|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
neillmakoli
|
|
|
Тези Барс нямат цени на страницата което автоматично ме отказва да им гледам продукцията.....
А относно моят избор на термобельо-100% Мерино ползвам само.
|
|
|
Чет Яну 16, 2020 8:42 pm |
|
 |
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4324 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
 |
 |
Тези Барс нямат цени на страницата което автоматично ме отказва да им гледам продукцията.....
А относно моят избор на термобельо-100% Мерино ползвам само. |
Няма цени, защото е производител и по принцип не продава директно на крайния клиент Пенчо, а чрез дистрибутори.
Крайна цена всеки желаещ при желание може да получи от чичо Гошо.
 |
 |
Ристо, това ме изненадва. Бях им гледала страницата, защото една приятелка ми похвали клиновете им, но там гащи не видях, само блузи и клинове. А според теб клиновете им, имайки предвид, че са изкуствена материя, по-добре ли са от мериносови 200 гр. по отношение на топлината, теглото и комфорта? Аз имам впечатление само то чорапи като вълнените са ми държали по-топло от вълна и изкуствени или само изкуствени, но пък само вълна климатът е по-кофти според мен, по-мокро ми стои за по-дълго. За клин се бях спряла на вълна 200 гр. Коя дебелина на Барс е сравнима с или по-добра от мериното 200 гр? Барс имат екстиим 185 гр; аква зиро 260 гр, които са с някакво тефлоново покритие и уж и на вода трябва да държи малко, и протект 280 гр. |
За клин мнението ми съвпада с твоето - чистата вълна ми се вижда по-неподходяща, защото ние се придвижваме с краката и от тях се генерира най-много топлина и във вълна биха прегрели - съответно ще се увеличи потенето, а от там и мокрия дискомфорт. Доказано е, че изкуственяците влагоотвеждат по-добре. По тази причина аз ползвам за в движение само тънкия летен клин на Bars, само лятото, и едни къси панталонки отгоре - толкоз. Перфектно ми е така - доказал съм си, по този начин получавам най-голямата свобода на движение - нищо не ме трие/опъва и т.н. Дебелия зимен - САМО за спане в чувала, когато е по-студено.
Разбира се - топлоообменът е строго индивидуален за отделния човек, съответно различен. Начините за постигане на термобаланс - аналогично.
Аз ползвам най-дебелото термобельо на Bars само за спане. Невъзможно ми е в движение в планината - прегрявам на петата минута макс.
Добри клинове са тези с процент мерино под 50% - ползвам такъв 3/4 - за ски/пантене.
Що се касае до вълнени гащи - бих си купил чисто мерино, но не повече от 150гр./кв.м. - там температурния баланс трябва да е максимално до препоръчания от природата - по обективни възпроизводителни причини при мъжете. И от хигиенна гледна точка - по-високите температури, съчетани с високата влажност водят до бактериални феерии за наша сметка.
Дебнех точно определен модел на един производител, но така и не го намерих на приемлива цена и се отказах - не бих развързал чак толкова кесията за вълна - все пак на Bars тези са ми идеални.
В Контакти на сайта е даден телефонът директно на собственика! - питай го в нормален час - ще ти даде верния отговор на поставените въпроси. Той си познава перфектно продукцията и материите - гарантирам го.
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Пет Яну 17, 2020 6:52 am |
|
 |
vladofff
|
|
|
|
 |
 |
Bars |
И аз съм от почитателите на Барс. Долнището и горнището обаче ги държа в студен резерв и изобщо не ходя с термобельо, че ми е жега. Не знам изобщо как издържате с такива работи по гъзовете.
Иначе имам и шлем, те уж го правели за мотористи.
Шлемът го нося ПОСТОЯННО на главата си. Много добър.
|
|
|
Пет Яну 17, 2020 12:44 pm |
|
 |
peca
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Bars |
И аз съм от почитателите на Барс. Долнището и горнището обаче ги държа в студен резерв и изобщо не ходя с термобельо, че ми е жега. Не знам изобщо как издържате с такива работи по гъзовете.
Иначе имам и шлем, те уж го правели за мотористи.
Шлемът го нося ПОСТОЯННО на главата си. Много добър. |
Аз Зимата ходя с лятно термо бельо не мога да търпя топло имам зимно само за резерв и спане, даже зимното и лятото го нося за всеки случай ако се наложи нощуване на открито и като резерв, че е леко.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс |
|
|
Съб Яну 18, 2020 2:05 pm |
|
 |
vladofff
|
|
|
|
 |
 |
...лятно термо бельо ...зимно |
Да ме прощаваш за невежеството, ама може ли да ме светнеш кое е лятно и кое зимно, че като не носим такива работи, не сме запознати с детайлите? Признавам, за пръв път чувам, че имало два вида.
|
|
|
Пон Яну 20, 2020 9:51 am |
|
 |
Twoo
|
|
|
|
Принципно ги водят според дебелината (плътността), там колко си грама на квадратен метър... Иначе си е изцяло до това кой, къде и за какво ще го използва. Честно казано откакто взех да чета този форум цялото семейство станахме фенове на термо бельото, особено от или с мериносова вълна. Аз до ден днешен един единствен път съм слагал Термо бельо на краката си и то предимно за пробата, че така и така го имам. Ами ддз хем ми беше добре, хем някак странно, не съм свикнал краката ми да са навлечени.
|
|
|
Пон Яну 20, 2020 10:24 am |
|
 |
peca
|
|
|
 |
 |
 |
 |
...лятно термо бельо ...зимно |
Да ме прощаваш за невежеството, ама може ли да ме светнеш кое е лятно и кое зимно, че като не носим такива работи, не сме запознати с детайлите? Признавам, за пръв път чувам, че имало два вида. |
Точно го е описал колегата по- горе има различни плътности за според условията, имам едно CRAFT с висока плътност което става само когато не се движеш много, иначе завираш, за по заседнали дейности в студено.
Има и такива разни COOL ги водят някои производители, те не топлят но отвеждат влагата много добре и съхнат бързо ходя с такова но с дълъг ръкав да не ми горят ръцете, че съм доста бял иначе ги има и с къс.
На icebreaker лятната или леката серия е cool lite за по- прохладно, аз ходя с едни от Лидъл за спорт на закрито-топло и зима, и лете, и много съм доволен - 14лв. за преходи до 2-3 дни нямам проблем и с миризмата, и съм много по-сух от колкото с мериното, в сравнение с него съхне в пъти по бързо, мериното и един час неможе да изсъхне, а найлона 15мин.но това е друг дебат, всеки си има предпочитания.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс |
|
|
Сря Яну 22, 2020 3:34 pm |
|
 |
Svetlix
|
|
Съб Фев 29, 2020 8:34 pm |
|
 |
Ристо Туристо
|
|
|
 |
 |
Мерино бельото на Brille, дали става? Това ми идва на добра цена и даже го има налично в Плевенското депо. |
Някой с информация за тия Brille - сайт нещо, м?
Отваряйте си очите със спортдепо, много 
|
|
Съб Фев 29, 2020 11:16 pm |
|
 |
Лахесис
|
|
|
|
 |
 |
Отваряйте си очите със спортдепо, много  |
Защо? С какво и те се опитват да ни преметнат?
За марката- вярно нямат сайт! Възможно ли е да се произвеждат за Спорт депо специално и затова да е така? ОСК, примерно, май се произвежда за Sportscheck и също нямат сайт или тези декатлонските марки и т.н.
Гледах им поларите преди година. Не ми се сториха съвсем зле за цената си. В крайна сметка, ако качеството и цената са добри, какво ти пука коя марка са зашили на етикета.
150 гр. на мен ми се струва тънко много. А 150 гр. мериносови клинове имаше по немските магазини за 32 лв., ако не ме лъже паметта, че даже в един момент правеха и намаление на тази цена, та излизаха още по-евтино. Светликс, мини да погледнеш , но доколкото знам 150 гр. се препоръчва за гащи примерно, а за клинове и блузи от 200 нагоре? Имаше си разлика между 150 като пипнах и 200 на Icebreaker, но и ти си знаеш за какво време го търсиш, де. 
|
|
|
Нед Мар 01, 2020 2:24 am |
|
 |
Ристо Туристо
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Отваряйте си очите със спортдепо, много  |
1. Защо? С какво и те се опитват да ни преметнат?
За марката- вярно нямат сайт! 2.Възможно ли е да се произвеждат за Спорт депо специално и затова да е така? ОСК, примерно, май се произвежда за Sportscheck и също нямат сайт или тези декатлонските марки и т.н.
Гледах им поларите преди година. Не ми се сториха съвсем зле за цената си. В крайна сметка, ако качеството и цената са добри, какво ти пука коя марка са зашили на етикета.
150 гр. на мен ми се струва тънко много. А 150 гр. мериносови клинове имаше по немските магазини за 32 лв., ако не ме лъже паметта, че даже в един момент правеха и намаление на тази цена, та излизаха още по-евтино. Светликс, мини да погледнеш , 3. но доколкото знам 150 гр. се препоръчва за гащи примерно, а за клинове и блузи от 200 нагоре? Имаше си разлика между 150 като пипнах и 200 на Icebreaker, но и ти си знаеш за какво време го търсиш, де.  |
Добрютро!
1. Когато производител твърди:
 |
 |
Brille Merino e функционално термобельо, изработено изцяло от мериносова вълна. |
без конкретни цифри на етикета за процентно съдържание на вълна, черно на бяло написано официално, които клиентът не може да провери някъде, то този производител крие нещо
2. Да, най-вероятно му ги шият на ишлеме.
Занимавам си с търговия вече 19-та година, като преминах задълбочено през 12 фирми и ми позволете да надушвам евентуалните мошеници безапелационно.
3. Топлообменът е строго индивидуален - не рамкирайте
Отделно съществува и полова разлика ~50гр/м2 повече за жени, имайки в предвид и т.3, разбира се.
|
|
Нед Мар 01, 2020 7:18 am |
|
 |
Svetlix
|
|
Нед Мар 01, 2020 10:16 am |
|
 |
Sims7
|
|
|
|
Понеже работя в Спорт Депо да ви дам малко информация за въпросното термо бельо на Brille.
Марката е наша собствена и си имаме отдел, който отговаря за нея.
Подобни собствени марки имат и големите хранителни, че и нехранителни вериги.
Примера по-горе с ОСК за Sportscheck e точно в целта. Globetrotter също взеха да си разработват тяхна марка.
Самото термобельо се прави за нас от чуждестранна фабрика (разбирай азиатска , която произвежда и за други марки.
И да , според производителя наистина е 100% мерино.
Понеже работим и с Icebreaker сигурно ви прави впечатление, че техните неща са по-скъпи.
Причините са много , като една една от тях е че има различни видове мерино вълна. Пък тяхното се прави от скъпо новозеландско мерино.
От щастливо гледани овци
Относно самата дебелина от 150 грама, може би е една идея по-тънко, но бих казал че особено за клин, че и за мъже е перфектно.
Всичко останало е въпрос на физиология и условия на ползване.
За мен най-голямото предимство на мериното спрямо синтетиката е не толкова до изпотяването, колкото до неприятната миризма на синтетиката.
Откъм дишаемост/отвеждане на потта полиестера дори се справя по-добре.
|
|
|
Сря Мар 04, 2020 3:56 pm |
|
 |
Ристо Туристо
|
|
|
 |
 |
Понеже работя в Спорт Депо да ви дам малко информация за въпросното термо бельо на Brille.
Марката е наша собствена и си имаме отдел, който отговаря за нея.
Подобни собствени марки имат и големите хранителни, че и нехранителни вериги.
Примера по-горе с ОСК за Sportscheck e точно в целта. Globetrotter също взеха да си разработват тяхна марка.
Самото термобельо се прави за нас от чуждестранна фабрика (разбирай азиатска , която произвежда и за други марки.
И да , според производителя наистина е 100% мерино.
Понеже работим и с Icebreaker сигурно ви прави впечатление, че техните неща са по-скъпи.
Причините са много , като една една от тях е че има различни видове мерино вълна. Пък тяхното се прави от скъпо новозеландско мерино.
От щастливо гледани овци
Относно самата дебелина от 150 грама, може би е една идея по-тънко, но бих казал че особено за клин, че и за мъже е перфектно.
Всичко останало е въпрос на физиология и условия на ползване.
За мен най-голямото предимство на мериното спрямо синтетиката е не толкова до изпотяването, колкото до неприятната миризма на синтетиката.
Откъм дишаемост/отвеждане на потта полиестера дори се справя по-добре. |
Привет!
Посъветвайте собствениците да впишат по етикетите и в сайта си ТОЧНОТО /в цифри/ процентно съдържание на вълна/мерино на тези "изцяло от мериносова вълна" облекла.
За да парирате коментари като моите на будните български граждани.
В противен случай смея да твърдя, че шикалкавите, т.е. не е вярно това, което твърдите с текст.
Цифри. Защо не напишете 100% мерино, м? След като вашия производител ползва тази цифра...
Не забравяйте, че цифрите са лесно проверими. Има методи и лабораторни включително. И в чужбина НЕЗАВИСИМИ лаборатории.
Аз също имам достоверен метод за проверка на вълнено съдържание. Има разтворители, които разтварят изкуствени материи, вълна - не.
Поздрави - искрено се надявам да бъркам с Brille, а вие наистина да сте прави 
|
|
Сря Мар 04, 2020 9:54 pm |
|
 |
Лахесис
|
|
|
|
 |
 |
Понеже работя в Спорт Депо... |
Щом като сам се издаде, да питам аз-защо се предлагат толкова малко неща за жени. Ето тези дни гледах за обувки. "В-В/С" категория на Lowa няма нищо. Преди поне имахте Мауриа. Мъжки има поне Камино и още 1-2 модела, но са големи размери. Изобщо като цяло изборът на модели и размери стана много свит за обувките ви. А за дамските неща е зле положението в общи линии с всичко, както в повечето магазини за съжаление.
 |
 |
Привет!
Посъветвайте собствениците да впишат по етикетите и в сайта си ТОЧНОТО /в цифри/ процентно съдържание на вълна/мерино на тези "изцяло от мериносова вълна" облекла.
За да парирате коментари като моите на будните български граждани.
В противен случай смея да твърдя, че шикалкавите, т.е. не е вярно това, което твърдите с текст.
Цифри. Защо не напишете 100% мерино, м? След като вашия производител ползва тази цифра...
Не забравяйте, че цифрите са лесно проверими. Има методи и лабораторни включително. И в чужбина НЕЗАВИСИМИ лаборатории.
Аз също имам достоверен метод за проверка на вълнено съдържание. Има разтворители, които разтварят изкуствени материи, вълна - не.
Поздрави - искрено се надявам да бъркам с Brille, а вие наистина да сте прави Think |
Ристо, защо да не пише за състава? Пише в описанието на продукта 100 % мерино. Пише и в тази таблица с трите вида термо бельо, което предлагат на марката Brille, че мериносовото е 100% мерино. Предполагам пише и по етикетите на самото бельо, не съм го гледала на живо. То с всичко и с всички марки е така-освен да се довериш на етикета, какъв друг избор имаш, освен ако не си бил в производсвените им цехове. По тази логика и Icebreaker може да пишат, че вълната е от щастливи овце, а да не е. И ако може, светни ни и нас как се проверява дали е 100 % вълна, какви са тези разтворители? Сигурен ли си, че наистина действа? Тествал си го? Да не си купим за 100-200 лв бельо и да си го бастисаме 
|
|
|
Сря Мар 04, 2020 11:56 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|