Родител съм и ще пращам децата на базов палатков лагер в Горски Център Чатъма, юли месец. Чували ли сте/срещали ли сте мечки в този район?
Трябва ли да се притеснявам, че децата ще спят на палатки 1 седмица?
От лагера ми казаха, че имало ограда около Центъра и учат децата да не оставят храна по палатките и наоколо, но все пак аз да си попитам.
Вто Май 07, 2019 2:06 pm
hlebarov
Вредом се дерат гърла:
— Мечка-а-а!
— Мечка е дошла! —
Спас като пребит реве:
— Ле-ле! Мечките са две!
Симо на кълбо се сви:
— Мале-е, трета се яви.
— Четири са! — Димо вика.
— Пет са! — вика Масовика.
— Пет ли, казваш! — рипна Владо. —
Мечките са цяло стадо!
— Мигар мечките са стадни?
— Стават стадни,
щом са гладни!
Вто Май 07, 2019 5:05 pm
vaskoo
Оградата я слагат самите мечки, за да не ги притесняват децата и разни други навлеци като нас, туристите, лодкарите, рибарите и обикновените пияници. А и да не й се разпилява храната из гората.
Който го е страх от мечки, не ходи в гората, казали някога.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Вто Май 07, 2019 6:46 pm
Twoo
По принцип има мечки в района, но по опасни са кравите и други такива... Сестра ми е спала на палатка на всички язовири в околността през последните години, включително и бременна и с бебе... Никога не са имали проблеми с диви животни. По спомени преди няколко години едно мече се изпържи на стълб на Тошков чарк...
Вто Май 07, 2019 7:48 pm
svesmile
Twoo, много благодаря за инфото! Те уж няма да спят на съвсем дива и гола поляна, имало някаква ограда, но все пак...
Благодаря и за творческите включвания на hlebarov и vaskoo.
Сря Май 08, 2019 11:53 am
vaskoo
Няма нищо страшно в и около язовира, има кафяви, но не са мечки, берат гъба и боровинка.
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети