До скален феномен Столо по "детския улей"
Скален феномен Столо се намира в Понор планина, която от своя страна е част от Западна Стара планина. Както и самото име издава, тя е карстова с множество дупки, понори, пещери и други интересни забележителности. Отдавна имах желание да се разходим до Столо от от този естествен "трон" за хвърлим поглед към околните хребети и върхове.
Бяхме голяма група с една детска градина деца. А маршрута не бе никак лесен. Донякъде от зор, донякъде от любопитство изпълзяхме до скалния феномен Столо по един улей (за по-накратко), който досега не бе описван като маршрут. Макар и стръмен, улеят не е опасен (поне в сухо време) и може да се ползва като шорт кът. Нарекохме го детския улей, понеже го преминахме в двете посоки с общо 8 деца.
Цялата история със снимки ще намерите тук
Ако някой се интересува от трака, ще го споделя с най-голямо удоволствие. Ако се премине от още хора, които го намират за "туристически", може тогава спокойно да го заредим, като възможен маршрут
природен феномен "Столо"
Хубава екскурзия, особено впечатлителна за малките туристи. Все пак внимателно с деца на планина, разликата в годините дава различната гледна точка. Чел съм и някой други неща в блога, хубаво го списваш с едно пожелание. Щом си правил трак публикувай го, само по описание, колкото и хубаво да е то, не можеш да се позиционираш на терена. Например, приблизително си представям местоположението на "детския улей" само по това, че сте преминали покрай антената на вр. Лупова глава, но къде точно нямам представа. Тук съм заснел и един възможен път за преодоляване на скалния венец около вр. Лупова глава, но с подсичане на въпросния връх.
https://photos.app.goo.gl/7ujtPP13WfZedFse7
P.S. вр. Лупава глава може и де не е точното наименование на кота 1425.3 на масива обозначен, като Лупова глава
Пет Юни 28, 2019 9:54 pm
ronkata
Здрасти Петър, съгласен съм с теб, че трябва да се внимава. Не споделям трака за всички, понеже е ходене без пътека и не искам хора да се заблудят, че вървят по такава. Който ми го е поискал, на него съм дал.
Мястото на снимката не е т.нар. детски улей. Видях го и според мен се минава от там, където си го снимал. Ние се качихме на билото още по в ляво от там където си снимал. Дай ми емайл, вайбър или фейсбук и ще пратя трака.
На т.нар. Лупова глава и антената излязохме диаметрално на Столо, т.е. подкосихме билото и стигнахме до скалния феномен.
Поздрави
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети