Автор |
Съобщение |
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3369 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
Зимна форумна сбирка с елементи на рождени дни-22-23.02.20г. |
|
Зимна форумна сбирка с елементи на рождени дни - 22-23.02.2020 г. - х.„Попови ливади“
Идеята е да се съберем, да се видим, да поприказваме, да обсъдим, да начертаем нови планове и хоризонти...
и между другото двама рожденици скромно да почерпят - единият бута след осмата бира, другият отстранява ужаси.
Хижа „Попови ливади“ е голяма, може да побере над 60 души. До хижата се стига с кола, като пътят се почиства редовно.
Възможни преходи в района са до обзорните върхове Ореляк 2099м (първенец на Среден Пирин), Свещник 1975м, Муторок 1971м и Ушите 1978м (първенци на Южен Пирин), планините Стъргач, Славянка/Алиботуш, а в Гърция Боздаг, Кушиница до град Кавала, Смийница, Шарлия до град Сяр...
За любителите на ските - на Ореляк и Добро поле е паднал нов 15 сантиметров сняг, очаква се другата седмица да вали още. На Боздаг не знам какво е състоянието на пистите, днес работят (може да се провери тук, има и камера на живо - http://www.snowreport.gr/falakro/indexen.html). Възможно е през деня да се карат ски на Банско и Добринище, а вечерта да се стигне до хижа „Попови ливади“.
Това е засега. Повече подробности - по-късно, хижарят Митко Пирнарев също ще следи темата. Ще се радвам да се видим! До скоро!
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
|
|
|
Нед Фев 16, 2020 2:15 pm |
|
|
vaskoo
|
|
|
Браво за организацията!
Там сме, 6 човека. Надявам се и на повече народ да дойде.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича |
|
|
Нед Фев 16, 2020 9:03 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4314 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
Re: Зимна форумна сбирка с елементи на рождени дни-22-23.02. |
|
|
|
...
До хижата се стига с кола, като пътят се почиства редовно.
... |
До къде я докарахме...
+1
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Нед Фев 16, 2020 9:37 pm |
|
|
tzezko
|
А дрескода? |
|
Задължителни ли са голият гръб и перата?
|
|
|
Пон Фев 17, 2020 10:14 am |
|
|
mirosllaw
|
|
|
Този път и аз имам шанс да се включа. Бройте ме.
|
|
|
Пон Фев 17, 2020 9:39 pm |
|
|
Йосарян
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград |
|
|
|
Ние сме трима. Имаме намерение да пътуваме в петък като ще пристигнем късно вечерта около или след 23 часа. Това за хижаря го пиша да не се стресне като пристигнем тихо тихо
В събота смятаме да гоним щастието на към Ореляка. Сигурно ще тръгнем рано, ако има и други за към върха по това време ще е супер. Даже може да ходят отпред ако искат
_________________ И нека се знае:
1) Щастлив съм, че живея в България, а не някъде другаде.
2) Балкана е единствен и неповторим и добре, че е така та да ги има Рила, Пирин ... |
|
|
Вто Фев 18, 2020 1:56 pm |
|
|
kaloyanv
|
|
|
|
Много хубава идея и много хубаво място. За съжаление аз не мога да дойда, явно ще е някой далечен есенен ден.
|
|
|
Сря Фев 19, 2020 8:48 pm |
|
|
mirosllaw
|
|
|
Аз ще пътувам натам от София в събота следобяд. Ако някой си търси транспорт по това време, да се обажда.
|
|
|
Сря Фев 19, 2020 10:07 pm |
|
|
Svetlix
|
|
|
Тъй като нищо не бе сигурно до този момент и се въздържах от писания. Вече знам, че на 99% ще дойда. Ще има ли храна в хижата?
|
|
В събота смятаме да гоним щастието на към Ореляка. Сигурно ще тръгнем рано, ако има и други за към върха по това време ще е супер. Даже може да ходят отпред ако искат |
Може ли да се присъединя към вас? Ако отговора е "ДА" пусни едно телефонче на лично за да се разберем.
_________________ Маршрут E3: Ком - Емине
Маршрут Е4: Витоша - Верила - Рила - Пирин - Славянка
Маршрут Е8: Рила - Родопи |
|
|
Чет Фев 20, 2020 10:23 pm |
|
|
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3369 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
|
|
Тъй като нищо не бе сигурно до този момент и се въздържах от писания. Вече знам, че на 99% ще дойда. Ще има ли храна в хижата?
... |
Е, то ако на хижа „Попови ливади“ останеш гладен - трябва или да си на диета, или да е дошъл краят на света!
Хижарят Митко предлага да направи капама, ако искаме. Май че струваше 7 лв на човек, слага капамата на масата и всеки си сипва колкото иска и може да изяде.
Разбира се, ще има супи, както и други дребни неща, като омлети например.
От рождениците ще има някакво месо и/или карначета на скара, не знам какво точно. И нещо за десерт.
Ако някой иска нещо по-специално и има предложения - нека казва и пише!
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
|
|
|
Чет Фев 20, 2020 10:48 pm |
|
|
Йосарян
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград |
|
|
|
Това за похапването е добре. Въобще прочетох само хубави работи за хижата и хижаря, а и ние не сме от претенциозните, поне така си мисля.
Ние много вероятно ще променим леко плана и в събота може да се разходим по пътеката, която вие сте маркирали Стефане към Муторок, Ушите и Свещтник. Пък в по-слънчевата неделя да качим Ореляка.
Чудно колко ли сняг е наваляло.
_________________ И нека се знае:
1) Щастлив съм, че живея в България, а не някъде другаде.
2) Балкана е единствен и неповторим и добре, че е така та да ги има Рила, Пирин ... |
|
|
Чет Фев 20, 2020 11:48 pm |
|
|
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1262 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100 |
|
|
|
Хайрлия да е на рождениците, но без двама с куче от Рударци.
Че до неделя трябва да свършим ремонта на хола. Още някой месец и като проплаче отрочето да идваме с него
_________________ Не мога да спра.
http://ke-2013.blogspot.com/ |
|
|
Пет Фев 21, 2020 1:08 am |
|
|
Валери
|
|
|
+1от Пловдив
_________________ Не можеш да дадеш повече дни на живота си,но можеш да дадеш повече живот на дните си. |
|
|
Пет Фев 21, 2020 8:22 am |
|
|
EXIIIT
|
|
|
|
|
Хайрлия да е на рождениците, но без двама с куче от Рударци.
Че до неделя трябва да свършим ремонта на хола. Още някой месец и като проплаче отрочето да идваме с него |
Пацо иди поне в неделя.........да се изкъпеш, че Вие с тоз режим на водата сте зян.
|
|
|
Пет Фев 21, 2020 10:38 am |
|
|
philm
Регистриран на: 06 Сеп 2015 Мнения: 56 Местожителство: София / Стара Загора |
|
|
|
+2.5 от София между 8:30 и 9. Ако на някой му е необходим транспорт в посока Папазчаир по това време, да драсне.
|
|
|
Пет Фев 21, 2020 9:14 pm |
|
|
|