Изключително красив, обзорен и зареждащ ден, с шест часов преход по маршрута от заглавието (бягане и бързо придвижване, доколкото е възможно в тежката и дълбока кал) и шест часа с влакове. Възходящата денивелация от 750 метра, тридесет километровото трасе по калните летни пътища и гръмотевичните прогнози, спомогнаха да се впиша в посоченото време и макар и с поомекнали колене, да стигна до влака половин час преди него! Имаше кратки паузи за горски ягоди и снимки на цветя, лека закуска, среща с няколко стада глигани и няколко ябълки.
Гара Кръстец. Часът е 10:00. До следващия влак ме делят много въпросителни в дълбоките треви и едва седем часа.
По пътя.
В местността "Димов завой", с много панорамна гледка.
Самотна пейка.
По пътека е пълно с горски изкушения, които правят придвижването трудно и под въпрос дали ще догоня влака!
А небесата вещаят апокалипсис, какъвто се е случил в източна България. Прогнозата е за жълт код - силни ветрове и интензивни дъждове. Свито ми е под лъжичката и прибягвам по няколко километра наведнъж - там където дълбоките и кални коловози се редуват с плавни черни пътища.
Отново панорами.
И прекрасни цветове край пътя.
Изглед от панорамната площадка над крепост "Преградата".
Останките от крепост "Преградата".
Тук-там небето се излива.
С напредването на деня и следобедното слънце, вече съм с поомекнали колене, а мозъкът ми е сварен!
Приказен студен поток край пътя, където зареждам батериите и охлаждам спирачките.
Изключително красив дял от Стара планина, който остава все още в сянката на комерсиалния туризъм!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети