Предпочитам книга пред филм, може би и други харесват книги в този жанр.
Ако може да споделите заглавия които сте чели и са ви харесали на художествени книги с планинарска тематика.
Миналата седмица прочетох "Лавина" на Блага Димитрова чак сега романа е хубав на моменти и доста философски.
Въпреки, че е вдъхновен от истински случай си е роман който се разминава сериозно с действителноста.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Любими са ми "Водач на свръзка" и "Голямата цепнатина" от Роже Фризон-Рош, които препоръчвам. Освен тях имам А. Коптелов - "Снежният връх" (според мен лоша книга, издадена през 1948г, има твърде много деветосептемврийска пропаганда), Анри Троая - "Снях в траур" (добра книга), "Осемте планини" - Паоло Кониети (става за едно четене). Чел съм и "Мацакурци" на Асен Христофоров, но тя е по-скоро за хората живеещи в Рила, а не за нея.
"Гранитна вода" на Людмил Янков, не е роман, в нея всичко е реално написано от първо лице но е така написано, че просто в един момент сякаш четеш роман, за някой пътешественик.
А и човек може да научи доста за Алпиниското движение от онези времена.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети