https://www.ravean.com/
Ръкавиците с отопление се захранват от основната литиево-йонна батерия (12V) в пухеното яке (също с отопление).
Проекта набра $1.3млн в Kickstarter през Ноември/2015. В момента доставят първите поръчки.
Последната промяна е направена от snm на Чет Яну 07, 2016 2:13 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Яну 07, 2016 1:11 pm
vladofff
А може ли да питам за какво са нужни такива изгъзици извън Антарктика? От друга страна, нито идеята е нова, нито оригинална, за да е скъпо, по причина иновативен продукт. Такива работи се ползват от поне половин век на станция "Восток" в ледения континент.
Чет Яну 07, 2016 1:42 pm
EXIIIT
Преди няколко години си купих обувки Колумбия от Щатите с нагреватал батерийте в тока на обувката копченце отстрани да пускаш спираш тристепенно награвяне , всичко барнато направено абе ГОЛЕМА РАБОТА............чудих се чудих се ама ...........подлъгах се, щото имаше някакво зверско намаление в магазина покрай който минах.Как се кефех само за 150 долара обувки с нагревател малиииииииииииии.Като се наекскурзиантствах се пирбирам аз тук и чакам лошото време, ама не го дочаках от мерак и на едно еднодневно ходене за риба ги обувам аз да пробвам. Пускам нагревателите топло идеално като седиш на едно място дори ти става горещо на краката спирах пусках пробвах температурата да е била -5,-6 гр. ,викам си няма вече студ,шляпах из калта по снега се рових да ги тествам уж добре даже идеално, да ама не, на второто обуване вече нагревателите неработят. Та така с гъзарските иновативни стоки,може аз да съм карък нещо и да съм изтеглил късата клечка, ама незнам.Сега си стоят Детето ги носи да се фука ама кой знае , че неработят
Чет Яну 07, 2016 2:37 pm
outfaced
Единствено иновативното и различно от преди е батерията - по лека и по мощна. Инак нищо ново под слънцето.
Ама пък може да се напънат и да го направят наистина работещо и да има смисъл. Все пак ще си остане по скоро в графа изгъзици.
Друга подобна гледах наскоро, ама не запазих линка - надуваемо яке, което се помпа от малка капсула с аргон. Стигала била за 6 помпения. Изолирало по добре и от пух ... Колко време/мачкане/пранета издържа не е ясно
Чет Яну 07, 2016 5:11 pm
taurus
Питах се какви са начините за подгряване и на въздуха в палатката зимата или късна есен? Гледах някакви газови истории, но това не "дими" ли вътре.
С елек. одеало (краен вариант) - как може да се пусне на 12V?
_________________ - Ядрото на човешкият дух се изгражда с новите преживявания.
Нед Сеп 22, 2019 1:46 pm
Twoo
Класиката е шише с топла вода в спалния чувал. Модерния вариант химически грейки чупиш по една две през няколко часа и готово. Може и с джобна бензинова печка, но аз нещо им нямам вяра чак за такива ситуации.
Пон Сеп 23, 2019 8:37 am
Митак
Човешкото тяло е естествен нагревател с мощност от стотина вата.
Класиката е да гушнеш някоя/някого.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети