Здравейте,
Планираме преход до страшното езеро през Йончево езеро.
По спомен помня, че от Йончево до Заслона имаше доста стръмен участък с големи снежни навявания, който е доста трудно проходим по това време на годината.
Някой минавал ли е скоро от там?
На картата виждам, че маркировката след Йончево езеро се разделя на синя и зелена.
Ако хванем зелената има ли вариант да заобиколим този участък?
Чет Яну 16, 2020 10:35 pm
Lexx
Зелената ли? Как така зелената? Много ми е интересно да разбера как си го представяш, защото аз не го виждам как ще стане.
Пет Яну 17, 2020 11:20 am
EXIIIT
Не съм минавал сега и не знам как е снега , но мисля , че през Свинското езеро ще е по-добре, запознати да кажат да не те объркам нещо.
Най- добре от х.Мальовица по зимната към Страшното, не си правете експерименти през Зимата по летни пътеки.
И все пак следете и лавинната опасност в района, защото има опасност и при качването от хижата към билото, после горе си ходите спокойно към Страшното.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Пет Яну 17, 2020 12:21 pm
mom4i
През Свинското не знам нормален маршрут към Страшното, а и клека там хич още не е покрит.
През Йончево няма проблем, към въпросния пасаж трябва да се подходи с уважение - първо да се знае от къде точно се минава, един по един, наблюдавайки се, но снега се стабилизира, не вярвам да има драми.
През Ръждавица най-вероятно става, ще има клек след пистата най-вероятно и слизането към превала ще е яко фирновано.
През Вълчия улей вече толкова хора минаха, че сигурно е магистрала
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети