Автор |
Съобщение |
domelius1983
|
|
Липсващи листове от ЕТК 1:5000 |
|
Здравейте,
виждам, че от ЕТК липсват няколко листа в района на Априлци (връх Марагидик, хижа Плевен).
Ето за тази област говоря:
https://kade.si/#BG5K=12/2786814.2/5277425.63/0
От друга страна, на сайта на кадастъра тези листи са налични, но не могат да се уголемяват, тъй като стават на едни лилави квадрати.
https://kais.cadastre.bg/bg/Map
Дали има начин да се изтеглят/добавят?
Благодаря!
|
|
|
Сря Окт 30, 2019 10:17 pm |
|
|
vedrin
Регистриран на: 25 Авг 2010 Мнения: 5835 Местожителство: 1116 m н.в. |
|
Re: Липсващи листове от ЕТК 1:5000 |
|
|
|
Дали има начин да се изтеглят/добавят? |
За жалост не разполагаме с липсващите листове. Евентуално би могло да бъдат закупени от АГКК.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado |
|
|
Сря Окт 30, 2019 10:32 pm |
|
|
EXIIIT
|
Re: Липсващи листове от ЕТК 1:5000 |
|
|
|
Здравейте,
виждам, че от ЕТК липсват няколко листа в района на Априлци (връх Марагидик, хижа Плевен).
Ето за тази област говоря:
https://kade.si/#BG5K=12/2786814.2/5277425.63/0
От друга страна, на сайта на кадастъра тези листи са налични, но не могат да се уголемяват, тъй като стават на едни лилави квадрати.
https://kais.cadastre.bg/bg/Map
Дали има начин да се изтеглят/добавят?
Благодаря! |
На картата на АГКК са си нормални и се уголемяват.
|
|
|
Чет Окт 31, 2019 11:04 am |
|
|
ivailo.hr
|
|
Чет Окт 31, 2019 11:46 am |
|
|
EXIIIT
|
|
|
Ивчо не знам къде гледате и как, но на мен ми излизат тези листове дето на Вас не излизат. Някой път зарежда по бавно картата в АГКК или изчакваш или на ново пробваш.
|
|
|
Чет Окт 31, 2019 11:58 am |
|
|
vedrin
|
|
|
|
|
Ивчо не знам къде гледате и как, но на мен ми излизат тези листове дето на Вас не излизат. |
Ще дам един пример с околността на х. Плевен. Най-голямото увеличение, на което се вижда тя в https://kais.cadastre.bg/, при мен поне, изглежда така:
Макар и да личат някои по-едри обекти, на това ниво картата не е читаема в подробности.
При опит за зареждане на следващи нива с по-голямо приближение се визуализира следното:
Това вероятно е признак за липсващи данни.
|
|
Чет Окт 31, 2019 2:49 pm |
|
|
EXIIIT
|
|
|
При мен си излизат както трябва. никога не съм виждал такива квадратчета.????
Възможно ли е понеже имам регистрация .......малко вероятно според мен. Доста ползвам услугите на АГКК досега не съм виждал такива квадратчета при макс увеличение.
|
|
|
Чет Окт 31, 2019 3:57 pm |
|
|
EXIIIT
|
|
|
В момента погледнах около х. Плевен където е писал Ведрин излиза всичко дори сградите ги оцветява в кафяво овчарници и т.н. номер има сградата всичко както трябва.излизат площ на имота собственици всичко както си трабва. На макс приближаване няма проблем.
Че даже и туристическите пътеки са нанесени
|
|
|
Чет Окт 31, 2019 4:22 pm |
|
|
vedrin
|
|
|
|
|
В момента погледнах около х. Плевен където е писал Ведрин излиза всичко дори сградите ги оцветява в кафяво овчарници и т.н. номер има сградата всичко както трябва.излизат площ на имота собственици всичко както си трабва. На макс приближаване няма проблем.
Че даже и туристическите пътеки са нанесени |
А логнат ли си в сайта с твой потребител и парола? Какъв browser ползваш?
|
|
Чет Окт 31, 2019 4:28 pm |
|
|
EXIIIT
|
|
|
Ведрин и лонгнат ми ги показва и нелонгнат. за х. Плевен специално не съм си влезнал в профила брпаузера е , Mozilla Firefox,
Не си спомням как се качват тук снимки за да ти пратя да видиш какво виждам аз
|
|
|
Чет Окт 31, 2019 4:38 pm |
|
|
ilievvli
|
|
|
|
|
Ведрин и лонгнат ми ги показва и нелонгнат. за х. Плевен специално не съм си влезнал в профила брпаузера е , Mozilla Firefox,
Не си спомням как се качват тук снимки за да ти пратя да видиш какво виждам аз |
Маркирай от лявото меню само опцията "Едромащабни топографски карти (ЕТК)" и виж дали се вижда картата. Това, което обясняваш се вижда при опциите по подразбиране "кадастрална карта и регистри" и "информационно-административна карта"
|
|
|
Чет Окт 31, 2019 8:39 pm |
|
|
Rasate
|
|
|
На сайта http://gis.mrrb.government.bg/ съседните карти на хижа Плевен ги дава с голяма яснота, а на хижа Плевен при същото увеличение изчезва. Явно ги няма в такъв мащаб.
|
|
|
Чет Окт 31, 2019 11:42 pm |
|
|
EXIIIT
|
|
|
|
|
|
|
Не си спомням как се качват тук снимки за да ти пратя да видиш какво виждам аз |
Маркирай от лявото меню само опцията "Едромащабни топографски карти (ЕТК)" и виж дали се вижда картата. Това, което обясняваш се вижда при опциите по подразбиране "кадастрална карта и регистри" и "информационно-административна карта" |
Прав си стават квадратчета на ЕТК. Аз си мислих, че при станалите хора това се получава при опция ККР
|
|
|
Пет Ное 01, 2019 10:06 am |
|
|
ivailo.hr
|
|
|
Влизам без никава регистрация в кадастъра от Мозила. Изображенията на ЕТК си работят добре при мен при Ягодина, но там си липсва един картен лист на запад от селот, в който е и половината с. Чала.
|
|
|
Пет Ное 01, 2019 1:02 pm |
|
|
ilievvli
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Маркирай от лявото меню само опцията "Едромащабни топографски карти (ЕТК)" и виж дали се вижда картата. Това, което обясняваш се вижда при опциите по подразбиране "кадастрална карта и регистри" и "информационно-административна карта" |
Прав си стават квадратчета на ЕТК. Аз си мислих, че при станалите хора това се получава при опция ККР |
Ще е интересно ако се влезе с платения профил в кадастъра дали ще е също положението.
Ако е така, то тогава и в кадастъра липсват тези листове от ЕТК.
|
|
|
Пет Ное 01, 2019 7:34 pm |
|
|
|