Вторият ден бе посветен на Десѝлица (Дисѝлица). Върхът е разположен в края на късо разклонение на Полежанското странично било.
От х. Безбог пътеката тръгва на запад в клека по рида между вр. Безбог и Безбожка тумба.
По пътеката има пирамидки, но е желателно ползването на трекер. В бгмаунтинс качих трак.
Гледките от върха са великолепни, частична илюстрация на което дава направения от мен албум, който споделям с тези, за които темата представлява интерес.
https://photos.app.goo.gl/ECwWEaGZZWPNXvFN8
Третият ден от петдневния ни поход в Пирин бе отделен за преход до з. Тевно езеро и качване на пореден връх – от мен на Момини двори (Момин двор),
а от Вальо – директно изкачване на Джангал от Попово езеро. Аз поех по пряката пътека към Кралевдворска лява порта и заслона.
Следобед се качих до главното било и горепосочения връх.
Четвъртият ден започна с преход до з. Спано поле, където бяхме по обяд.
Беше облачно, но след скромен обяд и задължителната бира решихме да поемем към Башлийски чукар.
На терасата, след една от колибите, пътеката тръгва нагоре, като се провира в клека. Има пирамидки, но е добре да имате и трекер.
След клека нагоре по пирамидките до върха. Гледките от върха са великолепни, а времето стана по-приемливо.
През нощта преди последния ден и по време на по-голямата част на последния преход духаше силен вятър, който на Бъндеришка порта бе дори много силен.
Това ни отказа от намерението да припнем до Муратов връх. Компенсацията бе по-рано пристигане в Банско, място, което предложи отлични условия за финализиране на похода.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети