|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
Лахесис
|
|
|
|
 |
 |
Не е точно отзив, но да споделя. Въпросната вечер направих поръчка на два чифта обувки. Регистрирах се, избрах си марка, модел, цветове, номерация, платих ги с кредитната карта (не съм фен на master card, но от службата такива ни раздават)... и тук почва интересната част. Въобще не получих известие по мейла, че съм си купил нещо. Гледах в спам папката - мейл йок В историята на поръчките седеше празно. Нищо дори не загатваше, че съм си купил нещо. А иначе паричките седяха блокирани по картата ми. Интересното е, че дори не трепнах Вярно сумата не е малка - 360 лв, но въпреки това запазих олимпийско спокойствие.
Тази вечер докато ръчках из сайта попаднах на следния текст: Du hast keine eMail Bestätigung erhalten?
Bitte prüfe in deinem Konto die genaue Angabe deiner eMail Adresse. Eventuell ist Deine Zahlung abgebrochen worden - wir prüfen das gerne. Wende dich in diesem Fall bitte umgehend über das Kontaktformular.
В превод: Ако не получа потвърждаващ мейл, да им пиша. Имали навика да проверяват ... Тъкмо запретнах ръкави да им покажа завидни знания по немски и ... взеха, че ми върнаха парите. Не че се оплаквам, но ... дали да рискувам да пробвам пак покупка от там или направо да ги търся на друго място? |
Пише, че щом не си получил мейл, може плащането да е било прекъснато, т.е. може просто нещо с плащането да не е сработило. Защо не им пишеш или не се обадиш да ги питаш какво е станало пък после да решиш дали да поръчваш? Тъкмо ще видиш колко им е добро обслужването на клиенти. А Ристо е прав за paypal. Като го предлагат е по-добър вариант за плащане заради допълнителната защита.
|
|
|
Сря Дек 04, 2019 1:05 am |
|
 |
Svetlix
|
|
|
Днес се заиграхме с колегите да видим, защо са ми върнали плащането. Ей така от спортна злоба. Проследихме транзакцията и ... минала е без никакви проблеми. Просто магазинът ми е върнал парите съвсем доброволно. При опит да си добавя отново обувките в кошницата и ... ми изписа да си гледам работата. Единият от моделите вече не се предлага от магазина. Не че няма номера, а моделът въобще го няма. Рязко загубих интерес. Язък за барута ...
Така и така съм тръгнал да се оплаквам - в същия ден поръчах чорапки за съпругата ми (Мерино, точно тези които тя искаше. Щеше да е изненада) от Бг сайт. Е те направо ми се обадиха и ми казаха, че точно нейните чорапки ги нямат в наличност. Марко Тотев познавате ли го? Ако има състезание за каръци ще съм втори, защото съм карък 
_________________ Маршрут E3: Ком - Емине
Маршрут Е4: Витоша - Верила - Рила - Пирин - Славянка
Маршрут Е8: Рила - Родопи |
|
|
Сря Дек 04, 2019 11:41 pm |
|
 |
Лахесис
|
|
|
|
 |
 |
Днес се заиграхме с колегите да видим, защо са ми върнали плащането. Ей така от спортна злоба. Проследихме транзакцията и ... минала е без никакви проблеми. Просто магазинът ми е върнал парите съвсем доброволно. При опит да си добавя отново обувките в кошницата и ... ми изписа да си гледам работата. Единият от моделите вече не се предлага от магазина. Не че няма номера, а моделът въобще го няма. Рязко загубих интерес. Язък за барута ...
Така и така съм тръгнал да се оплаквам - в същия ден поръчах чорапки за съпругата ми (Мерино, точно тези които тя искаше. Щеше да е изненада) от Бг сайт. Е те направо ми се обадиха и ми казаха, че точно нейните чорапки ги нямат в наличност. Марко Тотев познавате ли го? Ако има състезание за каръци ще съм втори, защото съм карък  |
Е това е да искаш да си изхарчиш парите, а цялата вселена да е срещу теб. на жените никога не ни се случва за нас Коледа е магическо време-прави парите ни магически да изчезват.
|
|
|
Чет Дек 05, 2019 12:03 am |
|
 |
EXIIIT
|
|
|
Латексчето е права ....това им се получава на жените без грам засечка. 
|
|
|
Чет Дек 05, 2019 10:16 am |
|
 |
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4325 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
 |
 |
Така и така съм тръгнал да се оплаквам - в същия ден поръчах чорапки за съпругата ми (Мерино, точно тези които тя искаше. Щеше да е изненада) от Бг сайт. Е те направо ми се обадиха и ми казаха, че точно нейните чорапки ги нямат в наличност. Марко Тотев познавате ли го? Ако има състезание за каръци ще съм втори, защото съм карък  |
Къв карък - глупости.
Това не са били вашите обувки/чорапи от този сайт просто...
Ако бяха, щеше вече да са на път.
Незнам, ама аз още преди сигур 7-8 години този сайт го сложих на игнор - предчувствие някакво е било.
Концентрирайте спортната злоба в търсене и поръчване на същите стоки от другаде.
Поздрави
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Пет Дек 06, 2019 7:14 am |
|
 |
Svetlix
|
|
|
 |
 |
Е това е да искаш да си изхарчиш парите, а цялата вселена да е срещу теб. на жените никога не ни се случва за нас Коледа е магическо време-прави парите ни магически да изчезват. |
Тази сутрин крача към работа и се смея на поста ти. Сигурно някой ме е помислил за луд и че се смея сам. По-точно нямаше как да го напишеш. Просто е самата истина
 |
 |
Концентрирайте спортната злоба в търсене и поръчване на същите стоки от другаде.
Поздрави |
Както е казал Кобрата - продължаваме напред. Благодаря на всички за съпорта.
|
|
Пет Дек 06, 2019 10:21 am |
|
 |
hlebarov
|
|
|
Сря Дек 18, 2019 12:55 pm |
|
 |
Ристо Туристо
|
|
Сря Дек 18, 2019 8:02 pm |
|
 |
Svetlix
|
|
Пет Дек 20, 2019 9:57 pm |
|
 |
аngel
|
|
|
|
Този Сальомон за съпругата е трепач. Взимай си високият модел за теб. Защо поръчвате от Англия и Скандинавия ? Колко струва транспорта на тази поръчка по фактурата, например ? .... вкарай стоката си във www.auspreiser.de и това , което ще видиш е , че :
1. е значително по-евтина
2. доставките оттам идват за макс. 8-9 работни дни
3. доставката до превозвача е безплатна
Дойчланд, DE
_________________ https://blogailiev.blogspot.com |
|
|
Съб Дек 21, 2019 1:03 pm |
|
 |
Svetlix
|
|
|
Точно от там съм ги намерил. Доставката до България навсякъде се заплаща и е между 8 и 10 евра.
За мен съм решил, че искам същия модел, но висок. Само чакам да изкочи. В Спорт пирсуит имаше висок от този модел, номера ... но разцветката бе ужасТ. Беше по-евтин от тези - 74 евро. И все пак не иска да ми седят като подарени. За сега имам време и не бързам. Бързам само за зимните обувки, че Ботев и Мальовица ме чакат 
|
|
Съб Дек 21, 2019 1:53 pm |
|
 |
аngel
|
|
|
|
 |
 |
Доставката до България навсякъде се заплаща и е между 8 и 10 евра |
Да , ако плащаш директно на продавача. По нагоре в темата има доставка през Габко, или други фирми. Доставката до София е от 2.40 лв.на килограм. с ДДС от Англия, 3, 60 лв. от Германия лв на килограм.
|
|
Съб Дек 21, 2019 3:00 pm |
|
 |
Ристо Туристо
|
|
|
 |
 |
Този Сальомон за съпругата е трепач. Взимай си високият модел за теб. Защо поръчвате от Англия и Скандинавия ? Колко струва транспорта на тази поръчка по фактурата, например ? .... вкарай стоката си във www.auspreiser.de и това , което ще видиш е , че :
1. е значително по-евтина
2. доставките оттам идват за макс. 8-9 работни дни
3. доставката до превозвача е безплатна
Дойчланд, DE |
Земи направи едно ръководство като моето в първия пост...
Ще го вмъкнем в него или нова тема, както решиш.
|
|
Съб Дек 21, 2019 5:33 pm |
|
 |
аngel
|
|
|
|
Ристо твоето описание е като по учебник, и аз от него се учих при първата покупка .Само бих допълнил няколко общи неща .
1. Първа стъпка / първа кръв ? / на човек решил да пазарува от чужбина - Англия или Германия .
- Да си направи регистрация в Габко, което Ристо много точно е обяснил. Разликата с това да сте клиент в България е , че вие като клиент сте същото физическо лице, но вече сте с адрес в Германия или Англия - реално адресът на офиса на Габко е вашият нов адрес на получател. Стоката ви се получава в Габко и оттам се транспортира в групаж, с още стотина клиенти- плъшока накуп, за БГ. Предимството - много фирми в Германия пишат безплатен транспорт - това означава , че транспортът е безплатен вътре в Германия, но не и до България. Безплатно е до офиса на Габко в Германия , оттам Габко ги транспортират в БГ. Това не е малко . Вие сами не може да разделите транспорта на етапи - веднъж в Германия, втори път до БГ.Като сме в България - третият свят, транспорта до третия свят директно от купувача е скъп. Габко е създадена за това - обира предимството на вътрешния транспорт, което продавачът предоставя като екстра вътре в Германия , и групира накуп по 10 тона партакеши за България - Габко печели, но и вие печелите.
2 .Копира точното име на продукта, ама съвсем точното име на продукта / иначе не става / , добавя се и номера му . Пример : копирам Salomon X Ultra LTR GTX 46 2/3 и се вкарва в немската търсачка на цени www.auspreiser.de която при отваряне, има само това - поле за вкарване на това име. Името трябва да е точно, търсачката не възприема продукта по подразбиране, ако има и една грешка в наименованието. От каталога на производителя става най-бързо и точно, без грешка. При правилно въведено име в търсачката излизат поне 20-30 предложения на цени на всеки въведен продукт , за доставчик от Германия и Австрия, като отпред са най-изгодните предложения. Спестихме маса пари при закупуване на нови обувки и др. нещица, поне по 30-40 %. Търси се предложение с безплатен транспорт вътре в Германия, за да се използува Габко.
В Англия почти винаги има + 7 - 10 паунда вътрешен транспорт, което товари много цената.
3. Бай дь уей, забелязах в момента цените са високи. След празниците ще паднат с 30 % и повече.
|
|
Съб Дек 21, 2019 10:59 pm |
|
 |
Ристо Туристо
|
|
|
 |
 |
Ристо твоето описание е като по учебник, и аз от него се учих при първата покупка .Само бих допълнил няколко общи неща .
1. Първа стъпка / първа кръв ? / на човек решил да пазарува от чужбина - Англия или Германия .
- Да си направи регистрация в Габко, което Ристо много точно е обяснил. Разликата с това да сте клиент в България е , че вие като клиент сте същото физическо лице, но вече сте с адрес в Германия или Англия - реално адресът на офиса на Габко е вашият нов адрес на получател. Стоката ви се получава в Габко и оттам се транспортира в групаж, с още стотина клиенти- плъшока накуп, за БГ. Предимството - много фирми в Германия пишат безплатен транспорт - това означава , че транспортът е безплатен вътре в Германия, но не и до България. Безплатно е до офиса на Габко в Германия , оттам Габко ги транспортират в БГ. Това не е малко . Вие сами не може да разделите транспорта на етапи - веднъж в Германия, втори път до БГ.Като сме в България - третият свят, транспорта до третия свят директно от купувача е скъп. Габко е създадена за това - обира предимството на вътрешния транспорт, което продавачът предоставя като екстра вътре в Германия , и групира накуп по 10 тона партакеши за България - Габко печели, но и вие печелите.
2 .Копира точното име на продукта, ама съвсем точното име на продукта / иначе не става / , добавя се и номера му . Пример : копирам Salomon X Ultra LTR GTX 46 2/3 и се вкарва в немската търсачка на цени www.auspreiser.de която при отваряне, има само това - поле за вкарване на това име. Името трябва да е точно, търсачката не възприема продукта по подразбиране, ако има и една грешка в наименованието. От каталога на производителя става най-бързо и точно, без грешка. При правилно въведено име в търсачката излизат поне 20-30 предложения на цени на всеки въведен продукт , за доставчик от Германия и Австрия, като отпред са най-изгодните предложения. Спестихме маса пари при закупуване на нови обувки и др. нещица, поне по 30-40 %. Търси се предложение с безплатен транспорт вътре в Германия, за да се използува Габко.
В Англия почти винаги има + 7 - 10 паунда вътрешен транспорт, което товари много цената.
3. Бай дь уей, забелязах в момента цените са високи. След празниците ще паднат с 30 % и повече. |
Този сайт беше нов за мен.
Аз го правя в idealo.de и idealo.co.uk
|
|
Съб Дек 21, 2019 11:45 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|