го направим за релефните ти форми ше оревеш орталъка и ше ни набиеш!
Това за бойните изкуства беше много важно...
Ще се въздържа от среща face to face
Енергийните вампири са навсякъде - ич не се заблуждавай, че не се срещаш с такива.
По-често в планината и там каквото друго те зарежда.
Ристе " яз не мразя, ама хората ме изтощават" ква е тая шитня?
Димитрий Карамазов ги каканиже подобни.
изи бе камарад
Ние олабваме в семейни спорове вечерите, интересно ,че с годините сме станали по търпими един към друг.Ирена казва отдеве, че спорим като да танцуваме по начин да не се обиждаме или нараняваме, като танго агресивно, после примирено. Такъв ритъм.
Обсъждаме кой ко е чел, пил, слушал и ... така нататък..... мммм в предходния ден. Кроим планове. Кашляме в сгъвката на лакътя, кихаме рядко към небето. Обсъждаме книги. Аз не съм много начетен но... имам явно способност да психирам близките си. Подлудих ги с Джон Фаулз, после хипер ги подлудих с Жозе Сарамаго. Са ги дразня със един пич Сафон / Гробището на забравените книги/, те връзват и четът. Ирена е най умния човек когото познавам, но и тя беше луднала по Сарамаго "Евангилие от Иисуса Христа" по мой съвет/.
Гледаме да не злоупотребяваме с алкохола.
Такива работи.
п.п. нема енергийни вампири, има енергийни спонсори. не може някой кир да ти смуче енергията, ако не си тъп спомоществовател/дащен кимащ спонсор, жадуващ да спаси света първо, а за себе си да не държи и да не действа, щото не му стиска. факт.
...
п.п. нема енергийни вампири, има енергийни спонсори. не може някой кир да ти смуче енергията, ако не си тъп спомоществовател/дащен кимащ спонсор, жадуващ да спаси света първо, а за себе си да не държи и да не действа, щото не му стиска. факт.
Тва ми ареса!
Тенкс большое, Васе, амиго!
I will meditate on this...
Замислете се колко сме здрави всъщност.
Аз лично съм карал пневмония, както и повечето ми близки на някакъв етап от живота. Жена ми е с астма, майка и е прекарала "белодробна емболия"... Сега си представете какви са шансовете при евентуално заразяване да не се развият усложнения, като аз примерно и без друго почвам да си кашлям при по-дълго боледуване. Принципно странно дори за мен не изпитвам никакви чувства по темата, но си имам едно на ум какви биха били последствията. Хубавото е че по планините "няма" тълпи и опашки, а и трудно би било някой болен да тръгне на 20км преход. Та поне на някой от нас няма да ни се промени коренно начина на живот.
Замислете се колко сме здрави всъщност.
Аз лично съм карал пневмония, както и повечето ми близки на някакъв етап от живота. Жена ми е с астма, майка и е прекарала "белодробна емболия"... Сега си представете какви са шансовете при евентуално заразяване да не се развият усложнения, като аз примерно и без друго почвам да си кашлям при по-дълго боледуване. Принципно странно дори за мен не изпитвам никакви чувства по темата, но си имам едно на ум какви биха били последствията. Хубавото е че по планините "няма" тълпи и опашки, а и трудно би било някой болен да тръгне на 20км преход. Та поне на някой от нас няма да ни се промени коренно начина на живот.
Това добре, обаче специално за този вирус бяха изказани интересни предположения. Предполага се, че пинизът е в имунния отговор на организма, колкото по-агресивен е той спрямо вируса, толкова по-зле е човек. С това се обяснява, че по-неукрепналите в имунно отношение деца вирусът не може да ги гътне. Така излиза, че ние, които сме преживяли "9 войни", дори да сме физически здрави трябва да се притесняваме от бъдещият развой на нещата.
Във връзка с хигиената на ръцете и липсата на антибактериални гелове ви напомням, че можете и сами да си направите такъв, ако имате в къщи спирт и глицерин. Това са и основните съставки на купешките гелове. 3 части спирт и 1 част глицерин, това е основата. С ракия не става, слаба е.
В къщи се намира глицерин(глицерол, защото също е алкохол) и спирт за горене(метилов алкохол, също гаден), та като свършим купешкия, ще забъркам. Някои етерични масла имат антисептично действие, така че може да се добави и такова. Подправки - на вкус.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Пон Мар 16, 2020 2:12 pm
tortomanin
Не съм убеден, че първакът, 70+ е слаб.
Винаги отделям по много и после с него се бършат плотове, прозорци, тоалетна и....
Имам около 3 кила и два бидона несварени джибри, от които ще излязат още 5.
Ъъъъ, извънредното положение да не е затворило казаните?
Пон Мар 16, 2020 3:02 pm
dido
Внимавайте с метанола, токсичен е и при вдишване!
_________________ Бутам след осмата бира
Пон Мар 16, 2020 3:54 pm
аngel
Спиртът за горене, или тъй нареченият обикновен спирт, не е подходящ за дезинфекция на ръце. Има си спирт за козметични цели , но той не се продава по аптеките, а го ползуват производители.
Щом сме допрели до спирта за горене, то стават и бензин , нафта , старо автомобилно масло, ацетон, а АМБ и МТР са супер, те рушняците си ги и пият за вътрешна дезинфекция, като ги разреждат с течност за чистачки или препарати за баня https://www.dnevnik.bg/sviat/2016/12/23/2889294_jertvite_na_kozmetichniia_preparat_v_rusiia_stanaha_74/
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Пон Мар 16, 2020 7:57 pm
Kent
аngel написа:
Спиртът за горене, или тъй нареченият обикновен спирт, не е подходящ за дезинфекция на ръце. Има си спирт за козметични цели , но той не се продава по аптеките, а го ползуват производители.
Щом сме допрели до спирта за горене, то стават и бензин , нафта , старо автомобилно масло, ацетон, а АМБ и МТР са супер, те рушняците си ги и пият за вътрешна дезинфекция, като ги разреждат с течност за чистачки или препарати за баня https://www.dnevnik.bg/sviat/2016/12/23/2889294_jertvite_na_kozmetichniia_preparat_v_rusiia_stanaha_74/
Метанол не е подходящ, дори доста опасен за направата на разни неща които ще се втриват в кожата.
Последната промяна е направена от Kent на Пон Мар 16, 2020 9:01 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Мар 16, 2020 8:38 pm
Лахесис
Ристо Туристо написа:
Е за кво да се фанеме друго?!
Ако го направим за релефните ти форми ше оревеш орталъка и ше ни набиеш!
Това за бойните изкуства беше много важно...
Ще се въздържа от среща face to face
Енергийните вампири са навсякъде - ич не се заблуждавай, че не се срещаш с такива.
По-често в планината и там каквото друго те зарежда.
Просто ми подаваш за воле, но ще се въздържа, че ако продължим с теб и Светликс в този тон, ще трябва да ви пратя по следите на Рей в търсене на първите 7, който между другото някъде изчезна. Може още да дири доброто си възпитание.
Ето нещо, което ще те предпази и от енергийни вампири, и от Короната, ако го прилагаш. Писател, философ, поет и инфлуенсър, чието творчество високо ценя-небезизвестния Котарак Румен.
"преячели мои, ровейки се ис архива одкрих ено стихотворемие, което написах точно преди годима и което намиран че е апсолютно ваф доха на времето. ас винаги сам харесвал и проповядвал социална дистамция. ного преди изванредното по-ложемие. това на мене ми е коронният номер, така дасе каже. сас тази си творба по-здравяван сички, които ште останат по къштите си днес, въпреки цлъмчевото време.
СТИХОТВОРЕМИЕ ЗА ВЪТРЕШНИЯД ЖИВОД
асам пролетен и весел
кат мазурка од шонпен
даже в днешния ужасем
твърде цкапан мрачен дем.
в дем даждовен като червей
сам доволем и штаслиф
на капризат на сезома
твърде сам неподатлиф
штото правя хитър ход -
ВОДЯ ВЪТРЕШЕМ ЖИВОД!
външният ме затроднява.
там гамжи од хора разни
дето блъскат се за слава
а пък мен това ме дразни
тези хора шумно викат
фсе за грешния одбор
и си вземат без да питат
и очастват вечно в спор
ваф транвая на живота
все пререждат ми реда
и сафсем до мен застават
и ми дишад ваф врата
и ваф киното говорат
и ваф асамсьор пардят
и червата им каркорят
и дардорят бес да спрат
и фноса си бъркад жарко
и меришат недобре
щот се къпят твърде малко
и намен ми става зле
аората ми набръчкват
кръвното ми кипват фчас!
ного мраза да ме ръчкат!
затова сам си ОНАЗ!!1"
https://www.facebook.com/pg/kotarakutrumen/posts/?ref=page_internal
...
Ето нещо, което ще те предпази и от енергийни вампири, и от Короната, ако го прилагаш. Писател, философ, поет и инфлуенсър, чието творчество високо ценя-небезизвестния Котарак Румен.
"преячели мои, ровейки се ис архива одкрих ено стихотворемие, което написах точно преди годима и което намиран че е апсолютно ваф доха на времето. ас винаги сам харесвал и проповядвал социална дистамция. ного преди изванредното по-ложемие. това на мене ми е коронният номер, така дасе каже. сас тази си творба по-здравяван сички, които ште останат по къштите си днес, въпреки цлъмчевото време.
СТИХОТВОРЕМИЕ ЗА ВЪТРЕШНИЯД ЖИВОД
асам пролетен и весел
кат мазурка од шонпен
даже в днешния ужасем
твърде цкапан мрачен дем.
в дем даждовен като червей
сам доволем и штаслиф
на капризат на сезома
твърде сам неподатлиф
штото правя хитър ход -
ВОДЯ ВЪТРЕШЕМ ЖИВОД!
външният ме затроднява.
там гамжи од хора разни
дето блъскат се за слава
а пък мен това ме дразни
тези хора шумно викат
фсе за грешния одбор
и си вземат без да питат
и очастват вечно в спор
ваф транвая на живота
все пререждат ми реда
и сафсем до мен застават
и ми дишад ваф врата
и ваф киното говорат
и ваф асамсьор пардят
и червата им каркорят
и дардорят бес да спрат
и фноса си бъркад жарко
и меришат недобре
щот се къпят твърде малко
и намен ми става зле
аората ми набръчкват
кръвното ми кипват фчас!
ного мраза да ме ръчкат!
затова сам си ОНАЗ!!1"
https://www.facebook.com/pg/kotarakutrumen/posts/?ref=page_internal
Хахахах
Обаче ми бледнее пред дребнио волен народ на Прачет. Тия уникати гениално са преведени посредством шопскио диалект, който очевидно ми е роден.
Нема да цитирам - това требе да се чете сичкото
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети