Тревненска планина.Назад в миналото:Скорците,Радевци,Гръбчев
Тревненска планина е изпъстрила склоновете си с история, занаятчийство в миналото, стари къщи и тихи калдъръмени улици. Планинският район е рай за ценителите на природата и винаги има какво да се открие. Решен да не пропилявам хубавите почивни дни, поех към град Трявна и село Скорците, разположено високо над него.
Скорците ме привлече преди време, когато случайно или неслучайно попаднах на информация за старата църква там.
По красота и архитектура селото е по-красиво дори от село Боженци, но поради това, че остава далеч от сянката на комерса, съдбата му е предопределена. Много от къщите се рушат, а тихите калдъръмени улички, по които са тичали много деца в миналото, сега са пусти. Лятото биват превзети от гъста коприва и къпинаци. За това свидетелства и тънещата в разруха, пуста сграда на бившето училище, много къщи и старата църква.
Църквата е била много хубава.
Не знам само защо Тревненска планина си я бутнал при Всички останали. Тя си е част от Стара планина.
Да, прав си, вярно е част от Стара планина... Който се занимава с това, може да я премести! Вчера, докато писах темата за Метеора, я бутнах във "Всички останали", вместо в "Планини Планини". Явно или пролетна умора, разбирай мързел, или липсата на качествени зимни преходи този сезон, са причина за това.
Църквата е била много хубава.
Не знам само защо Тревненска планина си я бутнал при Всички останали. Тя си е част от Стара планина.
Да, прав си, вярно е част от Стара планина... Който се занимава с това, може да я премести! Вчера, докато писах темата за Метеора, я бутнах във "Всички останали", вместо в "Планини Планини". Явно или пролетна умора, разбирай мързел, или липсата на качествени зимни преходи този сезон, са причина за това.
Абе зимно, траверса Добрила- Ботев, нощувка на Амбарица, не са некачествени Зимни преходи
Иначе признавам за пръв път чувам за това село и определено събуди интерес в мен да го посетя, мерси за инфото.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети