Гледали сме бебе на Черни връх. За бебоците няма проблем къде са, проблема е в родителите, все ги е страх нещо да не се случи.
Вто Яну 27, 2009 8:43 pm
tanishi
Здравейте,
Имаме бебче на 2 месеца.
Искаме да го заведем на планина. Х. Плевен ни е най-близо. Но чакаме да дойде пролетта.
Някой водил ли е малко бебче там през зимата?
_________________ SPIRITUS PROMPTUS EST, CARO AUTEM INFIRMA
Чудесно начало!
natam-nasam написа:
Първото планинско излизане на Сашо...
Браво! Щом сте почнали, няма спиране. Нататък ще е все по-лесно!
Сря Фев 11, 2009 8:25 pm
Сотиров
Отдавна му е време!
tanishi написа:
Имаме бебче на 2 месеца. Искаме да го заведем на планина.
А че то още ли не е било? Изобщо не го мислете него! Какво му е - завито на топло, храната си е с него... Трудното е за вас. Питате специално за хижа. Стига да има условия - все пак трябва да го къпете всеки ден, да спи, да го кърмите и т. н. Но иначе, за разходките - нали го разхождате из градините? На планината ще е още по-чисто. Не си мислете, че като е бебе, трябва да е опаковано като пашкул. Както сте вие, така и то. Дъщеря ми няколко пъти си води бебето на Пампорово, с по-големите навремето беше на Говедарци, на Алеко. Били са и в количка, и в "кошница" за носене. Ако имате "кенгуру", можете и на връх Ботев да го качите! В крайна сметка, ако на вас ви е приятно - да няма мъгла, бръснещ вятър или някоя друга стихия, взимайте го и не се безпокойте! Да ви е живо и здраво!
Сря Фев 11, 2009 8:57 pm
Kat
Екстра, Поли, все така и занапред
А Лия бебче на сестра ти ли е?
Сря Фев 11, 2009 9:24 pm
natam-nasam
Цитат:
А Лия бебче на сестра ти ли е?
Хехе, не На брат му на Витя е.
Сря Фев 11, 2009 10:14 pm
anadel
Добре дошли отново! Малкият турист добре се е представил. А и Поли със снимките е хванала хубави моменти, аз не бях и така се порадвах на някои подробности (гащи на лалета!!!)...
Малкият в момента е болен. Изкарах един грип и, за съжаление, не можах да го опазя
Чет Фев 12, 2009 4:06 pm
albena :-)
natam-nasam написа:
Малкият в момента е болен. Изкарах един грип и, за съжаление, не можах да го опазя
бързо оздравяване
къса ми се сърцето като е болно детенце
Чет Фев 12, 2009 4:34 pm
Сотиров
Бай Кръстьо - Драгалевски манастир с дете
По този маршрут беше първата истинска екскурзия с големия ми внук. Тогава той беше на година и половина. Януари, чудесен сняг и слънце. Качихме се с лифта до Бай Кръстьо и оттам надолу пеша. По едно време се опита да мрънка, но аз само му посочих бялата пустош наоколо - бяхме съвсем сами. Детето вероятно почувства, че в планината не е като в градинката... Кой го знае какво всъщност почувства, но оттогава нямах проблеми с него. С втория внук вече беше по-лесно, защото расна в компанията на батко си. И на екскурзиите бяха заедно. Сега дойде ред на внучката Мила, която е на година и осем месеца. Малко закъсняхме! Маршрутът е същият: с лифта нагоре, надолу пеша. Нямаше никакво мрънкане, може би защото е по-голяма. Пък и навсякъде виждаше разни чудесии, за първи път в живота си!
Краят на март е и в Драгалевци вече се е върнала двойката щъркели:
На една красива скала под Бай Кръстьо е първият опит за алпинизъм:
По пътеката надолу тъкмо са нацъфтели зимните минзухари:
От няколкото възможни пътеки винаги предпочитам тази, която е най-близо до реката. По това време на годината тя е много буйна, а на няколко места в нея се вливат странични потоци с красиви водопади. Детето беше направо зашеметено от толкова много вода! По камъните пък расте мъх, който е леглото на зайчетата:
А тук е на гости на Баба Меца. Добре, че тя в момента не си е в къщи!
Горещо препоръчвам този маршрут за деца между 18 месеца и 18 години!
Екскурзията завършва така, както и аз обичам:
След час и половина сън идва разглеждане на моята ботаническа градина в Панчарево:
Добавка: Днес, през април 2018, като гледам снимката ни отпреди осем години, само Мила се изменила. А па я - ич!
Последната промяна е направена от Сотиров на Нед Апр 22, 2018 10:59 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Мар 30, 2010 2:54 am
Сотиров
Отново внук!
Антон, Боян и Мила от днес си имат ново братче - Максим. И ако летоска срещнете планинска дружинка от дядо с четирима внуци, с голяма вероятност това сме ние.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4Следваща
Страница 2 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети