1. Направих първите си опити да създам Марштрут. Тъй като го правя маршрута по повърхноста на язовир, не използвах "Създай маршрут", което ме вкарва по пътищата, а използвах "бутона с крачетата" и с моливчето цъках по картата. След това го запомних като "Марщрут" и сега в събота, "на терен" ще видя какво съм направил. Та, първият ми въпрос е става ли така да се прави маршрут или има друг начин? И вообще, къде мога да попрочета как правилно да работя с Бейс Камп-а?
2. В разпечатката на маршрута ми (по язовир) се появяват "изкачвания" до 15 метра в рамките на 0,5 до 2 километра Какво не правя както трябва?
Приложението на Garmin за навигация във водни басейни е HomePort. Нямам опит с него, но допускам, че би могло да бъде по-подходящо за вашите нужди в сравнение с BaseCamp.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Чет Юни 06, 2019 1:37 pm
Vic
В събота ще пробвам направеното с байер камп на яз.. Кърджали и ще споделя . Идната седмица ще си поиграя с ХоумПотр. Благодаря!
_________________ Navigare necesse est.
Чет Юни 06, 2019 7:17 pm
Vic
След проба в реални условия - бейскамп-а е достатъчен.
Нов въпрос: когато съм заредил маршрута и си вървя по него, как (кое копче да натисна) да видя колко ми остава до крайна точка ПО МАРШРУТА (не по права линия)?
_________________ Navigare necesse est.
Вто Юни 11, 2019 6:24 pm
victoriazl
Здравейте. Не знам дали някой от вас все още ползва etrex 10, но имате ли представа как може да се качи карта на него. По принцип не поддържа карти и има само 10МБ памет, но някой беше писал, че си е свалял карти и са били с добро качество. Има ли начин от bgmountains да се изреже някакъв район от картата, така че тя да е с по-малък размер. Аз се справям само с качването на тракове досега
Здравейте. Не знам дали някой от вас все още ползва etrex 10, но имате ли представа как може да се качи карта на него.
Не може.
victoriazl написа:
По принцип не поддържа карти и има само 10МБ памет, но някой беше писал, че си е свалял карти и са били с добро качество. Има ли начин от bgmountains да се изреже някакъв район от картата, така че тя да е с по-малък размер. Аз се справям само с качването на тракове досега
Начинът е да прерисувате интересуващите ви следи и точки в GPX формат и да ги качите в устройството. Може би по-удобно би било да използвате готови следи, например взети оттук:
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Страница 9 от 9
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети