Привет!
Моля, дайте идеи за подходящ връх в Пирин, който да става за преход с бебе. Търсим сянка в по-голямата част от маршрута (ако не целия) и продължителност до 4-5 часа общо в двете посоки.
Оказа се, че всичките ми любимци са доста по-високо и съответно щедро огряни от слънцето, а не мога да измисля нещо по-гористо
Имай изнапредвид, че в горският пояс и посред бял ден може да издържите на комарите не много дълго , и само ако се движите бързо. Ако спрете, макс. след 10 мин. ще бягате като от бедствие. Последната ми проба беше да спра на Тодорова орница, хем е открито, проветриво...но напаст страшна е, от 1 юни нататък.
Предложение : по пътя за Вихрен, спрете на завоя на 1 км от Банско, където лифта се отделя от пътя. Има широк паркинг, навес и чешма - обществени. Оттам трасето на ски-пътя е вляво. Трасето е широко и проветриво, няма комари.
От Яворов към Даутовото езеро, основно е през гора, ако се мине и по пътеката по отока на езерото, стига да и хванете началото, където се отделя от червената марка.
Или дори само до поляната край извора на Бяла река - с място за пикник, ягоди, боровинки, има и сянка.
Чет Юли 25, 2019 4:05 pm
didkopitko
По Демянишка река е приятно и сенчесто. Е, не е връх де. Тодорова Орница - хижа Демяница и обратно може да се направи за ден.
ПП: нищо му няма на бебето от слънцето, осмели се за горе.
Пет Юли 26, 2019 12:26 pm
tortomanin
И се минава през един от най-големите комарници в страната. Ако заобиколиш постройките по пътя, по-се трайва.
Лично аз предпочитам слънчево изгаряне.
Е, то си е до човек и до дете.....
Има завиване против комари, против слънце....
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети